Hírmorzsák 2020-07-09 (21:00)

A Lakers felajánlja Bradley-nek a gyűrűt, ha a csapat bajnoki címet nyer, de Bradley nem tudja, elfogadja-e. LeBron munkamorálja ugyanolyan, mint a leállás előtt volt. JR Smith feladata a tripladobás és a védekezés lesz. Embiid nem hiszi, hogy mindenki betartaná a karantén szabályait. Melo örül, hogy újra hármas poszton játszhat. Kemba Walker, Siakam és Anunoby a játékra koncentrálnak a folytatással kapcsolatban, Embiid, Redick, Temple és Tatum viszont a körülményekről is beszéltek. Ayton szerint a Suns mindent felhasznál motivációként, ami a sajtóban megjelenik róluk. Bagley, Brandon Clarke és Brogdon teljesen felépültek. Isaiah Roby nem játszik Orlandóban. Irving és Chris Paul is filmet készítenek. Kenny Smith biztos abban, hogy egyszer egy franchise vezetője lesz. Luol Deng nem szereti Gar Formant. Női GM-je van a Hawks G-Ligás csapatának. Iverson és Harden "közös" cipőjét készíti a Reebok.

A Los Angeles Lakersnél Avery Bradley úgy döntött, hogy nem lesz ott a buborékban csapattársaival, ám Chris Haynesnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy Rob Pelinka GM ettől függetlenül azt mondta neki, hogy ha bajnok lesz az együttes, akkor felajánlják neki is az aranygyűrűt. Bradley szerint ez nagyon szép gesztus a klub részéről, de egyelőre nem tudja még, hogyan dönt majd, ha erre kerül a sor, nem igazán hajlik a kérdésben sem erre, sem arra. 10 éve van a ligában, és egy gyűrűtől nem fogja sem többnek, sem kevesebbnek érezni magát. Csak az élvezet miatt játszik és azért, hogy segítse a családját - márpedig most érzése szerint éppen az utóbbit teszi.

A Lakers vezére, LeBron James nem változott a karantén ideje alatt, legalábbis Danny Green szerint, aki Scott Cacciolával (New York Times) beszélgetett. Green elmondta, hogy James korán érkezik az edzésre minden nap, későn távozik, és ő dolgozik a legtovább, a leghosszabb ideig és valószínűleg a legkeményebben. Cacciola cikkében előkerül, hogy JR Smith világos utasításokat kapott az edzői stábtól a szerepével kapcsolatban: dobjon jó százalékkal, és koncentráljon a védekezésre. Smith el is mondta, hogy nagy szerencse ez, mivel sosem volt az a fajta kosaras, aki másokat kiszolgált volna

Mint ismert, a csapatok az orlandói Disney Worldben folytatják majd a szezont, de magába a kalandpark fő részébe sem ők, sem a vendégeik nem léphetnek majd be. A Milwaukee Bucks centere, Brook Lopez annyit mondott erre tegnap, hogy majd meglájuk, meddig tudja Adam Silver commish őt és testvérét, Robin Lopez megakadályozni abban, hogy a vidámpark részre is bemenjenek - mint ismert, mindkét Lopez imádja ezeket a helyeket. Nemrég egyébként új info látott napvilágot ezzel kapcsolatban, és úgy néz ki, Lopezék örülhetnek: Jeff Zillgitt (USA Today) forrásai szerint a játékosokat zárás után felengedik majd bizonyos vidámparki játékokra is, mint például az Expedition Everest és a Rock 'N' Roller Coaster. Emellett mehetnek majd bizonyos golfpályákra, bowlingozni vagy horgászni is.

Egy hete írtunk arról, hogy a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard kétli, hogy mindenki be fogja tartani a buborék szabályait - a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid kedden ugyanerről beszélt. Azt tudja, hogy ő be fogja tartani a megbeszélteket, mivel csak videojátékozni fog, de nem hiszi, hogy biztonságban lesznek, mert nem bízik abban, hogy mindenki más is azt teszi majd, amit a szabályok előírnak. Nem rajong túlságosan azért, ahogyan folytatódik majd az idény, de teszi, ami a dolga, nem akarja cserben hagyni Philadelphia városát.

Ha már közvetve szóba került a Blazers: Zach Collins felépült, így Carmelo Anthony visszamehet eredeti posztjára, hármasba. Melo egy Zoom konferencia-beszélgetésen azt mondta, hogy neki ez így nagyon is megfelel, hiszen világ életében ebben a pozícióban kosarazott. Csak az elmúlt pár évben kezdett el egyre inkább a négyes poszt felé tolódni - mivel a csapatok egyre alacsonyabb felállásokat használnak, így ezt is az előnyére tudta használni.

A Sacramento Kings erőcsatára, Marvin Bagley III ebben a szezonban mindössze 13 mérkőzésen szerepelt, volt lábfejsérülése és hüvelykujjtörése is. A másodéves játékos viszont azt nyilatkozta, hogy rengeteget javult egészsége, 100%-os állapotban van - jól érzi magát, és készen áll a játékra. A Memphis Grizzliesnél szinte szó szerint ezt nyilatkozta Brandon Clarke, ő is felépült a karantén előtt meglévő combsérülésből - állítólag már 5-6 hete úgy érzi, hogy önmaga. Az Indiana Pacersnél Malcolm Brogdon esetében kiderült az első tesztek után, hogy koronavírusos, de ő is jól van, kész Orlandóra. Nem úgy az Oklahoma City Thundernél Isaiah Roby, aki a jobb talpát meg kellett műteni - nem nagy beavatkozásról van szó, viszont ahhoz éppen elég nagyról, hogy az idény folytatásában őt biztosan ne lássuk már.

A Boston Celtics egyese, Kemba Walker azt nyilatkozta, hogy egyedülálló, nincsenek gyerekei, úgyhogy rendben lesz - ő biztosan a szobájában fogja tölteni az idő nagy részét, úgyhogy túl nagy problémája nem lehet. Walker Embiiddel ellentétben nagyon várja már a folytatást, mert úgy érzi, készen áll arra, hogy kosarazzon, és minden elő lesz készítve, úgyhogy élvezni tudják majd a játékot. Azt is hozzátette, hogy úgy gondolja, biztonságban lesznek a buborékban.

A New Orleans Pelicans vajkezű dobóhátvédje, JJ Redick is a múlt héten beszélt a folytatásról, és neki is felemás érzései vannak. Redick azt mondta a riportereknek, hogy elkezdék meglátni a fényt az alagút végén, felmerült, hogy esetleg visszatérhetnek, és úgy tűnt, hogy egyre közeledik az időpont. Aztán hirtelen megölték George Floydot, Breonna Taylort, majd Ahmaud Arberyt is - most ezzel is meg kell birkózniuk, és még az sem teljesen világosan, hogyan kezdenek majd neki a játéknak. Ott van még a koronavírus is, úgyhogy Redick szerint hazugság, ha arról kell beszélniük, mennyire érzik komfortosan magukat, mert semennyire. Nem lehetnek a családjukkal otthon, el vannak szigetelve az egyik legnagyobb koronavírus-gócpontban, Florida közepén, miközben társadalmi feszültség van az egész országban, és három hónapra vannak életük talán legfontosabb választásától. Ettől függetlenül hisz abban, hogy jelenleg az a jó döntés, ha játszanak, ezért megoldást kell találniuk arra, hogyan tudnak ilyen körülmények között is a lehető legjobban teljesíteni. Még egyszer elmondta azért, hogy kényelmi faktorról nem beszélhetünk - gyakorlatilag ugyanezt mondta el nem sokkal később a Brooklyn Netstől Garrett Temple és nemrég a Bostonból Jayson Tatum is.

A Phoenix Suns centere, Deandre Ayton arra koncentrál, hogy meglepjék a ligát. Ayton szerint idegenben jobban szoktak teljesíteni - egységesebbek, edzőjük ilyenkor jobban el tudja ültetni bennük a gondolatot, hogy egyedül vannak a világ ellen, és ezt imádja igazán, az eredményeik is jobbak ilyenkor. Azt mindenki tudja, hogy a média hogyan kezeli a Sunst, de ők azért mennek Orlandóba, hogy harcoljanak. Keményen dolgoznak, hálásak a ligának, hogy folytathatják a szezont, de ennyi. Bármi is jelenik meg a sajtóban róluk, azt motivációként használják fel.

A Toronto Raptors már jó ideje Floridában készül, a gárda egyik sztárja, Pascal Siakam pedig jelenleg teljesen nyugodt. A magasember azt mondta, hogy persze tudják ők is, hogy Floridában elég magas a koronavírusos fertőzések száma, de a klub fantasztikus munkát végez annak érdekében, hogy teljesen el legyenek szigetelve a külvilágtól. Az ijesztő, hogy az esetszám folyamatosan emelkedik a térségben, de bízik abban, hogy a csapat és a liga mindent megtesznek azért, hogy a lehető legbiztonságosabbak legyen a körülmények. OG Anunoby annyit tett ehhez hozzá, hogy mindenkinek ugyanazon kell keresztülmenni, így mindenkinek alkalmazkodnia kell, ez van. Elsőre talán kényelmetlen lehet ez az egész, de mindannyian tudják, hogy most ez a helyzet adott, meg kell oldani.

Ketten is filmet készítenek. Egyrészt a Nets irányítója, Kyrie Irving egy olyan műsor producere lesz, amely az előbb már említett Breonna Taylorról szól majd, és melynek címe "#SAYHERNAME: Breonna Taylor" lesz. Taylor még március 13-án kapott 8 golyót három rendőrtől - a rendőrség a hírek szerint drogot keresett nála, de nem találtak semmit. A Thunder játékmestere, Chris Paul pedig arról készíttet dokumentumfilmet, hogy a koronavírus hogyan állította le a sportéletet az egész világon.

A TNT egyik arca, Kenny Smith Michael McCarthyval (Front Office Sports) beszélgetett, akinek elmondta, hogy csak idő kérdése, hogy otthagyja a csatornát egy vezetőségi pozícióért az NBA-ben. Smith elmondása szerint ez elkerülhetetlen azok után, amennyi és amilyen információkat gyűjtött össze, ahogyan azokat elő tudja adni, és amilyen kapcsolatokat alakított ki. 20 éve kap abszolút privát infókat a játékosoktól kezdve az ügynökökön és a GM-eken át a tulajdonosokig, amiket egyébként senki másnak nem mondtak el. Smith szerint minden csapatról van olyan infója, amit csak ő tud. Volt egyébként jelölt a New York Knicksnél és a Detroit Pistonsnál, ezeken felül el mehetett volna tanulni Masai Ujiri mellé a Raptorshoz is, de utóbbira nemet mondott.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint néhány bennfentes úgy gondolja, hogy a Lakers segédedzője, Jason Kidd a legesélyesebb arra, hogy megakadályozza Tom Thibodeau-t abban, hogy ő legyen a New York új vezetőedzője - Kiddnek sincs sok sansza, de állítólag még neki van a legtöbb. A vélemények azonban nagyon eltérőek Kidd esetében, akiről egy másik bennfentes azt mondta, hogy akkor sem nevezni ki trénernek, ha ő lenne az utolsó elérhető edző. Ez az illető hozzátette, hogy nem véletlenül áll most ott a Milwaukee, ahol - a szakmai stáb miatt.

A Chicago Bulls egykori játékosa, Luol Deng Carol Tshabalalával beszélgetett, akinek elmondta, hogy az a fickó tette tönkre a Bullst és a bajnoki címre lévő esélyeiket, aki elcserélte a csapatból. Gar Formanre utalt Deng, aki azt is hozzátette, hogy erről már nyíltan tud beszélni - Formanről, mint emberről, soha nem mondott és nem is fog véleményt mondani, de a döntéseiről igen.

Az Atlanta Hawks Tori Millert nevezte ki a College Park Skyhawks GM-jének - ő az első nő a G-Liga történetében, akinek ilyen poszt jut.

A végére pedig Allen Iverson és James Harden maradtak - a Reebok kiad egy olyan cípőt, amely mindkét játékos első signature cipőjének elemeit ötvözi. A neve Question Mid Iverson x Harden "OG Meets OG", a Sneaker News értesülései szerint pedig augusztus 7-én kezdik árusítani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus