Hírmorzsák 2020-07-16 (10:45)

De'Aaron Fox 7-10 napot kihagy (bokaficam). Trey Lyles idénye befejeződött (vakbélműtét). Tim Duncan nem lesz ott a Spursszel a folytatásban. Nikola Jokics nem tudja, milyen hatása lesz annak, hogy fogyott - tavaly csak viccelődött azzal, miért volt 125 kiló. James Ennis koronavírusos volt még a buborékba érkezés előtt, erről mesélt. A csapatok aggódnak a fals pozitív tesztek miatt. Több "feljelentés" is érkezett már az NBA forródrótjára a karanténszabályok megsértése miatt. Jrue Holiday nagyjából 5.3 millió dollárt ajánlott fel a feketéket segítő szervezeteknek. A Pelicans a csapat egyik alapkövének tekinti Brandon Ingramet. Josh Hawley szenátor szerint ki kell vizsgálni az NBA és Kína kapcsolatát. Jonathan Kuminga is megy a G-Ligás Select Teambe, már a jövő évi drafton is ott lehet.

A Sacramento Kings irányítója, De'Aaron Fox bal bokája megsérült, 7-10 napot kénytelen lesz kihagyni. A Kings 3.5 meccsre van a nyugati nyolcadik helytől, július 22-én kezdi meg az "előszezont", július 31-én pedig a San Antonio Spurs ellen folytatja majd az alapszakaszt. A Spursnél is van egy kieső: Trey Lyles befejezte az idényt, miután tegnap vakbélműtéten esett át. A San Antoniónál Tim Duncan sem lesz ott a buborékban - a gárda segédedzője néhány orvossal és más trénerrel együtt LaMarcus Aldridge rehabját felügyeli.

A Denver Nuggets centere, Nikola Jokics azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy csapatutasítás miatt nem mondhatja meg, mennyi most a kívánt versenysúlya - jöttek ki olyan képek róla, amely alapján azt lehet gondolni, hogy jelentősen lefogyott a karantén alatt. Jokics tavaly azt mondta, hogy 125-130 kg az ideális számára, mert szeretne fizikális lenne a nagyobb centerek ellen. A szerb kiválóság most rávilágított, hogy csak viccelt - visszakérdezett, hogy miért, mit kellett volna mondania? Ez egy kifogás volt arra, hogy miért ennyi a súlya, de egyébként csak poén volt. Azt nem tudta megmondani, hogy így vékonyabban mivel lesz másabb a játéka, mire lesz képes a pályán - egyelőre csak örül, hogy végre Orlandóban lehet a többiekkel. Lehet, hogy pozitív csalódás lesz mindenki számára, de az is elképzelhető, hogy nem lesz olyan jó, meglátjuk.

Az Orlando Magic játékosa, James Ennis bevallotta, hogy koronavírusos volt, mielőtt az orlandói buborékba érkezett volna. Két hétig el volt szeparálva egy külön szobában a családjától, és nem is készülhetett a folytatásra. Nehéz volt, de örül, hogy most már túl van rajta, edzhet, és megpróbálhat minél jobb formába lendülni. Beszélt arról is, hogy több tünetet is produkált: az első 24 órában állandóan hányt, 4-5 napig pedig fejfájása is volt. Most már jól van, és mindent megtesz, hogy a koronavírus előtti James Ennis legyen - egyelőre még rozsdás, de sokat dolgozik azért, hogy ez ne így legyen, mire jövő héten elkezdik a felkészülési meccseket.

Ehhez a témához kapcsolódik, hogy Malika Andrews és Tim Bontemps (mindketten ESPN) információi szerint a liga vezetése egy közleményben jelezte a csapatok felé, hogy foglalkoznak a fals pozitív koronavírustesztek problémájával és azzal az aggodalommal, hogy ezek miatt egészséges kosarasok nem léphetnek majd pályára. A liga azóta bevette a protokollba az antitestes tesztelést is a betegségből felépülő játékosok és szakmai stábtagok számára. Andrews úgy tudja, hogy legalább egy játékos volt, aki átesett a koronavíruson, felépült, engedélyt kapott, hogy a buborékba utazzon, egymás után több negatív tesztet is produkált, majd jött egy pozitív minta is tőle.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy több "feljelentés" is érkezett az NBA forródrótjára a karanténszabályok megszegésével kapcsolatban - több kosarast is figyelmeztettek már a távolságtartás és a maszkhasználat miatt.

Arról ma reggel olvashattatok már, hogy Victor Oladipo szerződéséből 3 millió dollár van még erre az évre, és van némi vita a Játékosok Szakszervezete és az NBA között, hogy mi legyen ennek a sorsa, ha az Indiana Pacers sztárja nem játszik a folytatásban - mint ismert, Oladipo kijelentette, hogy egészséges, de nem lép pályára, az így döntő játékosoknak viszont le kell mondaniuk a hátralévő idei bérükről. Most azonban úgy tűnik, megoldódik a dolog, hiszen Oladipo mégis játszani fog, ezt most már újságírói források után maga az érintett is megerősítette.

A New Orleans Pelicans hátvédje, Jrue Holiday bejelentette, hogy a 2019/20-as szezonból hátralévő fizetését non-profit New Orleans-i, Los Angeles-i és indianapolisi szervezeteknek adja, amelyek a fekete közösségeket és szervezeteket segítik. Holiday mostani idényből hátralévő bére 5.3 millió dollár is lehet.

A Pelicans óvatosan kezelte Brandon Ingram hosszabbításának kérdését, mikor a kiscsatár a csapathoz került - mint ismert, Ingramnek vérrög volt a szervezetében, fel kellett épülnie belőle, játéka pedig megrekedni látszott, nem úgy New Orleansban, ahol teljesen új szintre lépett. Andrew Lopez (ESPN) értesülései szerint a klub a csapat alapköveként számol Ingrammel és a szintén a Los Angeles Lakerstől szerzett Lonzo Ball-lal is. David Griffin GM szerint mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a két érintettet, mert világosan kinyilvánították, hogy maradni akarnak az együttesnél. Ingram azt nyilatkozta, hogy a szerződésével kapcsolatos bizonytalanságokkal nem foglalkozik most, ez majd akkor lesz terítéken, ha vége az idénynek. Most csak a játékra koncentrál - tavaly idő előtt fejezte be a szezont, idén viszont sikerült megmutatnia, mire képes, hova tartozik, és szívesen maradna ebben a környezetben a továbbiakban is.

Missouri állam szenátora, Josh Hawley újra bekerült a hírekbe - mint ismert, ő volt az, akit Adrian Wojnarowski (ESPN) elküldött melegebb éghajlatra, mikor felkérdezte a ligát, hogy miért nem kerülnek más feliratok is a mezekre, mint a "Support Our Troops" vagy "Free Hong Kong". A téma ugyanaz maradt: Hawley egy hétfői interjúban azt mondta, hogy támogatná Adam Silver szenátusi idézését, hogy utánajárjanak az NBA Kínával való üzleti kapcsolatának. A szenátor úgy érzi, hogy nagyon sok pénzről van szó, és megérdemlik, hogy tudják, pontosan mennyi is ez, és hogy elmagyarázza Silver, miért nem lépnek fel a kínai rezsimmel szemben. Hawley szerint mindenki látta Wojnarowski reakcióját, az ESPN pedig azt mondta, hogy kezeli a helyzetet, de nem az igazi problémával foglalkozik a csatorna sem, ami az NBA és Kína kapcsolata - mivel Hawley szerint az ESPN is bőven részesedik az onnan érkező bevételekből.

A végére pedig Jonathan Kuminga maradt: a 2022-es draftosztály jelenleg legnagyobb tehetségének tartott kosarasa egy évvel korábban, már jövőre bejelentkezhet a draftra, miután bejelentette, hogy a következő szezont a G-Ligás Select Teamnél fogja tölteni. Kuminga top pick lehet a jövő évi játékosbörzén is.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus