Hírmorzsák 2020-08-07 (11:00)

A Bulls anyagi okok miatt valószínűleg megtartja Jim Boylent. Egy neves sportsérülés-szakértő szerint Zion Williamson a saját testével versenyez, és egyelőre vesztésre áll. Giannis Antetokounmpo úgy érzi, a Bucks legnagyobb ellenfele saját maga. Montrezl Harrell jövő héten csatlakozhat a Clippershez a buborékban. Ben Simmons határozatlan ideig nem játszik a térdsérülése miatt. Jimmy Butlernek a lábfejével, Russell Westbrooknak a combjával vannak kisebb gondok. A Jazz A-sora nem játszik ma este a Spurs ellen. Larry Bird és Jackie MacMullan is cáfolták utóbbi három héttel ezelőtti pletykáját.

Kezdjük a sérülésekkel, mert van belőle 1-2. Arról tegnap este szó volt, hogy Ben Simmons bal térde részlegesen kificamodott. Az MRI azonban nem jelzett szalagsérülést - Simmonsnak a térdkalácsával vannak gondok, és állapota már nem day-to-day, hanem határozatlan időre esett ki, akár több hetes kihagyás is várhat rá. A Miami Heatnél Jimmy Butlernek a lábfeje sérült meg, ezért nem játszott tegnap este a Milwaukee Bucks ellen, de elvileg nem súlyos a probléma. A Houston Rocketsnél Russell Westbrook jobb combja húzódik, ezért nem lehetett ott csapatával a Los Angeles Lakers ellen - azt nála és Butlernél sem tudni, kell-e kihagynia még, és ha igen, mennyit. A Utah Jazz pedig rettenetesen tartalékos lesz a San Antonio Spurs elleni ma esti mérkőzésen: Mike Conley, Donovan Mitchell, Nigel Williams-Goss, Royce O'Neale és Rudy Gobert sem fognak pályára lépni. A Jazz jelenleg negyedik nyugaton, de csak fél meccs előnye van az Oklahoma City Thunderrel és a Houstonnal szemben, holnap viszont back-to-backet játszik a Denver Nuggets ellen.

Hasonló témakör: Dr. Brian Sutterer ismert orvos, a sportsérüléseket elemzi YouTube-on és Twitteren, és nemrég Ethan Sherwood Strauss-szal (ESPN) beszélgetett Zion Williamsonról. Sutterer azt mondta, hogy a New Orleans Pelicans sztárja a saját testével versenyez. Az orvos szerint ha valaki megnézi a Duke-os összefoglalóit meg Williamson mostani játékát, nagyon szembeötlő a különbség: kevésbé atletikus Zion, és a kondija is sokat romlott. A robbanékonysága és a védekezésbeli sebessége sem olyan, mint volt, ráadásul a meniscusa egy részét már eltávolították az egyik térdéből egy sérülés után, és még mindig nagyítóval figyeli minden lépését a Pelicans orvosi stábja. Sutterer úgy gondolja, senki sem akarja hangosan kimondani, amit egyébként mindenki lát. A Pelicans mindent megpróbál a perclimittel, hogy ne azon az úton haladjon Zion pályafutása, amin elindult. Volt négy hónapja, hogy a jó irányba haladjon, és csak még rosszabb lett a helyzet. A kérdés az, mikor változtat Williamson, és még időben teszi-e meg mindezt, mielőtt a sérülések teljesen tönkrevágják a karrierjét. Sutterer azzal zárt, hogy aggódik, mert szerinte Zion jelenleg vesztésre áll ebben a fent említett versenyben.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Montrezl Harrell jövő héten csatlakozhat a Los Angeles Clippershez. Mint ismert, Harrellnek elhunyt a nagymamája, ezért nincs már két hete a buborékban, Haynes viszont úgy tudja, hogy a hölgyet szombaton eltemetik, az erőcsatár pedig nem sokkal később utazik is a Disney Worldbe. Mivel minden nap tesztelik Harrellt, és eddig nem hozott pozitív mintát, így megérkezése után négy napig kell majd karanténban lennie - már ha minden marad a jelenlegi állapotában.

A Milwaukee Bucks a Miami Heat legyőzésével biztosította az első kiemelést keleten, a találkozó után pedig Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta, hogy a Milwaukee legnagyobb ellenfele saját maga. A görög szerint az a kérdés, hogy elég keményen odateszik-e magukat, egymásért fognak-e küzdeni, keményen védekeznek-e, elég jól pattanóznak-e, beleteszik-e azt az extra energiát, amit a PO idején bele kell tenni a meccsekbe, csúsznak-másznak-e majd minden labdáért? Úgy gondolja, ez mind egyedül rajtuk múlik.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint egyre nagyobb a valószínűsége, hogy Jim Boylen marad a Chicago Bulls vezetőedzője, mert a Reinsdorf-család aggódik a tréner menesztésének anyagi vonzatai miatt. Mint ismert, a két új vezető, Arturas Karnisovas és Marc Eversley kaptak néhány negatív visszajelzést a játékosoktól Boylennel kapcsolatban, és el is kezdték felderíteni a terepet egy esetleges utód után. Reinsdorfék pénzügyi félelmei azért érdekesek, mert a Bulls 3.2 milliárd dollárt ér, Boylen pedig a liga egyik, ha nem a legrosszabbul fizetett vezetőedzője 1.6 millió dollárral. Az már korábban is napvilágot látott, hogy Boylen biztos abban, hogy ő marad a vezetőedző, és úgy érzi, be is tudja majd bizonyítani, hogy ő a megfelelő ember a posztra.

Az ESPN késlelteti az NBA-vel és az MLB-vel kötött szerződésében foglalt pénz kifizetését, miután mindkét bajnokság csúszott a koronavírus miatt. 

A végére pedig Larry Bird maradt, aki Jackie MacMullannel (ESPN) együtt cáfolt egy három héttel ezelőtt napvilágot látott történetet. MacMullan akkor azt mondta a The Hoop Collective podcastben, hogy Bird azért mondott le 2017-ben az Indiana Pacers elnöki posztjáról, mert a klub és a tulajdonosok nem akartak eleget költeni. Bird most közleményében kategorikusan kijelentette, hogy ez az állítás nem is állhatna messzebb a valóságtól - azért távozott, mert úgy érezte, elérkezett az idő arra, hogy továbbálljon. Együtt dolgozott Kevin Pritcharddal, akiről úgy gondolta, készen áll rá, hogy átvegye az irányítást, amit azóta bizonyított is, hogy így volt. Ezt követően megköszönte a tulajdonosoknak a lehetőséget, hogy előbb edző, majd elnök lehtett. MacMullan annyit tett ehhez hozzá, hogy a saját gondolatait mondta el, azokra alapozva nyilatkoztatott ki, amit nem kellett volna megtennie. Bird soha nem mondott ehhez hasonlót se neki, ezért tőle és a Pacerstől is elnézést kért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus