Hírmorzsák 2020-10-26 (09:45)

3-12 millió dollárral csökkenhet a fizetési sapka a következő idényre. Pat Riley pontosított: a Heat mellé kell csillagot tenni, nem a Lakers mellé. Hakeem Olajuwon szerint Michael Jordan sokkal jobb játékos volt, mint LeBron James. Tyronn Lue szerint Kawhi Leonard és Paul George hosszútávon maradnak a Clippersnél. A liga nem aggódik a csökkenő TV-s nézettség miatt. Zeke Nnaji próbajátékon Miamiben, a Raptors Malachi Flynnt és Devon Dotsont nézegeti. Nikola Jokics megházasodott (videó).

A Miami Heat elnökének nyilatkozatáról tegnap délelőtt már olvashattatok: Pat Riley azt mondta, hogy a Los Angeles Lakers bajnoki címe mellé oda kell tenni egy csillagot, mert egy egészséges Bam Adebayóval és Goran Dragiccsal könnyen hétmeccses párharc lehetett volna a finálé. Riley tegnap pontosította szavait, hogy éreztesse, mire gondol: szerinte a Heat neve mellé kell csillagot tenni, nem a Lakers mellé, mert az ő vereségük csillagos. A legendás szakvezető úgy érzi, az aranysárga-lilák teljesen megérdemelten győztek, az övék volt a jobb csapat.

Ha már a Heat, akkor ide tartozik, hogy Marc J. Spears (The Undefeated) értesülései szerint tegnap a floridai együttesnél járt próbajátékon Zeke Nnaji - az Arizona Egyetem újoncát jelenleg a 35. helyre írja az ESPN Top100-as listája. Ugyancsak Spearstől származik az info, hogy a Miami interjúzni szeretne a Marylandről érkező Jalen Smith-szel is. A csapat jelenleg az 1/20-as picket birtokolja a november 18-ai játékosbörzén.

Azt a hírt is Spears hozta, hogy a Toronto Raptors Malachi Flynnt és Devon Dotsont is megnézte a tegnapi nap folyamán - előbbi a 38., utóbbi a 33. helyen rangsorolt az ESPN-nél, a Raptors pedig a 29. és az 59. draftjog birtokosa.

A Los Angeles Clippers új vezetőedzője, Tyronn Lue Rachel Nicholsszal beszélgetett az ESPN The Jump című adásában, akinek elmondta, hogy szerinte Kawhi Leonard és Paul George hosszútávon maradnak majd a csapatnál - úgy érzi, a Clippersnél akarnak lenni. Mint ismert, a két sztárnak már csak 1+1 éves szerződése van a klubbal - Lue szerint az a kulcs a megtartásukhoz, hogy jó környezetet alakítsanak ki számukra, illetve hogy sikeresek legyenek, bajnoki címet kell nyerniük.

A Houston Rockets legendája, Hakeem Olajuwon a CNBC munkatársával beszélgetett, ahol szóba került a GOAT téma. Hakeem szerint nem fair, mikor LeBron Jamest Michael Jordanhez hasonlítják, mert Jordan sokkal jobb játékos volt egy nagyon kemény ligában, és nagyon kreatív kosaras volt. Hozzátette, hogy egyáltalán nem akarja csökkenteni LeBron érdemeit, aki szintén kitűnő kosárlabdázó, csak ettől függetlenül ő úgy gondolja, hogy Jordan sokkal jobb volt.

Szerkesztve: Erről a Hakeem-interjúról kiderült közben, hogy 2015-ös, nem egy új cikk, hiába írták azt több helyen is, hogy nem régi beszélgetés... Olajuwon egyébként azt is elmondta, hogy LeBron ott van a legnagyobbak között.

Connor Letourneau (San Francisco Chronicle) forrásai szerint a fizetési sapka 3-12 millió dollárral csökkenhet a következő idényre.

Adam Silver helyettese, Mark Tatum Jabari Youngnak (CNBC) elmondta, hogy az NBA egyáltalán nem aggódik a csökkenő TV-s nézettségi adatok miatt - erre hozta fel, hogy több mint 300 millió megtekintésük volt YouTube-on csak a rájátszás alatt, ami 63%-os növekedés az előző idényhez képest. Elképesztő lehetőségek állnak előttük, és ahogy haladnak majd előre, még nagyobbak lesznek. Arról is beszélt egyébként, hogy az 5G-vel, a sávszélesség növekedésével más, új élményekkel kell gazdagítani azokat a nézőket, akik nem a csarnokban vannak - főleg mivel a szurkolók 99%-a soha nem járt még egyetlen NBA arénában sem. Tatum úgy gondolja, hogy a virtuális valóság új bevételforrás is lehet majd.

A végére pedig Nikola Jokics maradt, aki megházasodott, jött ki egy videó is a lagziról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus