Hírmorzsák 2020-08-25 (11:00)

A Sixers kirúgta Brett Brownt - a csapat és Tyronn Lue között kölcsönös az érdeklődés. Damian Lillard első MRI-je nem hozott egyértelmű eredményt. Jimmy Butlernek lágyszövet-sérülése van a bal vállában. Kristaps Porzingis játéka a ma esti mérkőzés előtt dől el. Jövőre kevesebbet utazhatnak a csapatok - lehet, hogy megmarad a play-in. Donovan Mitchell és LeBron James is megszólaltak a Jacob Blake-féle esettel kapcsolatban. Kobe Bryantről utcát neveznek el Los Angelesben. Daniel E. Straus a legesélyesebb a Timberwolves megvásárlására.

Amint arról ma reggel már beszámoltunk, a Philadelphia Sixers bejelentette, hogy megválik vezetőedzőjétől, Brett Browntól. Arról is volt szó, hogy Tyronn Lue az első számú jelölt - Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a két fél kölcsönösen érdeklődik egymás iránt. Arról tegnap este írtunk már, hogy Shams Charania (The Athletic) is a Top4-ben hozta Lue-t a Sixers kispadjára legesélyesebb edzők között.

Azt a mai Visszajátszásban láthattátok már, hogy a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard térdsérülést szenvedett a Los Angeles Lakers elleni találkozó harmadik negyedében. Lillard jobb térdén MRI vizsgálatot csináltak, de az első eredmények nem lettek egyértelműek, ezért egy második MRI is vár az irányítóra ma délután.

A Miami Heatnél Jimmy Butler bal vállában lágyszövet-sérülés van, ezt Erik Spoelstra vezetőedző mondta el az Indiana Pacers elleni söprést követően. Butler annyit mondott, hogy megpróbálta a bemelegítést, hátha egy kicsit lazulni fog a válla, de nem ez volt a helyzet. Ekkor döntötték el, hogy ezen a találkozón inkább védekezésben próbálja meg odatenni magát, és úgy érzi, ez sikerült is - attól függetlenül is befolyása volt a mérkőzésre, hogy támadó oldalon nem igazán volt aktív a pontszerzést tekintve. Spoelstra szerint Butlernek most mindennél jobban kell a pihenés, de játékosa olyan, mint Rozsomák az X-Menből. Voltak korábban nagyon komoly sérülései, a mostaninál sokkal komolyabbak, amiből másnapra lényegében fel is gyógyult.

A Dallas Mavericksnél Kristaps Porzingisnek fáj a jobb térde - mint ismert, emiatt kihagyta a Los Angeles Clippers elleni negyedik mérkőzést. Az MRI semmi komolyabb bajt nem mutatott ki, de a lett játéka kérdéses a Clippers elleni sorozat ötödik összecsapására. Valószínűleg a meccs előtt nem sokkal döntik majd csak el, hogy Porzingis pályára lép-e vagy sem.

Két újítás is jöhet a következő szezonra. Jabari Young (CNBC) úgy tudja, hogy a liga árgus szemekkel figyeli, hogy milyen hatása van annak a játékra, hogy most nem kell utaznia a játékosoknak. Elképzelhető, hogy az MLB-hez hasonlóan olyan back-to-backek lehetnek majd, ahol ugyanaz a két csapat játszik majd ugyanabban a csarnokban egymás utáni napokon - így a két mérkőzés között nem kellene sehova sem mozogni. Az is felmerült, hogy az egy államban lévő csapatok ellen (mondjuk Kaliforniában, Texasban vagy New Yorkban) egy idegenbeli túrán le lehetne tudni az adott találkozókat a helyiek ellen, ott is sokkal kevesebb lenne az utazás. Az egyik televíziós vezető szerint az a meglepő, hogy ez még csak most merült fel, hiszen az utazások az NBA-nek és a csapatoknak is sokba kerülnek, a back-to-backek második felére pedig hatással lehet az a faktor, hogy az első meccsen veszítő együttes revansot akar venni azonnal.

Ugyanez a vezető, Neil Pilson elmondta, hogy a Portland TrailBlazers-Memphis Grizzlies play-in meccset átlagosan 1.9 millióan nézték, ez pedig jó szám - ez mutatja, hogy egy igazi téttel bíró összecsapásra sokkal többen kíváncsiak, mint egy átlagos alapszakasz találkozóra. Az NBA egyik vezetője, Byron Spruell azt mondta Youngnak, hogy nagyot nyertek aznap, mert sokan voltak kíváncsiak az első play-inre. Spruell azt is elmondta, hogy olyan jó volt a fogadtatása a nyolcadik és a kilencedik ütközetének, hogy a liga tárgyal arról, hogy a következő idényre is megmaradjon ez a felállás.

George Floyd és Breonna Taylor halála után újabb nagy vihart kavart Amerika-szerte Jacob Blake esete, akit a minap többször is hátba lőttek rendőrök a Wisconsin államban található Kenosha városában. A Milwaukee Bucks természetesen közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, Mike Budenholzer vezetőedző külön is elmondta véleményét, de több sztár is megszólalt az üggyel kapcsolatban, többek között LeBron James is a Portland ma hajnali legyőzését követően. A Los Angeles Lakers vezére azt mondta, hogy a fekete férfiak, nők, gyerekek, az egész fekete közösség fél a rendőri brutalitás miatt. A Utah Jazz jelenlegi legjobbja, Donovan Mitchell azt mondta, hogy "a picsába a meccsekkel meg a rájátszással", ez az igazi probléma, és igazságot kell szolgáltatni.

Tegnap volt a Kobe Bryant Nap Orange County-ban, és bejelentették, hogy Los Angelesben utcát neveznek el a januárban helikopter-szerencsétlenségben elhunyt legendáról: a Figueroa Street Olympic Boulevard és Martin Luther King Jr. Boulevard közötti szakaszát nem sokára Kobe Bryant Boulevardnak fogják hívni.

A végére pedig a Minnesota Timberwolves maradt: a már említett Shams Charania és Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint a Memphis Grizzlies korábbi kisebbségi tulajdonosa, Daniel E. Straus a legnagyobb esélyes arra, hogy megvegye a TWolvest és a vele csomagban járó, WNBA-s Minnesota Lynxet. Van még néhány dolog, amiben egyezségre kell jutnia Strausnak és a jelenlegi tulajnak, Glen Taylornak, de haladnak a megállapodás felé. Mint ismert, Taylor csak olyannak adja el a franchise-t, aki Minnesotában tartja a klubot, Strausnak pedig ez a terve. Kevin Garnett nem tagja Straus befeketői csoportjának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus