Hírmorzsák 2020-08-29 (11:00)

Ma este folytatódik a szezon, Barack Obama is szerepet játszhatott ebben. Chris Paul és Patrick Beverley is a történtekről beszélt. Kristaps Porzingis kihagyja a Clippers elleni párharc további részét. Russell Westbrook valószínűleg játszhat. Tyronn Lue 7 millió dolláros fizetést szeretne. Jason Kidd szívesen lenne a Philadelphia 76ers edzője. Gayle Benson koronavírusos.

Ma este folytatódik a szezon, mégpedig azokkal a találkozókkal, amikkel szerda este megállt. A liga közzétette a további menetrendet is. Magyar idő szerint 21:30-kor a Milwaukee Bucks és az Orlando Magic összecsapásával veszi kezdetét a játéknap. Ezt 0:30-tól a Houston Rockets és az Oklahoma City Thunder mérkőzése követi, míg leállás utáni első játéknapot 3:00-tól a Los Angeles Lakers és a Portland Trail Blazers zárják. A lebonyolítás továbbra is a megszokott, minden másnap játszanak a csapatok.

A korábbi amerikai elnök, Barack Obama nagy szerepet játszhatott abban, hogy a játékosok a folytatás mellett döntöttek. Egy LeBron James és Chris Paul által vezetett, játékosokból álló bizottság még helyi idő szerint szerda este fordult hozzá tanácsért, Obama pedig a folytatás mellett érvelt. Hozzátette, hogy először a tulajdonosokkal egyeztessenek, hogy közösen mit tudnak tenni a jó ügyért.

Paul arról beszélt, hogy érzelemdús napokon vannak túl, nemcsak ő, hanem mindenki. Arra volt szükségük, hogy visszazökkenjenek ebből és ismét a játékra tudjanak koncentrálni. Szerinte sosem egy emberről vagy egy csapatról szólt ez a kiállás, hanem mindenkiről. Miután a Milwaukee Bucks nem állt ki, az irántuk táplált testvériség miatt vállaltak velük szolidaritást. Minden, amit csinálnak, a testvériségről szól. Tudják, hogy mindenki azt várja tőlük, hogy kimenjenek és játsszanak, de mindannyiuknak időre volt szükségük, hogy ismét erre tudjanak koncentrálni.

Patrick Beverley hasonló hangnemet ütött meg, amikor arról kérdezték, hogy a Los Angeles Clippers korábban a folytatás ellen szavazott. Ő a testvériség helyett az egységesség szót használta. Egységesen akartak fellépni a többi csapattal, ezért is döntöttek végül ők is a folytatás mellett. Doc Rivers szerint a játékosoknak szükségük volt arra, hogy két napig ne a kosárlabdára koncentráljanak, egyszerűen szükségük volt egy szusszanásnyi megállásra, miután elöntötték őket az érzelmek. Tudják, hogy nem az NBA dolga a világ megváltása, de az NBA is a világ része, és azt meg kell tenniük, amit tudnak.

Egy rövidhír is tartozik a leálláshoz: az NBA mintegy 100 alkalmazottja sztrájkolt pénteken, hogy szolidaritást vállaljanak a játékosokkal. Egy nyílt levelet is közzétettek, amiben elismerik a liga érdemeit, de úgy gondolják, hogy többet is tehetnének, mert eddig nagyrészt csak a játékosokra támaszkodtak a kiállásban, nagyobb proaktivitást várnának.

Ahogy arról ma reggel beszámoltunk, Kristaps Porzingis kihagyja az első kör hátralevő részét. A Dallas Mavericks magasembere még a Los Angeles Clippers elleni első összecsapáson szenvedett térdsérülést.

Russell Westbrook hosszú idő óta először vett részt teljes edzésen, illetve 5-5 elleni játékban. Egy meg nem nevezett forrás szerint olyan robbanékonyan mozgott, mint máskor. Még a tréning előtt nyilatkozta Mike D’Antoni, hogy ha jól mennek a dolgok, akkor játszhat a következő meccsen, ugyanakkor valószínűleg perclimiten lesz. Biztos benne, hogy nehéz lesz visszatartani Westbrookot, mert játszani akar. Maga a játékos annyit tett ehhez hozzá, hogy valóban izgatott, hogy pályára léphet, de számára sokkal fontosabb jelen pillanatban, hogy milyen ügyet képviselhet, milyen üzenettel a hátán játszhat.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint Tyronn Lue évi 7 millió dolláros fizetést szeretne magának kiharcolni a következő csapatánál. Egyes értesülések szerint ő a legfőbb jelölt a Philadelphia 76ers kispadjára, de a New Orleans Pelicans és a Brooklyn Nets is érdeklődhet iránta, míg Lue állítólag a Chicago Bulls megüresedett főedzői pozíciójával is szemez. Ian Begley úgy tudja, hogy a Netsnél többen is pesszimisták a kinevezésével kapcsolatban, Jacque Vaughn viszont esélyes lehet a véglegesítésre is.

Keith Pompey számolt be arról is, hogy Jason Kidd szeretne a 76ers edzője lenni. A Los Angeles Lakers másodedzője mellett a Houston Rockets edzői stábjában dolgozó John Lucas szintén érdeklődik az állás iránt. Korábban Mike Brown, Jay Wright, Ime Udoka és Dave Joerger neve is felmerült Philadelphiában.

A New Orleans Pelicans hivatalos közleményt adott ki, miszerint a csapat tulajdonosa, Gayle Benson koronavírusos. Nem került kórházba, otthon gyógyul, és a napi kötelességeinek továbbra is eleget tesz. Az elmúlt napokban ugyanúgy részt vett a tulajdonosi megbeszéléseken.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus