Hírmorzsák 2020-06-19 (12:00)

Kevin Knox jövője bizonytalan a Knicksnél. A New York vezetőedzői posztjára újabb két név merült fel: Mike Brown és Will Hardy. Troy Weaver a Pistons új GM-je. "Okosgyűrűt" kaphatnak a játékosok és a stábtagok. Kristaps Porzingis és Luka Doncic a napokban térnek vissza Dallasba. Mark Cuban a játékosaival együtt térdelne a himnusz alatt. Jayson Tatum (is) játszani akar Orlandóban. Jobb helyzetben vannak a kosarasok a szezon folytatásával kapcsolatos tárgyalások során, mint azt gondolnánk? A liga elbocsájtotta több mint 100 alkalmazottját. A Celtics tavalyi draftee-ja lett a G-Liga Év Újonca.

Ma reggel beszámoltunk már arról, hogy megvan a Detroit Pistons új GM-je, aki nem más, mint Troy Weaver.

Tegnap volt arról szó, hogy a New York Knicksnél egyre több szakember neve merült fel a vezetőedzői posztra. Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy 8-10 trénerrel is interjúzni fog a csapat, mielőtt kiválasztja új vezetőedzőjét. Korábban volt már szó Tom Thibodeau-ról, arról is írtunk, hogy Kenny Atkinsont egyre többen támogatják a klubon belül, a jelenlegi ideiglenes trénert, Mike Millert nagyon sokan szeretik az együttesnél, tegnap pedig felmerült Ime Udoka, Pat Delany, Chris Flemming és Becky Hammon neve is. Begley úgy tudja, hogy Mike Brown is számításba került a Knicksnél, Adrian Wojnarowski (ESPN) pedig jelentette, hogy a New York engedélyt kapott a San Antonio Spurstől, hogy Will Hardyval is elbeszélgessen - ő négy éve dolgozik Gregg Popovich segédjeként.

Ugyancsak a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a klub új elnöke, Leon Rose egyáltalán nem tudott még dönteni Kevin Knox jövőjéről - szerette volna látni a szezon utolsó 16 meccsét, hogy teljesebb képet kapjon a 2018-as draft 1/9-eséről. Mike Miller azt követően is csak a cserepadról használta Knoxot, miután a gárda elcserélte Marcus Morrist, mert védekezésben még komoly hiányosságai vannak a fiatal kosarasnak.

Térjünk át a ligára és a szezon folytatására. A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Jeremy Schaapnak (Outside the Lines) elmondta, hogy Kristaps Porzingis és Luka Doncic a következő napokban térnek vissza Dallasba - mindkét játékos Európában tartózkodott a koronavírus miatti leállás idején. Cuban arról is beszélt, hogy büszke lesz játékosaira, amennyiben azok úgy döntenek, hogy térdelni fognak az amerikai himnusz alatt - sőt, csatlakozik is hozzájuk ebben.

Szerda este írtunk arról, hogy egyes hírek szerint a Boston Celtics feltörekvő sztárja, Jayson Tatum nem akar játszani Orlandóban, ezt azonban több bostoni újság is viszonylag gyorsan megcáfolta. Steve Bulpett (Boston Herald) információi szerint az a baja Tatumnak és a Utah Jazz hátvédjének, Donovan Mitchellnek, hogy a biztosítások június 30-án, a szezon hagyományos végén lejárnak, és nem tisztázott egyelőre, hogy mi lesz a sorsuk - ennek meghosszabbításáról tárgyalnak a játékosok képviselői és az NBA. Bulpett úgy tudja, hogy mindkét érintett játszani akar, ahogy egyébként a szerda esti morzsában Bam Adebayótól is olvasható volt.

A folytatáshoz szorosan kapcsolódik, hogy a CNBC forrásai szerint a liga egy "okosgyűrűt" ad minden játékosnak, amely méri a testhőmérsékletet, a légzési funkciókat és a szívverést - ezek mind jelezhetik, hogy az illető beteg-e vagy sem. Minden játékosnak és stábtagnak felajánlják a lehetőséget, hogy viselhet egy ilyen gyűrűt, amely állítólag 3 nappal korábban 90%-os hatékonysággal megmondja az adott értékekből, hogy valaki koronavírusos-e vagy sem. Lesz a játékosokon egy MagicBand nevű karkötő, amit csak edzésen és meccsen nem kell viselniük - ez lesz a belépő a szobájukhoz, és ezzel léphetnek majd át az egyes biztonsági ellenörző pontokon. Ilyen karkötőt viselnek egyébként a Disney World átlagos látogatói is - ez segíthet majd a kontaktkeresésben is, ha valaki pozitív koronavírustesztet produkál.

Zach Lowe (ESPN) saját podcastjében arról elmélkedett, hogy a játékosok kifejezetten jó pozícióban vannak szerinte. Egyrészt a tehetségük pótolhatatlan, másrészt hiába gondolják úgy sokan, hogy ha nem folytatják a szezont, akkor a tulajdonosok megszüntetik a jelenlegi kollektív szerződést, és lockout, valamint új CBA lesz. Lowe szerint ugyanis a tulajdonosok nem akarják ezt, mert ez számukra is anyagi katasztrófát jelentene - nagyon szeretnék, ha befejeződne a mostani idény, hogy megmentsenek több száz millió dollárt, és azt is nagyon szeretnék, ha a következő szezonban is játszanának. Nem akarnak másfél évet kosárlabda nélkül lehúzni, még akkor sem, ha ez azt jelentené, hogy a kollektív szerződés 5%-kal többet biztosítana számukra, mint a jelenlegi megállapodás.

A liga több mint 100 alkalmazottját elbocsájtotta - állítólag ennek nincs köze a koronavírushoz, az NBA egyszerűen szerkezeti változtatásokat eszközöl, hogy jobban tudjon alkalmazkodni a liga üzleti részében lezajló változásokhoz, főleg a digitális média világában.

A végére ezúttal két G-Ligás hír tartozik. A 221 centi magas Christ Koumadje lett a 2019/20-as idény Év Védője - a center a Florida State-re járt, nem kelt el a tavalyi drafton, a Delaware Blue Coatsnál azonban 11.3 pontot, 10.9 pattanót és 4.0 blokkot átlagolt, ezzel érdemelte ki az elismerést. Tegnap az Év Újonca trófeát is kiosztották: ezt a Maine Red Claws two-way játékosa, Tremont Waters kapta meg. A hátvédet a tavalyi játékosbörze 51. pozíciójában választotta ki a Boston - a Celticsnél 10 mérkőzést kapott, egyelőre gyengébb statisztikákat produkált, "lent" viszont 36 találkozón 18.0 pont, 3.2 pattanó, 7.3 gólpassz és 1.9 szerzett labda voltak a mutatói, novemberben pedig a hónap játékosának választották.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus