Hírmorzsák 2020-11-29 (10:00)

Mark Cuban Magic Johnson és Luka Doncic játékát és kisugárzását hasonlította össze. Glenn Robinson III-t a Kings is vinné. Michael Kidd-Gilchrist a Knicksnél. A 2020-as Hall of Fame osztályt 2021 májusában iktatják be a Hírességek Csarnokába. A liga kihirdette az egészségügyi szabályozást a most következő idényre. A G-Liga szezont egy atlantai buborékban fogják megtartani? Igazolások az egész ligából.

Voltak természetesen szerződtetések az elmúlt napon, ezekkel kezdünk ma. A Cleveland Cavaliers nem garantált kontraktust adott Thon Makernek, lényegében meghívták az edzőtáborra - az előző idényben 4.7 pontot és 2.8 pattanót átlagolt a Detroitnál. A New York Knicks szerződést adott az első kör végén kiválasztott Immanuel Quickley-nek, emellett egyéves megállapodást kötött Michael Kidd-Gilchristtel - utóbbi 2.4 pont mellett 2.7 pattanót hozott az elmúlt szezonban. A New Orleans Pelicans two-way kontraktus kötött Will Magnay-jel és Naji Marshall-lal.

A Los Angeles Clippers 2 éves, végig garantált szerződést írt alá Daniel Oturuval, akit az idei draft 33. helyén választottak ki Jerry Westék. A Memphis Grizzlies 4 évre adott kontraktust a 35. helyen draftolt Xavier Tillmannek. Az 53. helyen kiválasztott Cassius Winston two-way szerződéssel lett gazdagabb a Washington Wizardsnál. Az 58. helyen draftolt Paul Reed is two-way kontraktussal kerül a Philadelphia Sixers rosterére. A Cleveland Cavaliers pedig szintén two-way szerződést adott Lamar Stevensnek - ez már a piac nyitásának napján is hír volt, most lett hivatalos.

Arról volt szó két napja, hogy Glenn Robinson III iránt öt együttes is érdeklődik - Jason Anderson (Sacramento Bee) forrásai szerint a Sacramento Kings is a kalapban van, ők is vinnék a triplaspecialista kiscsatárt.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a Danger Show-ban Magic Johnson játékához hasonlította Luka Doncicét. Cuban szerint a szlovén nagyszerűen passzol, képes eljutni a pályának arra a pontjára, ahova szeretne, és megvan benne az érzék, hogy időben és pontosan továbbítsa a labdát a kiszemelt társának. A legfontosabb pillanatokban nyújtja a legjobb teljesítményt, emellett bárki ellen és bármikor felvállalja a felelősséget. Nagyszerű csapattárs, és egy nagyon vidám srác. Ahogy Magic képes egy mosollyal felvidítani a körülötte lévőket, úgy Luka is ezt teszi a Mavsnél - Cuban úgy gondolja, hogy Doncicnak ugyanolyan a kisugárzása, a személyes varázsa, mint a Lakers ikonjának.

A végére pedig a ligával és a G-Ligával kapcsolatos hírek maradtak.

Az NBA kiküldte a csapatoknak a következő szezonra vonatkozó egészségügyi és biztonsági előírásokat. Maximum 45 fő lehet egy-egy franchise "utazó csapata". Ha valaki pozitív COVID-tesztet produkál, az vagy 10 nappal később térhet vissza, vagy két, 24 órán belül elvégzett negatív PCR teszttel. A liga nem fogja felfüggeszteni vagy eltörölni az idényt, ha kevés vagy várt mennyiségű koronavírusos lesz - azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mi az a szám, ami után ez felmerülhet.

A liga bejelentette, hogy a Hall of Fame 2020-as osztályának beiktatására 2021 májusában kerül majd sor, méghozzá 13-a és 15-e között. A háromnapos eseményt elvileg idén szeptemberben kellett volna megtartani, de a koronavírus miatt elhalasztották. Mint ismert, ekkor iktatják majd be a Hírességek Csarnokába a januárban elhunyt Kobe Bryantet, valamint Tim Duncant és Kevin Garnettet is.

A G-Liga 2020/2021-es idénye pedig egy atlantai buborékban lehet megrendezve, legalábbis Stein információi szerint. A buborékba fél millió dollár lesz a nevezési díj, és a hírek szerint nem mind a 28 együttes részvétele várható. Állítólag az a legnagyobb baj ezzel a forgatókönyvvel, hogy nem tudni, mi lesz a two-way szerződéssel rendelkező játékosokkal, milyen sűrűn lesznek felhívva a nagy csapathoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus