Hírmorzsák 2020-07-21 (10:45)

Marvin Bagley III lábfejsérülést szenvedett. Russell Westbrook megérkezett a buborékba. Victor Oladipo játékra kész. Pat Connaughton koronavírusos. Brian Windhorst megint kiakadt a kevés információ miatt. DeRozan továbbra sem döntött játékosopciójáról. A Cavs nem bánja, hogy hosszabbított Kevin Love-val, nem akarja elpasszolni az erőcsatárt. Steve Blake és Larry Greer már nincsenek a Suns szakmai stábjában. Jermaine O'Neal és Tracy McGrady játékosügynökséget alapítanak. LeBron James újonc kosaraskártyája 1.845 millió dollárért kelt el.

A Sacramento Kingsnél újabb játékos dőlt ki a sorból: Marvin Bagley III jobb lábfeje megsérült az egyik edzésen - jelenleg az MRI eredményére várunk, hogy megtudjuk, milyen súlyos a probléma.

A Houston Rockets sztárjához, Russell Westbrookhoz két hír is tartozik. Egyrészt tegnap megérkezett az orlandói buborékba. Mike D'Antoni vezetőedző annyit mondott, hogy számításai szerint amint Westbrook túlesik minden szükséges vizsgálaton és karanténon, készen fog állni a játékra, viszont pénteken még valószínűleg nem játszik, az túl korai lenne. Az orvosokon és Westbrookon múlik majd, hogyan érzi magát az azt megelőző napon. D'Antoni reményei szerint egy-két felhozómeccsen szerepelni fog Westbrook is az alapszakasz folytatása előtt.

Másrészt Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Játékosok Szakszervezete Westbrook ruházati cégével együtt olyan pólókat tervez, amelyeken más feliratok (is) lesznek, mint amit az NBA ajánlott a kosarasoknak. A hírek szerint a következő feliratú pólókból választhatnak majd a játékosok: Systemic Racism, Police Reform, I Can’t Breathe, No Justice No Peace, Break the Cycle, Strange Fruit, By Any Means, Power to the People, Am I Next? és Equality.

A Houston számít Westbrook játékára az "előszezon" meccseken, és az Indiana Pacersszel is ugyanez a helyzet Victor Oladipo esetében. Nate McMillan vezetőedző elmondása szerint sztárja edz, és jól néz ki a tréningeken. A Pacers csütörtök éjszaka játszik majd először - megnézik, ki hogyan érzi magát, ennek alapján fogják majd a perceket elosztani. McMillan azzal zárta mondandóját, hogy jelenleg senkinél nem kell perclimitet alkalmazni.

A Milwaukee Bucksnál Eric Bledsoe mellett van még egy koronavírusos: Pat Connaughton is bejelentette, hogy elkapta a COVID-19-et. Ő is jól van, egészségesnek érzi magát, és nagyon várja már, hogy csatlakozhasson a társaihoz Orlandóban, amint átmegy az összes szükséges protokollon.

Ha már protokoll: azoknak a tulajdonosoknak és vezetőknek, akik be akarnak majd lépni a buborékba, a megérkezést megelőző 72 órán belül negatív PCR tesztet kell produkálniuk, ezt a liga hivatalos levélben jelezte mindenki felé. Azt is megírta az NBA, hogy lehetőleg magángépet használjanak vagy egyedül utazzanak a Disney Worldbe az egyre növekvő floridai esetszám miatt.

Brian Windhorst (ESPN) újra kiakadt azon, hogy a liga milyen kevés információt oszt meg, és hogy a buborékban lévő újságírók lehetőségeit is tovább korlátozták - ebben semmi újdonság nincs, néhány hete is volt már ez téma.

A San Antonio Spurs dobóhátvédjéről, DeMar DeRozanről kijött egy olyan hír a leállás előtt, hogy lemond 27.7 millió dolláros játékosopciójáról - ezt a hírt nem sokkal később DeRozan cáfolta. Most újra előjött a téma, amiről annyit mondott az érintett, hogy egyelőre még nem döntött - jelenleg nem is gondolkodik ezen, miután azt sem tudni, mit hoz a holnap. A jelennel foglalkozik és azzal, hogy minél inkább készen álljon a játékra.

Chris Fedor (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers nem bánja, hogy hosszabbított Kevin Love-val, és nem akarja elpasszolni csak azért, hogy ne nyomja a fizetési sapkát. Mint ismert, az erőcsatár nem sokkal LeBron James távozása után írt alá 4 évre 120 millió dollárért. A Cavs állítólag továbbra is draft pickekből és tehetséges fiatalokból álló csomagot akar Love-ért - más kérdés, hogy ha ezt meg is kapja, Love fizetése miatt rossz szerződésű játékos(oka)t is át kell vennie. Fedor hozzátette, hogy a Cavs teljesen ellentétesen látja Love-ot, mint a liga többi része - az ohióiaknak tetszik az, amit játékos lerak a pályára.

A Phoenix Suns vezetőedzője, Monty Williams elmondta, hogy Steve Blake és Larry Greer már nem a szakmai stáb tagjai. Részleteket nem akart elárulni, de annyit elmondott, hogy a klubok állandó változásban vannak, és az emberek néha úgy döntenek, ahogy nekik és családjuknak a legjobb - ebből arra lehet következtetni, hogy Blake-ék távoztak, nem menesztették őket. Neki vezérként el kell fogadnia ezt, tiszteletben kell tartania, hogy mi a legjobb a franchise-nak és egyes tagjainak. Azt is hozzátette, hogy mindkét érintett hiányzik neki (ez volt az első évük a csapatnál), de elég ideje van ahhoz a szakmában, hogy tudja, alkalmazkodnia kell.

Jermaine O'Neal és Tracy McGrady bejelentették, hogy Seven1 Sports Group and Entertainment néven új játékosügynökséget hoztak létre.

A végére pedig LeBron James újonc kártyája maradt, amelyről már egy hónappal ezelőtt írtunk. 1 millió dollár fölé várták az árát, a vége pedig jócskán fölé ment: 1.845 millió dollár lett a 2003-04-es Upper Deck Exquisite RPA-ra indított licit vége - ez új rekord a kosaras kártyák körében, és ez a legdrágább modernkori kártya az összes sportot figyelembe véve. LeBron egyébként bevallotta, hogy két kártya is nála van ezek közül - 23-at csináltak belőle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus