Hírmorzsák 2020-06-04 (10:00)

A rivális csapatok úgy készülnek, hogy John Wall visszatér Orlandóban. Megvan a szezon tervezete, de mi lesz a menetrenddel és a hazai pálya előnyével? Mindkét témakörben felmerültek már megoldások. Tyrese Haliburton áll a Warriors draftlistájának élén az irányítókat tekintve. Brian Shaw az új G-Ligás Select Team vezetőedzője. Ron Adams szívesen maradna a Golden State-nél. Norris Cole is az ASVEL-hez szerződött. Malik Rose elhagyja a Pistonst, a liga vezetőségében folytatja. Mike Miller távozik a Memphis Egyetemről. A következő idény kezdési időpontja december 25., legalábbis jelen állás szerint.

Arról tegnap este olvashattatok már, hogy nagyon úgy tűnik, megvan a szezon további tervezete: 22 csapattal, nyugatról 13, keletről pedig 9 együttessel folytatódik majd a liga, és minden csapat 8-8 találkozót játszik. Felmerültek azonban kérdések ezzel kapcsolatban, amelyekre egyelőre nem kaptunk választ.

Az egyik probléma az, hogy nem ugyanannyi meccsel állnak a csapatok, így valaki 71, valaki 72, valaki meg 73 meccsel fogja befejezni az alapszakaszt - ennek még komoly jelentősége lehet akár a 8-9. pozíciót, akár a további kiemeléseket nézve. A másik gond egyelőre a menetrend. Vincent Goodwill (Yahoo Sports) forrásai szerint az NBA az eredeti meccseket viszi tovább, amik közül természetesen kimaradnak azok a találkozók, amelyeket olyan gárdával vívnának a résztvevők, akik nem lesznek ott Orlandóban. Ezzel viszont az a probléma, hogy több helyen is előfordul, hogy valaki még a 7-8. mérkőzését játszaná, az viszont a másik csapatnak már a 9. találkozója lenne. Emellett időpont ütközések is lehetnek (egyszerre kellene játszania több csapatnak is ugyanazzal az ellenféllel, ez pedig szükségtelen torlódást okozhat), úgyhogy ebben egészen biztosan lesz valamilyen korrigálás. Ha ez lesz az alap, akkor az NBC Sports összeszedte, mi lehet a folytatás az egyes klubok számára, ezen a linken olvashatjátok.

Még további bonyodalom, hogy mi lesz a hazai pálya előnyével. A Disney World aranyos volt, Keith Smith (Yahoo Sports) értesülései szerint megengedte a csapatoknak, hogy magukkal hozzák a parkettájukat, amit majd ők összeraknak a helyszínen (ha nem él ezzel valaki, akkor természtesen megoldják a szervezők maguk). Ez viszont jó eséllyel nem igazán elégíti ki a Los Angeles Lakers vagy a Milwaukee Bucks csapatát. Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy a legelőkelőbb helyen álló gárdák vezetői már beszéltek is egymással arról, hogyan lehetne mégis valamit tenni a "hazai pálya előnye" érdekében. Felmerült az ötletek között, hogy az alapszakaszban előrébb végző csapaté legyen a labdabirtoklás a második, a harmadik és a negyedik negyed elején is, vagy kijelölhessen egy játékost, aki 7 személyi hibát is elkövethet a meccsen, esetleg egy plusz edzői challenge-et kapjon. Egy keleti konferenciában dolgozó GM szerint a liga foglalkozik ezzel, csak nem ez a legfontosabb dolga.

Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy bár a játékos és a csapat is kijelentették ennek az ellenkezőjét, több keleti konferenciában lévő együttes is úgy számol, hogy a Washington Wizards irányítója, John Wall játszani fog Orlandóban. Mint ismert, a fővárosiak 5.5 meccsel vannak lemaradva a nyolcadik helyezett Orlando Magictől - ha ezt a távolságot 4 meccsre csökkentik, játszhatnak a PO-ért.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a következő idény indulásának kijelölték december 25-ét, de ez még változhat - régóta ismert már pletykaszinten, hogy a következő idény karácsonykor kezdődhet. Arra is Stein hívta fel a figyelmet, hogy az alapszakasz a 141. napon állt le, miután Rudy Gobert pozitív koronavírus-tesztet produkált, ha pedig július 31-én folytatódnak a küzdelmek, az pont 141 nappal lesz a március 12-ei leállást követően.

A Golden State Warriorshoz két hír tartozik. Egyrészt segédedzőjük, Ron Adams szeretne maradni az együttesnél - tavaly nyáron egy évre írt alá, de már nem a védekezés megszervezése volt az első számú feladata (ezt Jarron Collins vette át), hanem a játékosok fejlesztése. Connor Letourneau (San Francisco Chronicle) információi szerint a Golden State draftlistáján Tyrese Haliburton előrébb tartózkodik, mint LaMelo Ball vagy Killian Hayes, ő az első számú játékmester a Warriorsnál ezen a drafton. A hírek szerint a San Francisco-i gárdának azért tetszik annyira Haliburton, mert tökéletesen illene a csapatba a passzkészségével és azzal, hogy több poszton is képes jól védekezni - játszhat Steph Curry mellett és a cserék játékmestereként is. A forrás úgy fogalmazott, hogy ha 2-5 között választhat majd valahol a Golden State, komolyan fontolóra fogja venni Haliburtont.

A tegnapi nap során olvashattatok arról, hogy a Boston Celtics által draftolt Guerschon Yabusele hazatért az ASVEL-hez, Tony Parkerék pedig újabb komoly nevet igazoltak: a Miami Heat egykori hátvédje, Norris Cole is náluk folytatja pályafutását.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Brian Shaw megegyezett az új G-Ligás csapattal, ő lesz a Select Team vezetőedzője - korábban Sam Mitchell tűnt befutónak, de Shaw neve is ott volt a lehetséges jelöltek között.

Stefan Bondy (New York Daily News) hozta a hírt, hogy Malik Rose távozik a Detroit Pistonstól, ahol segéd GM-ként tevékenykedett az utóbbi időben - a liga vezetőségében kap szerepet a jövőben.

A végére pedig Mike Miller maradt: az egykori vajkezű kosaras bejelentette, hogy két év után elhagyja a Memphis Egyetemet, ahol Penny Hardaway mellett tevékenykedett segédedzőként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus