Hírmorzsák 2020-07-25 (10:30)

LaVine iránt érdeklődik a Knicks és a Nets. Kidd a legesélyesebb a Knicks vezetőedzői posztjára. Jarrett Allennek tetszene, ha Atkinson lenne a New York trénere. Austin Rivers, Lou Williams és Sabonis is távoztak a buborékból, Zion visszatért. Williams odaadná Harrellnek az Év Hatodik Embere trófeát, ha nem nyerhetik meg együtt. Ben Simmons máshogy áll a triplákhoz. Andre Roberson többször elgondolkodott a visszavonuláson. Kembának nincs gondja azzal, hogy teret adjon Tatumnak és Jaylen Brownnak. Oladipo még nem döntötte még el, játszik-e a szezon folytatásánál. Dragic szerint Duncan Robinson a liga legjobb shootere. Horford úgy érzi, egyre nagyobb jelentősége lesz a védekezésnek. Arron Afflalóék is meg akarják venni a TWolvest. Árverésre került Jordan egyik híres cipője.

Arról ma reggel olvashattatok már, hogy a New York Knicks vezetőedzői posztjára már Jason Kidd a legesélyesebb. Ian Begley (SNY.tv) egyébként úgy tudja, hogy a Knicks jelenleg egyetlen edzőnek sem ajánlotta fel a főedzői állást, és senkivel nem tárgyal erről. A hírek szerint a New York-iak jövő héten további beszélgetéseket folytathatnak a legesélyesebb jelöltekkel, próbálják a lehető legjobban felmérni a lehetőségeiket - a héten már napvilágot látott egy olyan pletyka, miszerint lehet, hogy Kenny Atkinson már háromszor is járt interjún a csapatnál.

Ha már szóba került Kenny Atkinson a Knicksnél: volt játékosa, a Brooklyn Nets centere, Jarrett Allen beszélt arról, hogy milyen lenne Atkinsont a városi riválisnál látni. Allen szerint egyrészről furcsa, hiszen Atkinson volt a trénere gyakorlatilag teljes NBA pályafutása alatt. Ettől függetlenül ez csak motiválná, keményebben játszana, hiszen a volt edzője ellen mindenki bizonyítani akarja, mennyit fejlődött. A center elmondta, hogy mikor a ligába érkezett, nem igazán alkottak jó csapatot, de lehetett látni, ahogyan évről évre léptek előre egyénileg és csapatszinten is. Bárhová megy szerinte Atkinson, az az együttes egy nagyszerű edzővel lesz gazdagabb.

Van még egy Nagy Almához köthető hír: az előbb már említett Ian Begley forrásai szerint a Knicks és a Nets is azok között a klubok között vannak, amelyek próbálják felmérni, mi a helyzet Zach LaVine-nel. A két New York-i gárda minél több háttérinfót akar begyűjteni a dobóhátvédről, hogy amennyiben a Chicago Bulls úgy dönt, áruba bocsájtja játékosát, ők azonnal tudjanak lépni. Más kérdés, hogy LaVine egyelőre nem eladó, illetve nyíltan nem árulja őt a Bulls - idén 60 meccsen 25.5 pontot, 4.8 pattanót és 4.2 gólpasszt átlagolt 38%-os triplamutatóval.

Kidd mellett arról is volt szó ma reggel, hogy Domantas Sabonis, Austin Rivers és Lou Williams is távoztak a buborékból, csak míg utóbbi kettő ideiglenesen, Sabonis egy komolyabb lábfejsérülés miatt.

Williams még a távozása előtt azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy nagyon szeretné, ha megosztva lenne az Év Hatodik Embere csapattársával, Montrezl Harrell-lel. Lou Will kiemelte, hogy mindketten komoly áldozatokat hoztak a csapatért, mégis sikeresek - úgy érzi, megérdemlik az elismerést, megosztva kaphatnák a trófeát, de ha nem lesz megosztott díj, azt akarja, hogy Harrell nyerjen

A Boston Celtics irányítója, Kemba Walker arról beszélt a riportereknek, hogy egyáltalán semmi baja nincs azzal, ha visszább kell lépnie Jayson Tatum vagy/és Jaylen Brown miatt. Tudta, mit vállal, amikor Bostonba igazolt, pontosan tudta, milyen jó játékos lehet a fent említett két úriemberből. Egyébként pedig élvezi a játékot a Celticsnél - nem érdekli, mennyi pontot szerez, egyszerűen szeretne sokáig jutni a rájátszásban. A térdsérülésével kapcsolatban annyit elmondott Walker, hogy a leállás alatt javult az állapota, de mikor visszatértek az edzésbe, megint elkezdett fájni a térde. Most jól érzi magát, miután a csapat pihentette néhány edzésen - rendben lesz, csak oda kell figyelni a terhelésre.

Arról tegnap reggel beszámoltunk már, hogy az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo 19 percet töltött a pályán a Portland TrailBlazers ellen, de még mindig nem biztos, hogy játszani fog az alapszakasz hátralévő részében. Maga az érintett elmondta, hogy januárban és februárban az volt a lényeg, hogy minél komfortosabban érezze magát a pályán, most pedig megvan ez az érzése - fizikálisan sokkal jobb állapotban van, mint akkor. A játszott percek, a kondició miatt fontos volt ez a mérkőzés, és mivel régóta nem játszott senki, így nagyon élvezte, hogy a pályán lehetett. A 3/10-es mezőnymutatója miatt nem aggódik, a játék ritmusára próbál ráérezni. Nate McMillan vezetőedző hozzátette, hogy még nem beszélt játékosával arról, pályára lép-e Oladipo a szezon újraindításánál - csak az előszezonmeccsre koncentráltak.

A Miami Heat irányítója, Goran Dragic a Sacramento Kings elleni mérkőzés után csapattársát, Duncan Robinsont dicsérte: a szlovén kijelentette, hogy szerinte Robinson a liga legjobb dobója. A vajkezű swingman 5 perc alatt 4 triplát hintett - úgy néz ki, rajta nem fogott a karantén rozsdája.

A Philadelphia Sixers magasembere, Al Horford arról beszélt az ESPN-nek a minap, hogy most, hogy a meccseknek egyre nagyobb lesz a jelentőségük, és jön a rájátszás, egyre nagyobb hangsúly lesz a védekezésen. Horford szerint az a legfontosabb, hogy hátul nagyon jók legyenek - a támadójáték majd jön magától, meg fogják oldani az ottani problémákat, de védekezésben nagyszerűen kell teljesíteniük, és úgy gondolja, hogy ez így is fog történni. Mint ismert, Horford az újraindításnál majd a padról fog érkezni, miután Ben Simmons lesz a kezdő négyes, Shake Milton pedig az első számú irányító.

A Sixersnél Ben Simmons két triplát is ráemelt a Memphis Grizzlies elleni tegnap esti mérkőzésen, amiből egy be is talált. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta a találkozó után, hogy nagyon tetszettek neki Simmons kinti vállalásai, szemrebbenés nélkül dobta el a labdát - üresen volt, dobóhelyzete volt, és rá is emelte. Nem hezitált, hogy vajon most mi lesz, és mit kell tennie. A tréner szerint ez egy belső változás Simmonsban - négyesként sokkal többször van labda nélkül üres területeken, jóval több lehet majd a dobóhelyzete, mint korábban, mikor ő irányított, és úgy látta, emiatt megváltozott az ausztrál hozzáállása.

Az Oklahoma City Thunder is játszott, és ahogy azt a mai Visszajátszásban is láthattátok, Andre Roberson "álló ovációt" kapott a többiektől, miután szinte napra pontosan két és fél éve, 2018. január 27-e óta nem lépett pályára. Roberson súlyos térdsérülést szenvedett, majd a rehabja során többször is visszaesett az állapota, ami lelkileg nagyon megviselte őt, erről beszélt még a tegnapi napon. A védekezőspecialista dobóhátvéd elmondása szerint nagyon nehéz volt megemészteni, hogy többször is közel került a visszatéréshez, de mindig közbejött valami. Bevallotta, hogy nagyon sokszor eszébe jutott, hogy abba kellene hagynia, be kellene fejeznie a profi kosárlabdázást.

A napokban írtunk arról, hogy eladó a Minnesota Timberwolves, ám nem Kevin Garnett az egyetlen volt NBA játékos, aki érdeklődik a franchise iránt. Pat Graham és Dave Campbell (mindketten Associated Press) forrásai szerint Arron Afflalo egy 2-5 főből álló csoport arca - ennek a csoportnak állítólag több, mint 10 milliárd dollár az összvagyona (tehát valószínűleg nem a pályafutása során fizetésekből 59 millió dollárt kereső Afflalo a vezér), és még ezen a hétvégén ajánlatot is tesznek Glen Taylornak a csapatra. A két újságíró úgy tudja, hogy a kockázati tőkebefektető Brock Berglund is a csoport része.

A végére pedig Michael Jordan egyik cipője maradt, amelyet azon az 1985-ös, olaszországi mérkőzésen viselt, amelyen összetörte az egyik palánkot egy zsákolásánál. Az Air Jordan 1 High "Chicago" most árverésre került a brit Christie's által - a hírek szerint 850.000 dollárt érhet, ennyiért kelhet el, ami új rekord lenne cipőeladás tekintetében. Állítólag a bal cipőben még mindig ott van a palánk egyik szilánkja.

 

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus