Hírmorzsák 2020-07-26 (11:00)

Dion Waiters szerint az változott meg a LeBron Jamesszel való kapcsolatában, hogy felnőtt és már elfogadja magát. Ricky Rubio ma este visszatérhet. De'Aaron Fox szerint ő már felépült.  Abdel Nadernek agyrázkódása van. Eric Bledsoe már edzett, következőleg játszhat a Bucksnál, Austin Rivers lehet, hogy csak az alapszakaszra lesz "kész" a Rocketsnél. Wes Iwundu és Anthony Davis is megsérült. A Bulls Thad Youngot szeretné elpasszolni.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, Lou Williamsszel kapcsolatban vizsgálódik az NBA, mert a családi okok miatt kért eltávja során sztriptízbárba látogatott - a játékos szerint viszont csak a rendkívül finom csirkeszárny miatt ment oda. Williams már visszatért a buborékba, de még nem tudni, hogy pontosan meddig kell karanténba vonulnia.

Szintén visszatért Orlandóba Austin Rivers, aki két napig volt távol sürgős családi ügy miatt. A játékos a Rockets első meccsét kihagyta, a másodikat is biztosan ki fogja, a harmadik egyelőre kérdéses, viszont az alapszakaszra elvileg készen állhat.

Két kisebb sérülés is történt a hajnali mérkőzések során, egyrészt a Magicnél Wes Iwundu az arcára zuhant egy zsákolás után és azt vizsgálják, hogy van-e agyrázkódása, másrészt a Lakersnél Anthony Davisnek belenyúltak a szemébe - egyikük sem tudta folytatni a meccset, Davis állapota hivatalosan day-to-day, elvileg nincs komoly baja. További sérüléshír, hogy a Thundernél Abdel Nader agyrázkódást szenvedett a Celtics ellen, így rá az ilyenkor érvényes protokoll után számíthat majd csak a csapata.

Ha már Lakers, Dion Waiterst arról kérdezték, hogy mennyivel másabb most LeBron Jamesszel játszani, mint évekkel ezelőtt Clevelandben volt - Waiters akkor fiatal és kissé kezelhetetlen játékosként volt elkönyvelve, ezt James is így látta és a hírek szerint erősen benne is volt abban, hogy a hátvéd távozzon az együttestől. Waiters most annyit mondott erről, hogy fiatalként mindenki keresi a helyét a ligában és szerinte James akkor segíteni akart neki ebben de ő túlságosan önfejű és makacs lett, így az lett a vége, ami - most viszont már nem kezdő, érti a helyzetet, kibékült magával és most semmilyen gondjuk nincs.

Még egy dolog a sérülésekkel kapcsolatban: De'Aaron Fox, a Kings irányítója azt mondta, hogy ő már teljesen felépült a kisebb sérülése után, egész nyugodtan játszhat bármikor, mert ő abszolút egészséges. Nemrég a csapat még úgy érezte, hogy a július 30-ai határidő is kérdéses, Fox viszont máshogy gondolja.

A Phoenix Suns azt tervezi, hogy ma este már beveti Ricky Rubiót is, aki a koronavírus után még nem túl sok edzést csinált végig - az első edzőmeccset kihagyta, most viszont a csapat szeretné őt is pályára küldeni. Monty Williams vezetőedző szerint Rubio legutóbb még nem állt készen, akkor az volt az okos döntés, hogy kiültetik, most viszont volt már egy remek edzése és szerinte képes a játékra - egyébként a gárda még mindig foghíjas, Aron Baynes, Elie Okobo és Jalen Lecque sincs ott a csapattal.

Szintén jó edzést produkált, de mégsem került pályára Eric Bledsoe, a Milwaukee Bucks irányítója. Bledsoe is koronavírusos volt, késve érkezett meg Orlandóba, de már tudott edzeni, sőt, Mike Budenhozler vezetőedző szerint kifejezetten jól is nézett ki a gyakorlás során, de a ma hajnali, Kings elleni mérkőzésen még nem vetette be - következőleg viszont valószínűleg már számítani fog rá.

Ugyan több csapat is érdeklődik Zach LaVine iránt, de a Chicago nem őt szeretné elpasszolni, hanem Thad Youngot - a csalódást keltő szezont produkáló magasember az újoncéve óta nem hozott ilyen gyenge számokat és ő maga is elégedetlen a szerepével. A dolgot viszont nehezíti, hogy a következő szezonra van még egy 13,5 milliós garantált szerződése, igaz, a kontraktus 2022-ben lejár és az utolsó év már csak részben garantált.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus