Hírmorzsák 2020-06-19 (20:15)

John Wall úgy érzi, ő a tökéletes irányító az amerikai válogatottba. Dwane Casey Troy Weavert dicsérte. A Mavs egyik segédedzője is esélyes a Knicks vezetőedzői posztjára. Rodney Hood már gondol a játékoskarrierje utáni életre is. Zach Collins úgy érzi, a Portlandnek jó esélyei vannak a PO-ra. Austin Rivers szerint senki nem akar 30-40 napig távol lenni a családjától, de áldozatokat kell hozni a szezon folytatása érdekében. Sterling Brown úgy gondolja, Orlando jó lehetőség, hogy közvetítsék az üzeneteiket. Masai Ujiri szerint több feketének kellene lennie alacsonyabb és magasabb vezetőségi pozícióban is. Shaquille O'Neal Rob Gronkowskival gyűjt adományt. Deni Avdija befejezi az izraeli bajnokságot a Maccabival. Enes Kanter édesapját kiengedték a börtönből.

Délben olvashattatok már arról, hogy a New York Knicks elég hosszú névsorral rendelkezik a vezetőedzői posztra lehetséges jelölteknál, és 1-gyel tovább nőtt a létszám: Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Dallas Mavericks segédedzője, Jahmal Mosley is lehet a Knicks következő trénere. Mosley 6 éve Rick Carlise segédje, és tavaly már felmerült a neve a Cleveland Cavaliers főedzői posztjával kapcsolatban.

Reggel írtunk róla, hogy Troy Weaver lett a Detroit Pistons úgy GM-je. Dwane Casey vezetőedző az NBA-TV-nek elmondta, hogy újjáépítik a keretet, és ebben Weavernek hatalmas tapasztalata van - nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy felmérje a tehetségeket. Casey szerint az Oklahoma City Thunder fejlődése és építkezése nagyban Weavernek volt köszönhető, náluk pedig a következő években kulcsszerepe lesz a roster fejlesztésének. Weaver egyébként az OKC előtt a Utah Jazznél is dolgozott, benne volt a keze Deron Williams és Paul Millsap draftolásában is anno.

A Washington Wizards irányítója, John Wall Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett Instagram Live-on. Ahogy arról már volt szó tegnap, a játékmester elmondta, hogy szeretne ott lenni a jövő évi tokiói olimpián, képviselni akarja hazáját - rengeteg jelent neki az ország, és szeretne egy lehetőséget, hogy az USA-ért játsszon. Azt is hozzátette, hogy szerinte ő a tökéletes irányító a Team USA keretéhez: védekezik, mozgatja a csapatot, és nem érdekli a pontszerzés vagy az, hogy folyamatosan dobjon - be akarja vonni a többieket a játékba. Szerinte nem is lehetne jobb visszatérése, minthogy aranyat szerez az ötkarikás játékokon - szeretné, ha ez is ott lenne a dicsőséglistáján.

A Portland TrailBlazers swingmanje, Rodney Hood december 6-án szakította el az Achillesét. Hood Eric Woodyardnak (ESPN) adott interjújában elmondta, hogy megkereste Kevin Durantet, Wesley Matthews és DeMarcus Cousinst - azokat, akiknek volt vagy most is ilyen gondjuk van, és napról napra egyre nagyobb önbizalma lett. Arról is beszélt a játékos, hogy gondolkodott azon is, mi lesz vele játékoskarrierjét követően, ezért visszament a Duke-ra folytatni a tanulmányait. Elmondása szerint szeretne különleges dolgokat véghezvinni, és egy egytemi diploma a Duke-on az lenne, főleg egy olyan embernek, aki onnan jött, ahonnan ő.

Szintén a Portlandhez kapcsolódik, hogy Zach Collins a múlt héten zöld utat kapott orvosaitól a teljes értékű edzésmunkára. A magasember Joe Freemannek (The Oregonian) elmondta, hogy amikor az orvosa közölte vele, hogy a válla rendbe jött, újra tréningezhet, olyan volt, mintha egy kő esett volna le a szívéről. Mindenkinek elmondta, hogy a rehab nem nehéz, csak borzasztóan hosszú és unalmas. A legrosszabb az, hogy nem utazhat a csapattal idegenbe, nem lehet ott a többiekkel minden nap, ezért olyan, mintha kicsit elszakadna tőlük. Furcsa ez, és idegörülő, ezért örül neki, hogy visszatérhet. Collins azt is elmondta, hogy Hoodot leszámítva mindenki bevethető, Jusuf Nurkic is. Mivel mindenki pihenhetett, sok játékos pedig jóval több tapasztalatot szerzett a vártnál több játékidő miatt, ezért legalább olyan jó esélyeik vannak a PO-ra, mint bárki másnak.

A Houston Rockets hátvédje, Austin Rivers Kelly Ikóval (The Athletic) az idény folytatásával kapcsolatban beszélt több dologról is. Ebben az interjúban előkerült, hogy Rivers szerint 30-40 napig a családjuk nélkül kell majd lenniük Orlandóban. Ezt sem ő, sem más nem akarja, de nincs más választásuk, bele kell törődniük - áldozatokat kell hozniuk, ha azt akarják, hogy a szezon újrakezdődjön, és ezt is fogják tenni.

A Milwaukee Bucks játékosa, Sterling Brown Hoodhoz hasonlóan Eric Woodyarddal beszélgetett a minap, akinek elmondta, hogy szerinte jó lehetőség a szezon orlandói folytatása arra, hogy közvetítsék az általuk fontosnak gondolt üzeneteket a meccsek előtt, félidőben vagy bármikor. Több módja van annak, hogyan kerüljenek ezek az üzenetek a középpontba, és ezt ki is fogják használni - olyan lehetőség és platform adott számukra, ami senki másnak nem. A rendőri brutalitás és az igazságért való harc mellett más dolgokat is reflektorfénybe hozhatnak, amik szintén komoly problémákat okoznak a fekete közösségnek. Mint ismert, Brown maga is áldozata volt egy rendőri túlkapásnak, mikor sokkolóval terítették le egy parkolási cédulán való vitázás közben - erre mondta azt, hogy az NBA segített neki, hogy rávilágítson a Milwaukee-ban lévő gondokra. Azt is elmondta Brown, hogy nem vitázik azokkal sem, akik nem akarnak játszani - ők is egy jó ügy érdekében teszik azt, amit tesznek.

A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri Adrian Wojnarowskival beszélgetett a The Woj Podban, ahol elmondta, hogy csak valamelyik nap tudta meg, hogy összesen egyetlen fekete PR-vezető van az NBA-ben - feltette a kérdést, hogy hogyan lehet ez egy olyan ligában, amelyben a játékosok többsége fekete. Ujiri szerint sokkal több feketének kellene alacsonyabb és magasabb vezetőségi pozíciót kapnia, és ha jobban megnézi az ember, akkor rájön, hogy meg is érdemlik ezt. A Raptors vezetője a rendőri erőszakról és a rendszerszintű rasszizmusról azt mondta, hogy odáig jutottunk, hogy ezekről beszélni kell, nem lehet tovább kerülgetni a forró kását - még az ő csapatánál, Kanadában is fő téma ez.

A korábban már említett Marc J. Spears hozta a hírt, hogy az NBA fennállása során először fizetett szabadságot adott minden alkalmazottjának a Juneteenth alkalmából - június 19-ét hívják Juneteenth-nek Amerikában, ami a szabadság ünnepe, miután 1865. június 19-én jelentette ki Gordon Granger a texasi Galvestonban, hogy szövetségi utasításra Texasban minden rabszolga szabad ember. A liga abban reménykedik, hogy alkalmazottai elgondolkodnak a feketék történelmén, és átgondolnák az ország jelenlegi helyzetét.

Shaquille O'Neal a Tampa Bay Buccaneers Tight Endjével, Rob Gronkowskival együtt virtuális adománygyűjtő eseményt szervez, amelyen fellép majd többek között Snoop Dogg, Steve Aoki, Diplo és maga O'Neal is, mint DJ Diesel. A két sztár két szervezetet képvisel majd (Shaq a Boys & Girls Clubs of Americát, Gronk pedig az NAACP Empowerment Programst), és több versenyszámban is megmérkőznek egymással: lesz H-O-R-S-E verseny és csirkeszárnyevő viadal is - a győztes a saját maga által képviselt szervezetnek nyer pénzt. A két főszereplő Jenna Laine-nek (ESPN) elmondta, hogy szerettek volna egy kis boldogságot hozni az emberek életébe amellett, hogy odafigyelnek a problémákra, ezért lett az esemény neve "Party for Purpose".

Az idei draft egyik legjobban várt fiatalja, a Jonathan Givony (ESPN) Top100-as listájának ötödik helyén tartózkodó Deni Avdija egy e-mailben jelezte, hogy befejezi az izraeli bajnokságot jelenlegi csapatával, a Maccabi Tel-Avivval - mielőtt az USA-ba megy, van még egy befejezetlen ügye Izraelben. Elkötelezett klubja és csapattársai iránt, szeretné a bajnoki aranyat Tel-Avivba vinni. Nagyszerű évük volt, úgyhogy ha megnyernék a szezont - még ha erre kicsit csúszva és nézők nélkül is kerülne sor -, nagy elégtétel lenne számára, hogy a kemény munka kifizetődött.

A végére pedig Enes Kanter maradt - a Boston Celtics magasembere twitteren jelentette be, hogy édesapját 7 évnyi börtön után szabadon engedték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus