Hírmorzsák 2020-06-12 (12:00)

Lonnie Walker IV-t szexuálisan zaklatták, megerőszakolták ötödikes korában. Damian Lillard azt gondolta pár éve, hogy a Knickshez cserélik majd. Sok edző megveti a Bullst azért, ahogyan a trénerekkel bánt az elmúlt évtizedekben. Daryl Morey kijelentette, hogy Mike D'Antoni irányítja majd a Houstont Orlandóban. Július 4-14. között rendezik meg a The Basketball Tournamentet. A liga próbálja nyugtatni az aggódó játékosokat, hogy nem kell olyan sokáig a karanténban lenniük. Csapatonként 17 játékos mehet a Disney Worldbe. Azokat lehet igazolni, akiknek idén vagy tavaly volt NBA-s vagy G-Ligás szerződésük. A riporterek között is szelektál majd a liga.

Arról tegnap beszámoltunk már, hogy vannak olyan játékosok, akiknek fenntartásaik vannak a szezon folytatásával kapcsolatban. Adrian Wojnarowski és Bobby Marks (mindketten ESPN) hozták a hírt, hogy a liga megpróbálja felvázolni az aggódó kosarasoknak, hogy nem is lesz olyan hosszú az orlandói karantén, mint amilyennek tűnik. A liga úgy tervezi, hogy július 9-11. kezdődik az edzőtábor, és előtte tényleges karanténban lesznek a játékosok. A kezdés július 31-ről egy nappal korábbra került. A PO-ba be nem jutó együttesek 35-40 napot töltenek majd Orlandóban (a play-in tornával együtt), 14 csapatnak 53 nap után véget érnek a küzdelmek, 67 nap után pedig mindössze négy klub lesz már csak érdekelt - a konferenciadöntők 82 nap után érnek véget.

Szintén a szezon folytatásához kapcsolódnak még hírek. Shams Charania (The Athletic) információi szerint a liga 17 játékost engedélyez majd csapatonként - így a two-way szerződéssel rendelkezők is mehetnek majd Orlandóba. Mint ismert, csapatonként nagyjából 35 ember mehet majd, de arról még nincs döntés, hogy akik már biztosan nem lépnek pályára ebben az idényben, mehetnek-e a Disney Worldbe. Szintén Charania hozta a hírt, hogy azokat lehet majd leigazolni, akiknek idén vagy az előző szezonban volt NBA-s vagy G-Ligás szerződése - Jamal Crawford és JR Smith így még kiköthet az egyik csapatnál.

Az Újságírók Szakszervezetének levele alapján a liga kiválaszt néhány riportert, akiket beengednek majd a Disney Worldbe, és akik ott laknak majd a játékosokkal együtt az idény során. Lesz egy kisebb csoport, akiknek mindent szabad majd, meccsek előtt, után interjúkat csinálni, ha azonban elhagyják a karantént, nem térhetnek már vissza. Ételt kapnak majd a média tagjai, de semmilyen más költségüket nem állja az NBA, így azt az adott munkáltatónak kell majd megfizetni. Lesz egy nagyobb, "második vonal"-nak hívott rész, akik ott lehetnek majd a meccseken, de sem az edzőkkel, sem a játékosokkal nem léphetnek kapcsolatba személyesen.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Jackie MacMullennek (ESPN) kijelentette, hogy Mike D'Antoni fogja irányítani az együttest az orlandói Disney Worldben. Mint ismert, felmerült, hogy D'Antoni a kora miatt veszélyeztetett, de Morey szerint óriási hátrány lenne a tréner hiánya, és nem fogják neki megtiltani, hogy leüljön a kispadra. Adam Silver jött elő az ötlettel az idősebb vezetőedzők érdekében, de komoly ellenállásba ütközött a trénerek részéről, ezért nem sokkal később vissza is vonta gondolatait.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint a Chicago Bullsnak nagyon komoly problémái vannak az NBA-ben dolgozó vezetőedzők körében - sokan megvetik a klubot amiatt, ahogy az elmúlt 30-40 évben bánt az edzőivel. Cowley szerint azok számára egyértelmű, akik kívülről látják a klubot, mint ahogyan ezt Arturas Karnisovas és Marc Eversley tette eddig - a csapat új vezetőinek sem újdonság az, mennyire nem kedvelik az edzők a Bullst.

A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard Lisa Robinsonnak adott interjújában elmondta, hogy néhány éve azt gondolta, elcserélik a New York Knickshez - hallotta a pletykákat, egyébként meg a kedvenc csarnoka a Madison Square Garden.

A San Antonio Spurs fiatal játékosa, Lonnie Walker IV instagramon mesélte el, hogy ötödikes korában szexuálisan zaklatták, megerőszakolták, és olyan szintre jutott ez, hogy teljesen hozzászokott - gyerekként nem is tudta, hogy mi ez. Azt is leírta, hogy megbocsájtott mindenkinek, azoknak is, akik nem érdemlik meg, mert fölösleges ezekre az emberekre időt pazarolni. Az egész onnan indult, hogy levágta a különleges hajkoronáját, és ennek apropóján mesélte el a történteket - a haját azért is kezdte megnöveszteni, mert erre volt befolyása, és ez volt a saját álarca, amivel el tudta rejteni a problémáit.

A végére a The Basketball Tournament maradt, amely az ohiói Columbusban kerül megrendezésre július 4. és 14. között - ez az a torna, amelynek győztese 1 millió dollárt nyer. Bár a versenyen több mint 400 játékos vesz részt, egyszerre nem lehetnek a teremben 50-nél többen. A mérkőzések előtt tesztelik majd a kosarasokat, és ha valaki pozitív tesztet produkál, az egész csapatát kizárják. A tavalyi kiírást a Carmen's Crew nyerte, amely egykori Ohio State játékosokból állt össze - az idei lesz a hetedik ilyen torna, de a 64 induló helyett csak 24 együttes szerepel majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus