Hírmorzsák 2020-08-20 (9:30)

Will Barton és Joe Harris is elhagyta a buborékot. Rajon Rondo közel a visszatéréshez. Paul Pierce szerint LeBron James öröksége forog kockán a Portland ellen. Luka Doncic úgy gondolja, hogy elkaphatják a Clipperst. Scott Brooks marad a Wizards edzője. Továbbra sincs koronavírusos játékos a buborékban.

Két játékos is elhagyta a buborékot. Ahogyan arról tegnap is beszámoltunk, Will Bartonra határozatlan ideig nem számíthat a Denver Nuggets egy térdsérülés miatt. Ohm Youngmisuk (ESPN) értesülései szerint a buborékot is elhagyta, hogy egy másik orvos is megvizsgálhassa a térdét. Joe Harris, a Brooklyn Nets vajkezű játékosa is elhagyta a buborékot a Toronto Raptors elleni vereség után, a hivatalos indoklás szerint személyes, nem egészségügyi okokból. Ezzel eldőlt, hogy csapata 3. és 4. mérkőzését biztosan kihagyja. Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor térhet vissza.

A Los Angeles Lakers és a Portland Trail Blazers párharcánál két sérült játékosról is érkeztek hírek. Az aranysárga-liláknál „kérdésesre” javult Rajon Rondo állapota, mutatkozik némi esély arra, hogy a második meccsen már pályára lép. Frank Vogel arról beszélt vele kapcsolatban, hogy nem fogják siettetni a visszatérését, de 50% esélyt lát arra, hogy a következő összecsapáson játszhat. A túloldalon Terry Stotts viszont egészen biztosan nem számíthat Zach Collins játékára. A fiatal erőcsatár bokasérülése nem javul, jelen állás szerint a következő 3 meccset kihagyja.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy az amerikai média felkapta LeBron James azon kijelentését, hogy sokan nem tudják, mik zajlanak a színfalak mögött. A tegnap esti morzsában is idézett Chris Haynes-beszélgetés részeként elmondta, hogy ennek semmi köze a csapatához, nagyon közel állnak egymáshoz a játékosok. Azt viszont nem árulta el, hogy pontosan mire célzott az eredeti kijelentésével.

Paul Pierce az ESPN The Jump című műsorában beszélt arról, hogy szerinte LeBron James öröksége forog kockán a Portland elleni párharcban. A Boston Celtics legendája megismételte azt a májusi kijelentését, hogy szerinte James egyébként sincs ott minden idők 5 legjobb játékosa között, és ha kiesne az első körben, akkor végleg nevetségessé válnának azok a viták, amik arról szólnak, hogy ő minden idők legjobbja.

Luka Doncic a Dallas Mavericks ma hajnali, 127-114-es győzelme után úgy gondolja, hogy fel tudják venni a versenyt a Los Angeles Clippers ellen. A szlovén játékos pályafutása első győzelmét szerezte a rájátszásban, és megjegyezte, hogy már csak hármat kell nyerniük. Hozzátette, hogy bárki ellen elhiszik, hogy nyerhetnek, és ha nem hinnének abban, hogy valakit megverhetnek, akkor semmi keresnivalójuk nincs a rájátszásban.

Doncic a második félidőben faultgondokba került, amiről azt mondta, hogy körülbelül 15 másodpercig frusztrált volt emiatt, de ezt követően csak azzal foglalkozott, hogy szorítson a pályán harcoló társainak. Az első két meccsén egyébként 70 pontot szerzett, ennél jobb debütálásra pedig egyszer volt példa a liga történetében. George Mikan 1949-ben jutott 75 egységig pályafutása első és második playoff meccsén.

A Clippershez tartozik, hogy Patrick Beverley vádlisérülés miatt kihagyta a Mavericks elleni második meccset, miután nem volt túl jó állapotban a tegnap reggeli edzésen. Doc Rivers még a meccs előtt azt nyilatkozta, hogy nem tudja, hogy csak egy összecsapást vagy egy hetet is ki kell hagynia irányítójának. Beverley ugyanilyen problémák miatt hagyta ki az alapszakasz utolsó 5 mérkőzését is.

Tommy Sheppard, a Washington Wizards általános igazgatója bejelentette, hogy Scott Brooks marad a csapat edzője a következő idényre is. Brooks a szerződése utolsó évébe lép, és a GM szerint jó kezekben lesz nála a Wizards jövőre is. Sheppard azt is elmondta, hogy a szabadügynökpiacon Davis Bertans megtartása számukra a legfontosabb, és ezt ő maga is közölte a lett játékossal.

Az NBA ismét közzétette azon jelentését, hogy a szezon újraindítása óta senki sem produkált pozitív koronavírustesztet a buborékban. Legutóbb augusztus 12-én mondták el ugyanezt, szerencsére az elmúlt egy hét során sem volt változás ebben.

Ian Begley értesülései szerint 2018 nyarán privát edzésen vett részt Shai Gilgeous-Alexander a New York Knicksnél, de végül Kevin Knox kiválasztása mellett döntöttek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus