Hírmorzsák 2020-06-21 (20:30)

Steve Kerr szerint jövőre a legjobb Draymond Greent fogjuk látni. Mark Cuban Kristaps Porzingist dicsérte - szerinte a lettben is megvan az az extra fokozat, ami a legnagyobbakban. Úgy tűnik, Joakim Noah marad a Clippersnél, Anthony Tolliver pedig Memphisben. A Knicks jövő héten elkezdi interjúztatni vezetőedzői jelöltjeit. Az NBA 2 milliárd dollárt bukhat, ha nem folytatódik a szezon - úgy tűnik, a floridai koronavírus-terjedés ellenére sincs veszélyben az újraindítás. Június 23-án megnyílik az átigazolási ablak minden csapat számára.

Arról tegnap este volt már szó, hogy megvan a draft időpontja (október 16.), azt a hírt pedig Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta, hogy augusztus 17-ig még lehet jelentkezni az idei játékosbörzére. A draftra jelentkező fiatalok október 6-ig kell eldöntenie, hogy visszalépnek-e a játékosbörzétől, vagy bennhagyják nevüket.

A liga és a Játékosok Szakszervezete több ideiglenes szabályban is megegyeztek egymással. Lesz egy átigazolási ablak június 23. és 30. között, amelyben a csapatok a szezon végéig szóló szerződéseket és two-way megállapodásokat is köthetnek, használhatják a waivert, illetve igazolhatnak ún. "cserejátékosokat" - ez az ablak mind a 30 csapat számára adott, tehát nem csak azoknak, akik Orlandóban folytatják az idényt. Ilyen cserejátékosokat lehet majd július 1. és augusztus 14. között is szerződtetni - az ún. "csereemberek" azok a kosarasok, akiket azok helyére lehet majd leigazolni, akik úgy döntenek, hogy inkább otthon maradnak. A szezon utolsó napjáig lehet majd szerződtetni a koronavírussal fertőzött emberek helyére játékost, de csak olyan embert, akinek maximum 3 évnyi tapasztalata van a ligában. Az új játékosoknak egy hétig karanténban kell majd lenniük megérkezésük után.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy június 23-tól 10 edző és 4 játékos tartózkodhat egyszerre a csapatok edzőközpontjaiban - július 1-jétől kezdve már 8 kosarassal lehet egyszerre készülni.

A kollektív szerződésben jártas Bobby Marks (ESPN) azt írta, hogy ha nem lesz szezon, az NBA valószínűleg 2 milliárd dollárt környékén veszít majd - a játékosok mínusza 1.25 milliárd dollár lesz. Volt arról szó ma délelőtt, hogy mivel egyre több a koronavírusos Floridában, így ez nyugalmatlanságot szül a játékosok között, de Zach Lowe és Baxter Holmes (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy ez nincs hatással az újraindítási tervekre, Adam Silver kitart a jelenlegi elképzelések mellett.

A folytatás jelenleg (még) valószínűbbnek tűnik, a 10 napos szerződéssel bíró játékosoknál pedig elkezdődtek a találgatások, ki hova megy majd - június 23-án jár le mindegyik. Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers a tervek szerint a szezon végéig szóló szerződést köt Joakim Noah-val. Marc Stein (New York Times) forrásai szerint Anthony Tolliver iránt több gárda is érdeklődik, de nagy valószínűséggel marad a Memphis Grizzliesnél.

Sok gyakorlati jelentősége egyelőre nincs, de azért jegyezzük meg: Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a New York Knicks jövő héten megkezdi az interjúzást a vezetőedzői posztra kiszemelt trénerekkel. Mint ismert, a Knicks listáján rengetegen szerepelnek - az meglepő lenne, ha gyorsan döntést hozna Leon Rose, de nem is kell sietnie sehova.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr a KNBR 'Tolbert, Kreuger and Brooks' podcastjében Draymond Greenről beszélt. A tréner elmondása szerint játékosának nagyon frusztráló volt ez az idény, hiszen folyamatosan veszítettek. Kerr szerint nagyon nehéz az NBA-ben minden meccsen győzni, ha egy csapatnak ennyi hiányzója van. Úgy érzi, Green megküzdött ezzel a frusztrációval - néha kitört belőle, de összességében kifejezetten jól kezelte a helyzetet. Túl van ezen az éven, most pedig pihenhet, amire nagy szüksége volt már a 2016/17-es idény Év Védőjének. Kerr úgy gondolja, hogy a következő idényben a legjobb Draymond Greent fogjuk látni, bármikor is kezdődjön majd a szezon - nagyon jó előérzete van azzal kapcsolatban, hogy Green milyen fizikális és mentális állapotban lesz majd.

A végére pedig a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban maradt, aki Steve Serbyvel (New York Post) beszélgetett Kristaps Porzingisről. Nagyon kedveli a lettet, aki imád kosárlabdázni, mindemellett pedig rengeteget dolgozik. A legjobbak egyike akar lenni, és az időt is rászánja arra, hogy ez így lehessen. A tulaj hozzátette, hogy a legfontosabb az, hogy Porzingis nyerni akar - a statisztikáknál és az egyéni elismeréseknél sokkal fontosabb számára az, hogy mire van szüksége a csapatnak. A leginkább pedig azt szereti a magasemberben, hogy megvan benne az az extra fokozat a végjátékokban, ami a legnagyobb játékosok ismeréve. A szezonnal kapcsolatban annyit mondott Cuban, hogy szerinte készen fognak állni - szeretnek együtt játszani, a szakmai stáb és az analyticsszel foglalkozó részleg pedig minden esélyt megad ahhoz, hogy hosszú PO-menetelésük legyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus