Hírmorzsák 2020-10-26 (19:15)

Jonathan Isaac úgy érzi, nem tért vissza túl korán a térdsérüléséből. A Warriors érdeklődik Jeremy Lin iránt? A Clippers Chauncey Billupsszal is interjúzott. JR Smith csak egy embert utált eddig profi pályafutása során: Sam Dekkert. Pat Riley szerint a Heat szép jövő előtt áll. Rob Pelinka mindent megtesz azért, hogy együtt tartsa a Lakers bajnokcsapatát - úgy érzi, a jövőben meg tudnak majd győzni egy igen tehetséges játékost, hogy igazoljon Anthony Davis mellé. A ligának nem lesz nehéz dolga rávenni a játékosokat a decemberi kezdésre. A csapatok 139 millió dolláros luxusadót akarnak. Shawm Kemp marihuána boltot nyit.

Brian Windhorst (ESPN) saját podcastjében osztott meg információkat a következő idénnyel kapcsolatban. Az újságíró ligához közeli forrásai szerint az NBA arra számít, hogy nem lesz nehéz dolga meggyőzni a játékosokat arról, hogy a 2020/21-es szezon elinduljon decemberben. Windhorst hozzátette, hogy szerinte semmi ütőkártya nincs a kosarasok kezében ezzel kapcsolatban - biztosan lesznek, akiknek nem tetszik az erőltetett menet, de nem tudnak vele mit tenni, úgyhogy bele fognak egyezni abba, amit a liga felajánl nekik. Mint ismert, a hírek szerint a következő idény rajtját december 22-re tervezik, ez a legújabb felállás.

Windhorst arról is beszélt, hogy a pénzügyekért felelős bizottság múlt hétfőn összeült, megtárgyalták a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy minél előbb kezdeni kell a következő szezont ahhoz, hogy maximalizálni tudják a bevételeket. Ez a bizottság egyébként a Board of Governors része, néhány megválasztott tulajdonos alkotja. Mire az összes tulaj összeült a pénteki Board of Governors ülésre, már lényegében el volt döntve, hogy karácsonykor vagy még hamarabb indul a 20/21-es alapszakasz. Windhorst hozzátette, hogy a december végi rajtról még maga Adam Silver sem ábrándozott három héttel ezelőtt - többször el is mondta a commish, hogy jó eséllyel januárban indul majd az idény, ehhez képest jött a nagy fordulat múlt hétvégén.

Azt a hírt már Bobby Marks (ESPN) hozta, hogy a csapatok azért lobbiznak, hogy 139 millió dollárra emelkedjen a luxusadó szintje - eredetileg 115 millió dolláros sapkát vizionáltak a ligánál, ahhoz lett volna a 139 milliós luxusadó. A klubok azzal érvelnek, hogy lényegében befagyna a cserepiac, ha maradna a jelenlegi 132.7 milliós szint - csak a sapka alatt lévő együttesek járnának jól.

A Weixin kínai lap szerint a Golden State Warriors érdeklődik Jeremy Lin iránt - állítólag nagyon megbízható a forrás, de azért nem a legnagyobb újságok hozták le a hírt, úgyhogy érdemes óvatosabban kezelni.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers interjúzott Chauncey Billupsszal is, hogy csatlakozzon Tyronn Lue szakmai stábjához. Arról múlt héten volt már szó, hogy Kenny Atkinson és Dan Craig voltak az első kinézett kiszemeltek Lue mellé a padra.

Az Orlando Magic kiscsatára, Jonathan Isaac a teljes következő idényt kénytelen lesz kihagyni, miután újra megsérült a térde, de a játékos Josh Robbinsnak (The Athletic) elmondta, hogy szerinte nem jött vissza túl hamar az ezt megelőző térdsérüléséből - készen állt a játékra, abszolút semmi kétség nem volt benne a mozgását vagy a játékát tekintve. Jelenleg annyi a dolga, hogy végezze a rehabját, de eljön majd az idő, amikor újra pályára léphet. Még mindig hisz önmagában, és még mindig megvannak a céljai.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Manny Navarróval (The Athletic) beszélgetett a csapat jövőjéről. Riley elmondta, hogy hat elsőkörös pickjük van a következő nyolc évre és sok második körössel is rendelkeznek. Nagyon sok nagyszerű fiatal játékosuk van, de veterán vezérekkel is tele a keret, és tehetségeket tekintve is jól állnak - éppen ezért olyan optimista a folytatással kapcsolatban. Arról két napja olvashattatok már, hogy mik Riley tervei az idei nyárral kapcsolatban.

A másik döntősnél, a Los Angeles Lakersnél is szépnek látják a jövőt. A klub GM-je, Rob Pelinka a The Woj Pod podcastben arról beszélt, hogy több feladatuk is van a nyárra vonatkozóan, és hisznek abban, hogy a következő szezonban is a bajnoki címért harcolhatnak majd - éppen ezért akarnak mindent megtenni annak érdekében, hogy együtt tartsák a jelenlegi keretet Lebron James és Anthony Davis körül. Pelinka azt is hozzátette, hogy ha valaki a távoli jövőt nézi, akkor a fizetési listájukra pillantva láthatja, elég sapka alatti helyük van ahhoz, hogy egy igen tehetséges játékost meg tudjanak győzni arról, hogy igazoljon majd Davis mellé a következő 5-6-7-8 évre - már ha AD úgy dönt, hogy marad.

A Lakersszel (és korábban a Cleveland Cavaliersszel is) bajnoki címet nyerő JR Smith az All Things Covered műsorban egy erre vonatkozó kérdésre elmondta, hogy 16 éves profi pályafutása alatt egyetlen csapattársát utálta, Sam Dekkert. Az azóta már Európában kosarazó kiscsatárról annyit mondott JR, hogy Dekker olyan ember, aki tudja, milyen körülmények között van a másik, és inkább azt szeretné, hogy abban a helyzetben is maradjon ahelyett, hogy segítene neki - márpedig ő ebben semmi tiszteletre méltót nem lát.

A végére pedig Shawn Kemp maradt, aki október 30-án megnyitja saját marihuána gyógyszertárát Seattle-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus