Hírmorzsák 2020-11-27 (10:45)

Danilo Gallinari John Collins cseréje lesz Atlantában. Frank Kaminsky a Kingsnél, Nik Stauskas a Bucksnál. Glenn Robinson III iránt a két LA-i együttes, a Nets, a Rockets és a Jazz is érdeklődik. Marco Belinelli 3 évre 5 millió euróért hazatér Olaszországba. Kostas Antetokounmpo marad a Lakersnél. Szerződtetések az egész ligából: Bulls, Pacers, Kings, Rockets, Sixers, Jazz. Michael Jordan 2 millió dollárt adományozott az éhezés elleni küzdelemre a Last Dance bevételeiből.

Több szerződtetés is volt az elmúlt egy napban, ezekkel kezdjük a mai morzsát. Frank Kaminsky 1 éves szerződést kötött a Sacramento Kingsszel, DaQuan Jeffries pedig 2 évre 3 millió dollárért maradt a kaliforniai együttesnél (a második év csapatopciós) - előbbi a Sunstól érkezik Sacramentóba, utóbbinak two-way szerződése volt a Kingsszel. A Chicago Bullsnál is volt két aláírás, Zach Norvell és Noah Vonleh is 1-1 évre írtak alá a Bullshoz - előbbi a Lakersnél és a Warriorsnál, utóbbi a Timberwolvesnál és a Nuggetsnél fordult meg az előző idényben, de mindkét játékos valószínűleg csak az edzőtáborra csatlakozik a kerethez, miután 15 garantált szerződése van a klubnak. A Houston Rockets bejelentette igazolásait, köztük Bruno Caboclót és Mason Jonest is - Sterling Brown és Jae'Sean Tate szerződtetéséről korábban írtunk már.

Kostas Antetokounmpo two-way szerződéssel marad a Los Angeles Lakersnél - már az előző szezont is az aranysárga-liláknál fejezte be, miután a Dallas kirakta keretéből. Kelan Martin 2 éves kontraktusban egyezett meg az Indiana Pacersszel - a Minnesotánál és G-Ligás csapatánál, az Iowánál játszott. A Milwaukee Bucks 1 évre szerződött Nik Stauskasszal - ő a spanyol bajnok Baskoniánál kosarazott a 2019/20-as szezonban, de február közepén felbontották a szerződését. Derrick Walton Jr. szintén 1 évre írt alá a Philadelphia Sixershez, de szerződése nem garantált (lényegében edzőtábor-meghívóról van szó) - az előző szezonban próbálkozott a Clippersnél és a Pistonsnál is, de nem tudott megragadni egyik helyen sem. A Utah Jazz two-way megállapodást kötött Jarrell Brantley-vel és Trent Forresttel - előbbi marad a gárdánál, utóbbi most jelentkezett draftra.

Tegnap este volt arról szó, hogy Marco Belinelli hazatér, a Virtus Bologna játékosa lesz. A La Gazzetta dello Sport azóta azt is megírta, hogy információik szerint Belinelli 3 évre 5 millió eurót kap majd Bolognában.

Michael Scotto (HoopsHype) információi szerint 5 csapat is érdeklődik Glenn Robinson III iránt: a két Los Angeles-i gárda, a Lakers és a Clippers mellett a Brooklyn Nets, a Rockets és a Jazz közül kerülhet ki Robinson új kenyéradója.

A Feeding America jelentette be, majd Michael Jordan is közleményt adott ki róla, hogy MJ a The Last Dance dokumentumsorozat bevételeiből 2 millió dollárt adományozott az éhezés elleni küzdelemre Észak- és Dél-Karolinában, valamint Chicagóban.

A végére pedig az Atlanta Hawks GM-je, Travis Schlenk maradt, aki elmondta, hogy nem titkoltak semmit Danilo Gallinari és az ügynökei előtt, világosan megmondták nekik még az FA-tárgyalásoknál, hogy John Collins cseréjének érkezik az olasz a Hawkshoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus