Hírmorzsák 2020-08-18 (19:00)

A Nets megpróbál rámenni Gregg Popovichra. Irving bátorítja LeVertet. Divac felvállalta, hogy az ő döntése volt Bagley draftolása Doncic helyett. Jim Boylen szerint jó irányba haladt a Bulls. D'Antoni szerint csak ezzel az alacsony szerkezettel van esélyük a bajnoki címre, az előző felállással nem volt. Brad Stevens Jayson Tatum játékát dicsérte. Eric Gordon kezd Westbrook helyén a Houstonnál, Fultz visszakerül a kezdőbe a Magicnél. Brett Brown nagy szerepet szán Thybulle-nak a Celtics elleni sorozatban. Conley visszatért a buborékba, talán a harmadik Nuggets elleni meccsen már játszhat. Love szerint Tristan Thompson megtartásának kell lenni a Cavs első számú feladatának. Aaron Gordon és MCW biztosan nem játszanak ma. A 2021-es All-Star gálát biztosan nem az eredeti időpontjában tartják meg. Péntek hajnalban lottery.

Dan Woike (Los Angeles Times) értesülései szerint a Brooklyn Nets az off-szezon során megpróbál majd rámenni a San Antonio Spurs legendájára, Gregg Popovichra, hogy legyen a gárda következő vezetőedzője. Woike forrása azt is hozzátette, hogy nincs sok esély arra, hogy Popovich a Brooklynnál folytassa, tekintve a múltját a Spursnél.

Szintén Nets: Caris LeVert még múlt szombaton bevallotta, hogy sokat beszélt Kyrie Irvinggel a napokban a rájátszásról és az ott vívott mérkőzésekről, csapattársa pedig bátorította őt a PO-hoz közeledve - mint ismert, a Brooklyn elég simán kikapott az első meccsen a címvédő Toronto Raptorstól. LeVert elmondása szerint Irving minden találkozót figyelemmel követ, és sok, téttel bíró mérkőzést játszott már pályafutása során, ezért is számít neki sokat az, amit Irving mond. A dolog azért is lehet érdekes, mert Irving és Kevin Durant a hírek szerint egy harmadik sztárt akarnak a Brooklynhoz, márpedig valószínűleg LeVert lesz az első, aki távozik, ha a Nets szerez valakit, mert jelenleg neki van a legnagyobb csereértéke.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni Tim MacMahonnak (ESPN) adott egy hosszabb interjút, amelyben elmondta, hogy a Phoenix Sunsnál soha nem követte teljesen azt, amit szíve szerint szeretett volna, és nem akarja ugyanezt a hibát elkövetni a Rocketsnél. D'Antoni szerint ha valaki valamiről úgy gondolja, hogy működik, és ezt a számok is alátámasztják, akkor azon az ösvényen kell továbbmennie, nem szabad hezitálnia. A tréner anno még gyorsabb és még alacsonyabb szerkezeteket akart a Phoenixnél, de végül nem vállalta be. A Rockets 2018-ban kezdte felmérni, hogy a Golden State Warriors ellen kell megállnia a helyét, ezért kezdett az alacsonyabb szerkezet felé tolódni.

Clint Capelával azon a nyáron hosszabbított a csapat, de hamar rájöttek Daryl Morey-ék, hogy megfelelő körülmények között a hasznukra lehet, ha nem használnak hagyományos értelemben vett centert. Az első számú opciójuk az volt, hogy Jimmy Butlert megszerzik a nyáron, Capela és Eric Gordon távoztak volna, végül azonban ebből semmi nem lett. Russell Westbrook érkezett Chris Paul helyére, Capela pedig a deadline előtt ment el Robert Covingtonért cserébe. Akármi is lesz a vége, D'Antoni most biztos lehet abban, hogy nem az a baj, hogy csak félig vállalta volna fel az elképzeléseit. A vezetőedző azt nyilatkozta, hogy sokan mondják, hogy nem nyerhet a Rockets, de csak az biztos, hogy az előző kerettel ez nem sikerült volna. Érti a felmerülő problémákat, ő is tisztában van ezekkel, de csak így van esélyük a sikerre, és úgy érzi, elég jó sanszuk van.

Szintén a Houstonhoz tartozik, hogy Eric Gordon kezd majd a sérült Russell Westbrook helyén ma este. D'Antoni annyit mondott, hogy Westbrook sérülése nem olyan, ami valami csoda folytán mára eltűnik. Egészen biztos, hogy az irányító nem játszik az Oklahoma City Thunder elleni első találkozón - hogy utána mi lesz, azt még egyelőre nem tudják, az orvosoktól is függ a dolog. Az Orlando Magicnél a nyolc buborékban lejátszott mérkőzésből hétszer DJ Augustin kezdett egyes poszton, Steve Clifford vezetőedző viszont elmondta, hogy a Milwaukee Bucksszal szemben Markelle Fultz visszakerül majd a kezdők közé. A Philadelphia Sixersnél Brett Brown a Boston Celtics elleni első meccs előtt még belebegtette, hogy Matisse Thybulle bekerülhet a kezdők közé, végül azonban ez nem történt meg. Brown ettől függetlenül elmondta, hogy Thybulle-nak komoly szerepe lesz a párharc során.

A Philly kikapott a Celticstől az első meccsen, nem kis mértékben Jayson Tatumnak köszönhetően. A találkozó után a Boston vezetőedzője, Brad Stevens elmondta, hogy észre sem lehetett venni, hogy Tatum eljutott 32 pontig, annyira könnyedén és erőlködés nélkül szerezte a pontjait játékosa. Azt is hozzátette a tréner, hogy mindemellett rengeteg dolgot csinált jól Tatum, védekezésben pedig káprázatos volt.

Jöjjenek a hiányzók: az Orlando bejelentette, hogy Aaron Gordon (combhajlító) és Michael Carter-Williams (lábfej) egészen biztosan nem játszanak ma a Bucks elleni nyitómeccsen. A Utah Jazz irányítója, Mike Conley Jr. visszatért a buborékba, és van rá esély, hogy bevethető lesz a Denver Nuggets elleni harmadik összecsapáson. A Boston Celticsnél Gordon Hayward továbbra is mankóval közlekedik, de még mindig nem tudni, mennyire súlyos a bokasérülése.

A Sacramento Kings nemrég menesztett GM-je, Vlade Divac Marcos Bertónnak (Sacramento Bee) beszélt a kirúgásáról és a hibáiról. Divac bevallotta, hogy az ő döntése volt, amikor a Kings a 2018-as drafton Luka Doncic helyett Marvin Bagley III-öt választotta - most is hisz benne, hogy Bagley-ben nagyon sok van, de több időre lett volna szüksége, hogy ez bebizonyosodjon. Biztos abban, hogy Bagley mindenkire rácáfol majd, de az NBA-ben muszáj azonnal jó produkciót hozni - a türelem szót nem ismerik a ligában, de hozzátette, hogy nincs is ezzel semmi gondja. Buddy Hield 4 éves, 106 millió dolláros hosszabbításáról azt nyilatkozta, hogy Hieldnek a tükörbe kell néznie, és rá kell jönnie, mit csinál jól és mit nem. Elit dobónak tartja Hieldet, de ezt kiegyensúlyozottabban, rendszeresebben kell bizonyítania, védekezésben pedig sokkal több kell tőle, mert nagyon nehéz sikeresnek lenni ebben a ligában.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Jim Boylen KC Johnsonnal (NBC Sports Chicago) beszélt, lényegében elbúcsúzott a Bullstól. A szokásos tiszteletkörök mellett Boylen elmondta, hogy nagyon jó kapcsolatot alakított ki John Paxsonnal, aki mentora és barátja lett, és akivel az volt a közös tervük, hogy a csapatnak jól látható stílusa és rendszere legyen a pálya mindkét oldalán. Boylen úgy gondolja, fejlődött az együttes, a jó irányba haladtak.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love twitteren jelezte, hogy szerinte mi a csapat első számú feladata a nyárra: hosszabbítani kell Tristan Thompsonnal, aki a gárda vezére.

A liga közleményben jelezte, hogy a jövő évi, 2021-es indianapolisi All-Star gála egészen biztosan nem lesz megtartva az eredetileg kiírt időpontban. Mivel még nem tudni, hogyan fog kinézni a szezon, mikor kezdődik egyáltalán és mi lesz a menete, így azt sem tudni, hogy mikorra tervezi az NBA megtartani az All-Star hétvégét.

Arról a ma délelőtt során írtunk már, hogy megvan a lottery sorrendje. Az eseményt magyar idő szerint péntek hajnalban 02:30-tól rendezik majd - az ESPN közvetíti a sorsolást a Milwaukee-Orlando és a Lakers-Blazers mérkőzések között. Szintén lottery: a Golden State Warriorst Steph Curry, a Minnesota Timberwolvest pedig D'Angelo Russell fogja képviselni a sorsoláson.

A végére pedig a nézettségi adatok maradtak, amelyekről ellenkező előjelű cikkek láttak napvilágot. Ethan Sherwood Strauss (The Athletic) forrásai szerint a 2011/12-es nézettségi adatokhoz képest 45%-kal esett vissza az átlagos nézőszám az idei szezonra az ABC-nél - más kérdés, hogy az internetes adatokról semmilyen adat nem jött ki, márpedig az nagyon valószínű, hogy a League Passen keresztül viszont sokkal többen követik a ligát, mint nyolc évvel ezelőtt. Strauss cikke szerint a többi amerikai major sportnál nincs ekkora visszaesés, és kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a TV-s szerződésre, amelyet hamarosan újra lehet tárgyalni. Stephen Battaglio (Los Angeles Times) viszont azt írta, hogy az ESPN-en és a TNT-n nagyságrendileg ugyanannyian nézik a meccseket, mint a koronavírus előtt, és hogy arányaiban még többen figyelik a mérkőzéseket, mint korábban. A két cikkben állított dolgok nem zárják ki egymást, de amíg előbbi egyértelműen negatív felhanggal rendelkezik, addig utóbbi pont fordítva.

A play-in meccs egyébként a 2011-es Spurs-Lakers óta a legnézettebb szezonzáró volt, de ez sem jelent önmagában sok mindent, hiszen először rendeztek ilyen találkozót, amelyen közvetlenül döntötték el, ki kerüljön be a rájátszásba. Átlagosan 1.52 millió nézője volt a Portland és a Memphis Grizzlies szombati összecsapásának, ez viszont önmagában csak a 11. legnézettebb mérkőzés volt a buborékból az eddigi 35, országos TV által is sugárzott meccs közül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus