Hírmorzsák 2020-07-14 (09:30)

Victor Oladipo mégis megpróbál játszani Orlandóban. Bruno Caboclo és Richaun Holmes ételt rendeltek, még 8 nap karantén vár rájuk. A Sixers erőcsatárként használja majd Ben Simmonst a továbbiakban. Frank Vogel szerint Rajon Rondo kiesése nagy veszteség a Lakersnek. A buborékban 332 játékost teszteltek eddig, két koronavírusos esetet találtak. Az NBA csak a szállásokra 170 millió dollárt költ. A csapatok többsége előszezonként fogja fel az alapszakasz hátralévő részét. A következő szezont teljes egészében egy buborékban rendezhetik, de az is lehet, hogy márciusig elhúzzák a bajnokság kezdetét.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo mégis megpróbál játszani az orlandói buborékban. Július elején jött a hír, hogy Oladipo nem fog pályára lépni a szezon újrakezdésénél, de jelenleg teljes értékű edzésmunkát végez a csapattal Floridában.

A Houston Rockets játékosa, Bruno Caboclo és a Sacramento Kings centere, Richaun Holmes megszegték a karantén szabályait. Kelly Oubre Jr. azt írta twitteren, hogy a két érintett ételt rendelt, amit személyesen kell átvenni a kiszállítótól a hotel bejáratánál - ezt egyébként az előbb említett Shams Charania is megerősítette. Mivel kívülről érkező személlyel érintkeztek Holmesék, így még 8 napot karanténban kell tölteniük.

Arról tegnap reggel számoltunk be, hogy a Los Angeles Lakers irányítója, Rajon Rondo 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, mert eltört a hüvelykujja. Frank Vogel vezetőedző szerint Rondo kiesése nagy érvágás a csapat számára, de úgy számolnak, hogy a játékmester visszatér, és segít nekik a PO alatt. Vogel hozzátette, hogy a jelenlegi ismeretek alapján valamikor az első vagy a második körben csatlakozhat Rondo a többiekhez.

A liga egyik szóvivője korábban azt mondta az ESPN-nek, hogy a játékosoknak már felszerelésben kell érkezniük majd a csarnokhoz a meccsek előtt, ám Nick DePaula (ESPN) forrásai szerint abban mennek meccsre majd a kosarasok, amiben akarnak, a lényeg, hogy tiszta ruha legyen. Annyi változás van az alap dresszkódhoz képest, hogy akik nem öltöznek át, azoknak sem kell majd sportzakót viselniük a kispadon.

Az NBA bejelentette, hogy az orlandói buborékban eddig 332 játékost teszteltek, abból kettő produkált pozitív koronavírustesztet. A két játékos nem került ki a karanténban, és jelenleg elszigetelve vannak.

Joe Vardon (The Athletic) úgy tudja, hogy az NBA csak a szállásokra közel 170 millió dollárt költött - nemrég Brian Windhorst (ESPN) azt mondta, hogy több mint 150 milliót költött a liga a szezon újraindítására. A nagyjából 350 játékos mellett az edzőket, a szakmai stábokat és a vezetőket is el kellett szállásolnia a ligának.

Tim Bontemps (ESPN) Brian Windhorst podcastjében arról beszélt, amit egyébként sejteni lehetett: a klubok a kiemelésről döntő meccseket még csak nem is alapszakaszként, hanem előszezonként fogják kezelni, kivéve persze azokat az együtteseket, akik az adott főcsoport nyolcadik helyéért küzdenek. Sok csapatnak egyáltalán nincs miért küzdenie, főleg hogy a hazai pálya előnye nem létezik majd. Sokan arra használják majd ezeket a találkozókat, hogy 20-25 percre a pályára küldjék az embereiket, kicsit formába lendüljenek, aztán ültetik is le őket, mielőtt valami baj történne. Reggel volt már arról szó, hogy Kawhi Leonardöt sem fogja csapágyasra hajtani a Los Angeles Clippers, de jó eséllyel a többi sztárnál is ez lesz a helyzet.

A liga innovációért felelős részlege próbál felkészülni minden lehetőségre a következő idénnyel kapcsolatban. Felmerült az ötlet, hogy ha Amerikában nem tudják visszaszorítani a koronavírust, akkor a teljes 2020/21-es szezon egy buborékban zajlana, ahol egyszerre 20 együttes lenne, és valahol 64 és 72 alapszakaszmeccs között játszanának majd a klubok. Azt a lehetőséget sem vetették még el azonban, hogy a liga kivár márciusig, ha olyan vakcinát tudnak kifejleszteni az orvosok, aminek segítségével nézők is mehetnek majd a csarnokokba.

A végére pedig a Philadelphia Sixers maradt, amely az edzéseken szinte kizárólag erőcsatárként használja Ben Simmonst. Brett Brown vezetőedző annyit mondott, hogy rendkívül dinamikus az ausztrál, a liga leggyorsabb kosarasának tartja, többek között ezért sem akarja, hogy neki kelljen felhoznia a labdát egész pályán keresztül - így elveszik néhány nagy fegyvere. Brown szerint azért lett Simmons az irányító, mert nem volt megfelelő emberük a poszton, ezért adta a kezébe a labdát. A tréner úgy érzi, játékosa nagyon éretten fogadta ezt a feladatot, segítette a csapatot, ahogy tudta. Simmons erőcsatárrá avanzsálásával Al Horford kispados lesz, és a hírek szerint Shake Milton kerülhet a kezdőbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus