Hírmorzsák 2020-09-05 (19:45)

Anthony Davis hajlandó centert játszani a Rockets ellen. Frank Vogel szerint Rajon Rondo nagy segítség lesz a Lakers számára. James Harden szerint mindegy, milyen magas valaki, ha nem szívvel játszik. Mike D'Antoni Harden védekezését dicsérte. Kínában továbbra sem nézhetőek a Houston meccsei. Draymond Green szerint a magasembereknek a Lakersnek kell drukkolniuk a Rockets elleni sorozatban. A szakmai stáb tagjaihoz és a játékvezetőkhöz a főcsoportdöntők során érkezhetnek majd családtagok. A Nets sztárjai olyan edzőt akartak, aki jól kommunikál, és akit tisztelnek. Tom Thibodeau-nak nagyon tetszett Dennis Smith Jr. a 2017-es draft előtt.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint Anthony Davis hajlandó centert játszani a Houston Rockets ellen - így csapata, a Los Angeles Lakers könnyebben idomulhat a texasiak alacsony szerkezetéhez. Az első meccsen az echte centerek közül JaVale McGee 12, Dwight Howard pedig 11 percet töltött a pályán, de az aranysárga-lilák simán kikaptak. Frank Vogel vezetőedző annyit mondott, hogy tanulmányozzák a videókat, és annak megfelelően változtatnak majd a második találkozóra.

Vogel beszélt arról is, hogy szerinte Rajon Rondo egészen biztosan a segítségükre lesz a PO további szakaszában - az egyik legokosabb játékos, a játékintelligenciája miatt a többiek is jobbak lesznek vele a pályán. Vogel szerint az is óriási könnyítés, hogy LeBron Jamesnek egy ideig nem kell a játékszervezéssel foglalkoznia, ha Rondo is a pályán van - támadóbb fokozatba kapcsolhat, így ez is nagy segítség a gárda számára.

A túloldalról James Harden arról beszélt, hogy teljesen mindegy, milyen magassági hátrányban vannak, ha jobban odateszik magukat az ellenfélnél. Azt nem érti, miért hangsúlyozza ki mindenki még mindig, hogy alacsonyak - teljesen mindegy, hogy ki mekkora, ha nem játszik szívvel, akkor semmit nem ér a magasság. Harden szerint lényegtelen a magasság, ha valaki igazán odateszi magát, és harcol.

A gárda trénere, Mike D'Antoni Harden védekezését dicsérte - szerinte sztárja egész évben nagyszerűen teljesít hátul, a buborékban pedig még jobb, ő adja meg az alaphangot védekezésben. Azt is hozzátette D'Antoni, hogy várhatóan sokkal jobban játszik majd a Lakers a sorozat előrehaladtával, és minden mérkőzés teljesen más lesz, nem szabad az első találkozóból kiindulni.

Magyarországra nézve nem sok hatása van, de itt lehet megjegyezni, hogy a Lakers-Rockets sorozat első meccsét sem közvetítette a kínai állami televízió, a CCTV, illetve a netes stream, a Tencent - mint ismert, Daryl Morey Hong Kongot támogató tweetje után Kínában nem láthatóak a Houston mérkőzései.

Közben a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green azt írta twitteren, hogy minden magasembernek, akit nem Joel Embiidnek, Karl-Anthony Townsnak vagy Nikola Jokicsnak hívnak, a Lakersnek kell szurkolnia, mert ha a Rockets nyeri ezt a párharcot, akkor még kevesebbre fogják értékelni a nagyembereket a jövőben.

Arról ma reggel olvashattatok, hogy a Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone kritizálta az NBA-t, amiért a szakmai stáb tagjai nem fogadhattak családtagot a rájátszás első körét követően sem. A liga reagált is erre: a hivatalos közlemény szerint a szakmai stábok tagjaihoz és a játékvezetőkhöz a főcsoportdöntőktől kezdve érkezhetnek családtagok.

A Brooklyn Nets GM-je, Sean Marks Adrian Wojnarowskinak (ESPN) elmondta, hogy a csapat sztárjai olyan edzőt akartak, aki nagyszerűen kommunikál, és akit tisztelnek - megkapták. Marks szerint Steve Nash és gárda legjobbjai között majd a pályán kívül alakul ki a kapcsolat, és annyit biztosan tud Nashről, hogy egészen kiválóan szót ért másokkal. Mint ismert, a kanadai legenda a Golden State Warriorsnál volt tanácsadó, Bob Myers GM pedig annyit mondott róla, hogy azonnal kivívta Kevin Durant, Steph Curry és Klay Thompson tiszteletét, márpedig erre nem sokan képesek. Hatásosan és hatékonyan képes beszélni a legnagyobb játékosokkal is.

A végére pedig a New York Knicks vezetőedzője, Tom Thibodeau maradt, aki Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint el volt ájulva Dennis Smith Jr.-tól a 2017-es draft előtt - más kérdés, hogy ez nem sokat jelent, mivel akkoriban nagyon sokaknak tetszett Smith, aki aztán az NBA-ben nem igazán tudta igazolni eddig a várakozásokat. Mint ismert, Smith most a New Yorknál van, így Thibodeau irányítása alatt játszhat majd a következő idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus