Hírmorzsák 2020-07-02 (19:30)

Giannis Antetokounmpo szerint az idei bajnoki címet lesz a legnehezebb megnyerni - a Bucks sztárja óriási favorit az MVP címre. Kobe Bryant emlékére a 2k21 Mamba Forever kiadásban is megjelenik majd. Doc Rivers úgy számol, hogy Lou Williams ott lesz a Clippersszel a folytatásban. Újabb 9 koronavírusos játékos van a ligában. A Lakers senkit nem igazol Dwight Howard helyére, akárhogyan dönt a center az orlandói játékról. Damian Lillard kétli, hogy mindenki be fogja tartani a buborék szabályait. A Kings elkezdett tárgyalni De'Aaron Fox-szal a hosszabbításról. Igor Kokoskov a Fenerbahce új vezetőedzője. Domantas Sabonis örül, hogy tavaly idő előtt hosszabbított. Chris Bosh-nak 2006-os bajnoki gyűrűje is van.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo tegnap délután nyilatkozott a szezon folytatásáról. Nagyon sokan mondják, hogy a mostani idény bajnoka mellett mindig ott lesz egy csillag, ő viszont úgy érzi, hogy ez lesz minden idők legnehezebben megnyerhető bajnoki címe a jelenlegi körülmények miatt. A görög úgy gondolja, hogy aki jobban akarja a végső sikert, és jobban fel van készülve mentálisan arra, ami Orlandóban várja majd a résztvevőket, az fogja megszerezni az aranygyűrűt. Arról is beszélt Giannis, hogy mindenki félti az egészségét, ő is, senki nem akar a szokásosnál nagyobb kockázatot vállalni, de az NBA úgy döntött, ahogy - folytatni fogják a meccseket, nekik pedig tenniük kell a dolgukat. Az ő munkája az, hogy kosarazzon, segítse a csapattársait, és méltóképpen képviselje a Milwaukee városát. Ettől függetlenül mindenki, a társai és a családja, főleg az édesanyja nagyon aggódnak az egészségügyi kockázatok miatt.

Az is Antetokounmpóhoz tartozik, hogy az MVP-versenyben gyakorlatilag kimagaslik, legalábbis a fogadóirodáknál - Vegasban 1.04-es oddsa van annak, hogy a Bucks sztárja címet véd, mögötte LeBron Jamesnek 12-es, James Hardennek és Luka Doncicnak viszont már 81-81-es oddsa van. Mikor a liga leállt márciusban, Giannis még 1.10-es oddsszal futott - azóta kiderült, hogy kevesebb meccs lesz, mint az eredetileg hátralévő menetrendben lett volna.

Ma reggel volt már szó arról, hogy Dwight Howard, Bradley Beal és Victor Oladipo sem döntöttek még arról, folytatják-e az idényt Orlandóban. A Los Angeles Clippersnél Lou Williams is kérdőjeles egyelőre, Doc Rivers vezetőedző azonban Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmondta, hogy jelenleg minden arra mutat, hogy Williams ott lesz velük a Disney Worldben, játszani fog. Természetesen bármi megtörténhet, addig semmi nem biztos, amíg gépre nem szállnak, de úgy számol, hogy Williams ott lesz velük - nagyon meglepődne, ha nem így lenne. Rivers beszélt arról is, hogy rengeteg indok van amellett, hogy folytassák a szezont, de vannak teljesen érthető okok is azok szemszögéből, akik nem akarnak pályára lépni. Úgy érzi, nem sokan fognak élni a távolmaradás lehetőségével, de az biztos, hogy senkinek nem fogják ezt felróni - különleges időket élünk, támogatniuk kell egymást.

A megemlített Dwight Howardnál érdemes kiemelni, hogy Frank Vogel vezetőedző azt mondta, a Los Angeles Lakers akkor sem fog mást igazolni a helyére, ha a center úgy dönt, nem megy velük a Disney Worldbe.

A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard Royce Youngnak (ESPN) adott interjút, amelyben elmondta, hogy egyáltalán nem biztos a folytatással kapcsolatban - azt akarják neki beadni, hogy 22 csapat összes játékosa be fog majd tartani minden szabályt. Ebben egyszerűen nem hisz, ha szabadon mozoghatnak majd a buborékon belül. Abban reménykedik csak Lillard, hogy nem jutnak el egy olyan pontra, hogy sok embert veszélyeztetnek. Az irányító elmondása szerint ott lesz vele a PS3-a, a PS4-e, a studió szettje, a mikrofonja és az összes könyve - ennyi elég is lesz neki, nyugodtan fogja tölteni a napjait a szobájában, amikor nem játszik.

A témánál maradva: a liga kihirdette, hogy június 24. és 29. között újabb 9 koronavírusos játékost találtak - 351 kosarasból 25 fertőzött van, de ebben az említett 6 napos periódusban 344 tesztet végeztek el, azoknak mindössze a 2.6%-a lett pozitív. 884 stábtagot is leellenőriztek, ott 10-en produkáltak pozitív koronavírustesztet.

James Ham (NBC Sports) információi szerint a Sacramento Kings és De'Aaron Fox elkezdtek tárgyalni egymással az irányító idő előtti hosszabbításáról. Fox azt nyilatkozta a csapat hosszútávú lehetőségeivel kapcsolatban, hogy nem nagyon tud újat mondani, nagyjából hasonló a helyzet, mint volt - szeretne maradni az együttesnél. Sikeresek akarnak lenni, és tavaly egészen jó helyzetbe hozták magukat. Idén ugyanott vannak, még bekerülhetnek a rájátszásba - természetesen mindenki ezt akarja a Kingsnél, hogy legalább egy lépcsőfokkal feljebb tudjanak lépni.

Maradjunk a Kingsnél: Ismail Senol (beIN Sports) értesülései szerint a Sacramento első számú segédedzője, Igor Kokoskov megegyezett a Fenerbahcével, ő lesz a törökök kirakatcsapatának új vezetőedzője - 3 évre írt alá.

Az Indiana Pacers All-Star magasembere, Domantas Sabonis már tavaly aláírt idő előtt, így idén ősszel nem lesz korlátozott szabadügynök. Erről kérdezte őt a klub play-by-play kommentátora, Scott Agness, a litván pedig annyit mondott, hogy egy gonddal kevesebb számára, örül, hogy már aláírt szerződése van. Mint ismert, Sabonis új kontraktusa 4 évre 77 millió dollárt biztosít majd számára, ami játékát figyelembe véve nagyon előnyös megállapodás a csapatra nézve. A jelenlegi helyzetben azonban a játékos is elégedett lehet, mert senki nem tudja, hogyan fog alakulni a fizetési sapka a kieső kínai pénzek és a koronavírus miatt bekövetkező további bevételcsökkenés után.

Chris Bosh Brian Windhorst (ESPN) vendége volt a minap, akinek elmesélte, hogy van egy gyűrűje a 2006-os bajnok Miami Heattől is. Az egykori magasember elmesélte, hogy amikor Pat Riley 2010-ben beszélt vele a szabadügynökpiac során, megmutatta neki a gyűrűit - Bosh szerint az egész olyan volt, mintha a koronaékszereket hozta volna el a floridaiak elnöke. A meeting végén Riley odaadta neki a 2006-os gyűrűjét, és azt mondta, hogy maradjon nála - majd akkor adja neki vissza, ha nyert egy sajátot is. Mint ismert, a magasember 2012-ben és 2013-ban is felért a csúcsra a Heattel, a gyűrű azonban nála maradt. Egyszer kérdezte Riley-tól, hogy nem akarja-e vissza azt a gyűrűt, mire az elnök visszakérdezett, hogy "miről beszélsz?" - Bosh nem tudja, emlékszik-e még rá egyáltalán Riley.

A végére pedig a 2k maradt. Arról volt már szó kedd este, hogy Damian Lillard került a borítóra. A next gen konzolos 2k21-re Zion Williamson lesz a "poszterfiú", és mindkét fajta konzolra kiadnak egy-egy Mamba Forever Editiont is Kobe Bryant emlékének adózva.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus