Hírmorzsák 2020-08-26 (10:00)

Giannis Antetokounmpo az Év Védője. Damian Lillard kihagyja a következő meccset. Marcus Morris tagadja, hogy szándékosan lépett rá Luka Doncic lábára. Paul George a mentális egészségéről beszélt. Michael Malone szerint Jamal Murray előttünk válik szupersztárrá. Egyes csapatok 25-30 milliós visszaesést várnak a fizetési sapkában.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Giannis Antetokounmpo nyerte az Év Védője díjat. A Milwaukee Bucks játékosát a 100 szavazó közül 75 tette az első helyre, és összesen 432 pontot gyűjtött be. A második helyen Anthony Davis végzett 200 ponttal és 14 első szavazattal. Őket a Utah Jazz centere, Rudy Gobert követte 187 ponttal és 6 első helyezéssel.

Antetokounmpo elmesélte, hogy az Orlando Magic elleni 4. meccs után Mike Budenholzer csapatmegbeszélést hívott össze. Az edző általában akkor szokott így tenni, ha egy játékos valami rosszat csinált. Ő maga nem értette a helyzetet, mert abban biztos volt, hogy ő nem követett el semmit. Mint kiderült, Budenholzer azért hívta össze a megbeszélést, hogy közölje a jó hírt: Antetokounmpo az Év Védője. A görög játékos a csapattársait dicsérte az NBA hivatalos bejelentése után, akik keményen küzdenek, és mellettük játszva könnyebben jöhetnek az ilyen díjak. Úgy gondolja, hogy még mindig van miben fejlődnie védőoldalon, blokkolhatna több dobást, még jobban figyelhetne a passzsávokra. A nap végén csak az számít, hogy nyerjenek, és ha jól védekeznek, akkor erre nagyobb az esélyük.

Damian Lillard kihagyja a Los Angeles Lakers elleni ötödik összecsapást. A Portland Trail Blazers irányítójának jobb térde az előző mérkőzésen sérült meg. Az első MRI vizsgálat még nem hozott egyértelmű eredményt, a második viszont kimutatta az elváltozást, ezért a csapata hivatalosan is „out”-ra módosította a státuszát.

A Los Angeles Clippers ma hajnalban kiütéses győzelmet aratott a Dallas Maverics ellen. A meccs után többen is megvádolták Marcus Morrist, hogy a harmadik negyedben szándékosan taposott rá Luka Doncic sérült bokájára, és ezzel újabb sérülést akart okozni. A Clippers játékosa tagadja a vádakat, és őrültségnek gondolja, hogy bárki is szándékosságot feltételez tőle. Doncic annyit mondott az esetről, hogy megvan a saját véleménye róla, ahogyan mindenki másnak is. Reméli, hogy nem volt szándékos.

Paul George arról mesélt a meccs után, hogy szorongással és depresszióval küzdött a buborékban, és úgy érzi, hogy alábecsülte a mentális egészsége fontosságát. A 2., 3. és 4. meccsen mintha nem lett volna teljesen ott a pályán, és szerinte ez is közrejátszott a gyenge dobóformájában. Az 5. meccs reggelén beszélt a Clippers pszichiáterével, és utána egyből jobban érezte magát. Hosszasan beszélgetett Doc Rivers edzővel is, de főleg a kosárlabdán kívüli dolgokról, Montrezl Harrell áthívta magához videójátékozni, hogy kicsit kirángassa a szobájából, míg Kawhi Leonard minden nyilatkozatában megvédte őt. George megköszönte a csapatának, hogy kiálltak mellette és a nehéz helyzetben is vele voltak.

Michael Malone, a Denver Nuggets edzője Jamal Murrayt dicsérte, miután 42 pontjával, valamint 8-8 lepattanójával és gólpasszával életben tartotta csapatát a Utah Jazz ellen. Mint mondta, játékosa a szemünk előtt nő fel, és változik szupersztárrá. Játékosa nem fél a nagyobb felelősségtől, sőt, egyenesen keresi és megragadja, kihívásként tekint erre. Mások inkább elszaladnának ez elől, de Murray nem ilyen. Nemcsak a pontjaival emelkedik ki, hanem a hozzáállásával és a magabiztoságával is.

Malone Jacob Blake esetével kapcsolatban is megosztotta a gondolatait. Szerinte a buborékon belülről semmit sem tudnak tenni azért, hogy megállítsák mindazt, ami jelenleg az országukban zajlik. Mivel el vannak zárva, ezért nem tudnak ott segíteni, ahol erre szükség van, ami nagyon sok játékost és edzőt frusztrál. Nem hiszi, hogy bárki is azt gondolta volna, hogy csupán azzal meg lehet oldani egy többszáz éve jelen lévő problémát, hogy valamit felírnak a pólókra, felfestenek a pályákra.

Újabb hírek érkeztek azt illetően, hogy mikor kezdődhet a következő idény, bár sokkal okosabbak nem lettünk. Adam Silver még a múlt héten beszélt arról, hogy gyakorlatilag esélytelen december 1-én elkezdeni a 2020/21-es szezont, most viszont Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint az NBA és a Board of Governors közötti megbeszélésen ismét felvetődött a decemberi kezdés. A tulajdonosokkal folytatott tanácskozás során ugyanakkor márciusig bezárólag sok opció felmerült.

A legfőbb befolyásoló tényező az lehet, hogy mikor térhetnek vissza a szurkolók, ugyanis Adam Silver elmondása alapján tőlük jön a liga bevételének a 40%-a. Wojnarowski szerint egyes csapatok azzal számolnak, hogy a jövő évi sapka akár 25-30 millióval is csökkenhet. Amennyiben a liga és a játékosok szakszervezete nem tud megegyezni a sapka működésének módosításáról, akkor a jelenleg várható fizetési listák alapján 25 csapat kényszerülhet luxusadó fizetésére.

Végül pedig egy rövid hír: Ben Simmons befektetőként csatlakozott a legnagyobb e-sport szervezethez, a FaZe Clanhoz. A játékos emellett a FaZe Simmo márka nagykövete is lesz, és főleg az ausztráliai népszerűsítéssel fog foglalkozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus