Hírmorzsák 2020-07-22 (19:00)

Patrick Beverley számára Damian Lillard a legnehezebb ellenfél, miatta jár le az edzőterembe. A liga kihirdette a csapatok rostereit a szezon folytatására. Giannis Antetokounmpo nem mondott igazat, hogy előnybe kerüljön a konkurenciával szemben. De'Aaron Fox újra együtt edzett a Kingsszel, Russell Westbrook túl van első orlandói tréningjén a Rockets-cel. Négy Suns játékos is hiányzik a csapat edzéseiről/a buborékból. Donovan Mitchell vezérként is fejlődni akar, nem csak játékosként. Joakim Noah jó formában van. Seth Curry úgy érzi, Rick Carlisle-nak köszönheti élete szezonját. Draymond Greent továbbra sem érdekli Charles Barkley véleménye. Dion Waiterst azért választotta a Cavs 2012-ben, hogy majd jó lesz a padról, ha LeBron James visszatér.

A Los Angeles Clippers hátvédje, Patrick Beverley a "JJ Redick Podcast with Tommy Alter" legutóbbi adásában elmondta, hogy számára a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard a legnehezebb ellenfél, őt fogja a legnehezebben. Beverley szerint Lillard adott neki motivációt, hogy minden nap lemenjen edzeni, és gyorsítsa az oldalirányú sebességét, mert úgy érezte, lassú, nem tudja tartani a lépést Lillarddel. Nem tudta, hogy fogynia kell, erősödnie, vagy fel kell-e venni egy teljes csapatot, aki csak az erőnlétén dolgozik vele, de azt tudta, hogy gyorsulnia kell. Beverley szerint Lillard egy olyan rendszerben játszik, amely az erősségeire épít - így önmaga lehet, a Portlandnek pedig így van a legnagyobb esélye nyerni. A Clippers játékosa úgy érzi, hogy ami Lillardnek a félpályás hármasok, az neki vagy másnak ziccer és saroktripla, ilyen könnyedséggel értékesíti ezeket a dobásokat. Bevallotta, hogy nagyon máshogy kell készülni egy ilyen játékossal szemben, mint Lillard.

Az is Lillardhöz kapcsolható, hogy már be is rendezkedett a hotelszobájába - kialakította saját kis stúdióját a buborékban. Mint ismert, a Blazers sztárja Dame DOLLA néven rappel is.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo tegnap bevallotta, hogy hazudott áprilisban - akkor azt mondta, hogy erősíteni ugyan tud, de nincs hozzáférése normális kosárpalánkhoz és gyűrűhöz. Giannis szerint aki elhitte, hogy nem talál magának pályát a karantén alatt, az nem ismeri. Próbált előnybe kerülni a konkurenciával szemben ezzel a kis füllentéssel, bár azt nem igazán fejtette ki, hogy ezt hogyan értette, mitől került előnybe azzal, hogy a többiek azt hitték, nem tud gyakorolni. Arról is beszélt a görög kosaras, hogy idén ugyanazt csinálja, mint tavaly - csak arra koncentrál, hogy a csapata minél sikeresebb legyen, az egyéni díjak meg majd jönnek maguktól, ha a Bucks jól szerepel. Tudja, hogy sokan beszélnek arról, hogy megvédheti MVP-címét, de nála nem ez van fókuszban.

A Sacramento Kingsnél nem csak rossz hírek vannak, hanem jók is. De'Aaron Fox tegnap újra együtt edzett a többiekkel bokasérülését követően, igaz, még csak az ütközések nélküli gyakorlatokban szerepelt. Richaun Holmes szintén ott volt tegnap a Kings tréningjén - mint ismert, neki hosszabb karantén jutott, miután a buborékon kívülről ételt rendelt. A Houston Rocketsnél is vannak jó hírek: Russell Westbrook ma először együtt edzett a csapattal, Luc Mbah a Moute pedig zöld utat kapott, utazhat Orlandóba, nem sokára meg is érkezik a Disney Worldbe.

A Utah Jazz sztárja, Donovan Mitchell nemcsak játékosként, hanem vezérként is fejlődni szeretne, erről írt cikket Eric Walden (Salt Lake Tribune). A gárda vezetőedzője, Quin Snyder azt nyilatkozta az újságírónak, hogy egyre érettebb Mitchell - ennek egy része a pályán is látszik, de egy része csak az öltözőben, egy másik része pedig a videózásoknál jön elő, úgyhogy a külvilág nem is tapasztalhatja, milyen sokat lépett előre játékosa. Nagyon odafigyel mindenre Mitchell, a legapróbb részletek sem kerülik el a figyelmét, úgyhogy egyre jobb vezető lesz belőle, legalább Snyder szerint.

Szombaton írtunk arról, hogy nem tudni, mi a helyzet Ricky Rubióval és Aron Baynesszel a Phoenix Sunsnál, ott vannak-e a buborékban a többiekkel vagy sem. Duane Rankin (Arizona Republic) információi szerint a két érintett, Elie Okobo és Jalen Lecque sem utazott el az együttessel két hete Orlandóba, és vasárnapig bezárólag egyikük sem edzett a gárdával. A Sunsnál annyi biztos, hogy két koronavírusost találtak, de hogy a két pozitív eset közte van a négy hiányzónak, és ha közte is van, mi a helyzet a maradék két említett játékossal, azt nem tudni.

A Los Angeles Clippersnél Joakim Noah még kellemes meglepetést okozhat - az elmúlt évei nagyon rosszul alakultak az egykori Év Védőjének, de a leállás miatt több ideje volt felépülni Achilles-sérüléséből. Egyik új csapattársa, Rodney McGruder elmondta, hogy mindig magas fordulatszámon pörög Noah - ezt az intenzitást próbálja eltanulni tőle és azt a kitartást, amit védő oldalon mutat. Az ASE egykori játékosa azt is hozzátette, hogy Noah egyfolytában beszél, kiabál, be nem áll a szája védekezésben.

A Dallas Mavericksnél megérkezett a buborékba Michael Kidd-Gilchrist, aki nem nagyon ment bele abba, hogy mi miatt késett - annyit mondott, hogy egy családi ügyet kellett elintéznie, de örül neki, hogy most már ott lehet a többiekkel a Disney Worldben. A gárda egyik hátvédje, Seth Curry karrierje legjobb évét futja, 12.6 pontot átlagol 45.3%-os triplamutatóval. Curry elmondása szerint Rick Carlisle vezetőedzőnek köszönheti ezt a teljesítményt, aki hisz benne. Rengeteg percet tölthet a pályán, pályafutása során soha ennyit nem tölthetett még, és sok figurát játszanak rá - legyen szó akár arról, hogy ő szervezi az akciót, akár arról, hogy neki kell kipasszolni üres hármasra. Mivel sokat játszik, így a szezon előrehaladtával fejlődni tudott - ez neki és a csapatnak is win-win szituáció.

A liga hétfő este hivatalossá tette a csapatok rostereit az újraindulásra vonatkozóan, ezen a linken megtaláljátok az összes együttes keretét.

Arról volt már szó korábban, hogy a TNT-nek lesz egy új sorozata, amely "The Arena" néven fog futni. Ebben Draymond Green és Charles Barkley együtt fognak dolgozni, ez azonban nem jelenti azt, hogy puszipajtások lettek. Green Mark Medinának (USA Today) elmondta, hogy nem a barátja Barkley, nem számít neki a véleménye, úgyhogy nincs is mit tisztáznia vele. Szerinte arról híres a TNT egyik arca, hogy őrült kijelentéseket tesz. Azt nem tudja, hogy ezeket komolyan gondolja-e Barkley, vagy csak reakciót akar kiváltani a nézőkből, de nem is lényeg. Még soha nem dolgoztak együtt, így nem tudja megmondani, milyen lesz a közös munka.

Joe Vardon, Bill Oram és Jason Lloyd (mindhárman The Athletic) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers azért választotta ki Dion Waiterst a 2012-es draft negyedik helyén, mert a klub úgy számolt, hogy Waiters majd ideális hatodik ember lesz a padról beszállva, ha LeBron James esetleg visszatér az ohióiakhoz. James visszatérése 2014-ben meg is történt, de Waiterst még a 2014/15-ös idény közben elpasszolta a Cavs többek között JR Smith-re. Az egyik vezető úgy fogalmazott, hogy tudták, ha Smith valahol megbukik, akkor az a pályán kívüli dolgai miatt lesz, Waiters viszont a pályán volt teljes csőd, ezért vállalták a kockázatot. Mint ismert, Waiters és Smith most csapattársak a Los Angeles Lakersnél, James mellett.

A végére pedig ezúttal Chris Paul, Carmelo Anthony és Dwyane Wade maradtak, akik közösen létrehoztak egy alapot a társadalmi változások érdekében. A kezdeményezéssel a fekete közösségek fontos és időszerű problémáit szeretnék megoldani.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus