Hírmorzsák 2020-12-05 (11:30)

Adebayo All-Time Top5 center vagy erőcsatár akar lenni, mire visszavonul. Zion úgy érzi, újoncként nem tudott mindent megmutatni magából. Anthony Davis elmondta, miért írt alá 5 évre a Lakershez. Frank Vogel szerint jobbnak kell lenniük idén. Paul George a Clipperstől akar visszavonulni. Irving egy közleménnyel tudta le a médianapot. Steph Curry szerint James Wiseman azonnal hasznos lehet majd a Warriorsnak, de rengeteg kell még tanulnia. Siakam újra élvezné a játékot. LeBron James "Team LeBron"-t indított volna a Nike-nál, Doncicot akarta. Quinn Cook újra a Lakersnél. A Hawks első köröst adott volna Bogdan Bogdanovicsért. Részletek a Wall-Westbrook cseréről - megszólalt Scott Brooks és Beal is. Malik Monkot és Conley-t is érinti a koronavírus, Townsnak már 7 családtagja hunyt el a COVID miatt.

Kezdjünk a Russell Westbrook-John Wall cserével, ahhoz több hír is kapcsolódik. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint Westbrook ügynöke, Thad Foucher segített abban, hogy újraindultak a tárgyalások a Houston Rockets és a Washington Wizards között - hetekig nem beszéltek egymással a felek ebben a témakörben annak ellenére sem, hogy mindkét érintett játékos szerette volna, ha távozik (most már) volt kenyéradójától. Kelly Iko és Fred Katz (mindketten The Athletic) úgy tudják, hogy a Rockets érdeklődött Thomas Bryant iránt, mielőtt megszerezték volna Christian Woodot - valószínűleg helyette került be az üzletbe egy első körös.

Arról szintén Ikóék írtak, hogy a Rockets nem akart komolyabb gyengülést, és mivel Westbrook iránt nagyon gyenge volt a kereslet, Wall volt gyakorlatilag az egyetlen érdekes opciójuk. A Houston úgy érzi, hogy komoly lehetőségek vannak Wall megszerzésében, ő ráadásul jobban is illik Harden mellé. A texasiak állítólag a deadline környékén is mozgolódnának - úgy gondolják, hogy a megszerzett első köröseikkel jó esélyeik lesznek majd a piacon az erősítésre.

Katzék jelentették azt is, hogy Westbrook és az őt körülvevők úgy érzik, Westbrookból bűnbakot csinálta a Rockets gyenge PO-szereplése miatt. A két újságíró értesülései szerint egyébként az irányító és James Harden is a Lakers elleni, sima második körös búcsú miatt akar(t) menni az együttestől, ez az igazi oka a cserekérelmüknek. A cikkben azt is megemlítik, hogy Westbrook és Harden között évtizedekre visszanyúló személyes barátság van, ebben semmilyen változás nem állt be - egyszerűen rájöttek, hogy ketten együtt nem tudnak hatékonyan együttműködni a pályán.

A Wizards oldaláról Scott Brooks elmondta, hogy Westbrook soha nem adott neki indokot arra, hogy kételkedjen játékosa képességeiben. Még Westbrook pályafutása korai részében sokan kérdezték tőle, hogy miért csinálja ezt vagy azt, nem is igazi irányító. Ő azonban soha nem foglalkozott azzal, hogy mit mondanak mások - azt nézi, hogy ki mire képes, és Westbrook volt Az irányítója.

A fővárosiak maradó sztárja, Bradley Beal elmondása szerint érzelmileg elég komoly hullámvasút volt számára ez a hét, nehéz 1-2-3 napon van túl - nehezen ülepedett le benne, hogy a "tesója" nincs már vele. Beal bevállása szerint nagyszerű kapcsolatot ápolnak Wall-lal, ami jóval túlmutat a kosárlabdán - Wall egyébként a napokban beszélt arról, hogy amikor meghalt az édesanyja, Beal volt az első, aki kereste, támogatta. Azt is elmondta Beal, hogy szerinte passzol a játékuk Westbrookkal, mert Westy irányító, ő pedig dobóhátvéd, ez önmagában is elég. Sokan emelik ki Westbrook agresszivitását, nem feltétlenül az előnyére, de ő imádja ezt a stílust.

Van két koronavírus-érintettünk. A Charlotte Hornetsnél Malik Monk tesztje pozitív lett (tünetmentes), míg a Utah Jazznél Mike Conley került karanténba, mert közvetlen kontakt - az egyik családtagja betegedett meg. Az edzőtábor előtti periódusban egyébként 546 játékost teszteltek, közülük 48-an produkáltak pozitív mintát. Ugyanide kapcsolható, hogy a Minnesota sztárja, Karl-Anthony Towns bejelentette, hogy már összesen 7 családtagját veszítette el a COVID miatt - amióta az édesanyja áprilisban kórházba került, nincs jó állapotban a Timberwolves centere.

A médianapon természetesen sok minden történt, ezek egy részéről olvashattatok már tegnap. A bajnoknál Anthony Davis elmondta, hogy imád Los Angelesben lenni, ott akar élni, a vezetőség jó csapatot rakott össze, úgyhogy miért ne hosszabbított volna a lehető leghosszabb időre? Nem tervezi, hogy bárhova is el akarna menni, ezért írt alá 5 évre. Azt is hozzátette, hogy nem tudott arról, hogy LeBron James is hosszabbítani fog az aranysárga-lilákkal, Rich Paul nem avatja be James ügyeibe. A Lakers vezetőedzője, Frank Vogel azt mondta, hogy még jobbnak kell lenniük a most következő idényben. Tovább játszottak, mint bárki más, éppen ezért kevesebbet is pihentek, ráadásul mindenkinek ott lesznek a célkeresztjében, ezért nehezebb címet védeni.

Kyrie Irving inkább nem állt a nyilvánosság elé, csak egy közleményben jelezte, hogy várja már az új idényt, és keményen fog dolgozni. Elpuffogtatta a közhelyeket, ahogy egyébként Paul George is, aki kijelentette, hogy a Los Angeles Clippers játékosaként akar visszavonulni, mert otthon érzi magát. A Toronto Raptors magasembere, Pascal Siakam azt nyilatkozta, hogy mikor visszanézte a buborékban nyújtott teljesítményét, látta, hogy nem élvezte a játékot - márpedig ő nem szeret így kosárlabdázni. Azt is hozzátette a kameruni, hogy most úgy érzi, újra élvezi a játékot. Minden off-szezonban úgy készül, javulni, fejlődni szeretne - most sincs ez másképp, de van egy plusz motivációja is az Orlandóban nyújtott gyenge produkciója után.

A Miami Heat centere, Bam Adebayo arról beszélt, hogy próbálja megváltoztatni a játékot - olyan ötös, aki a pálya mindkét oldalán hatékony, és jól passzol. Adebayo úgy gondolja, hogy ez utóbbi hatalmas előnyt jelent minden csapatnak, főleg ha valaki center poszton képes erre. Azt is hozzátette, hogy szeretné, ha minden idők öt legjobb centereként vagy erőcsatáraként emlékeznének majd rá, ha visszavonul. Az ő felelőssége, hogy rájöjjön, hogyan tudnak nyerni a Heattel, hogyan nyerhetnek újra bajnoki címet. Ez a célja, ez a teher az ő vállát nyomja, és meg fogja találni a módját, hogy sikerüljön elérni.

A Pelicansnál Zion Williamson mentálisan és fizikálisan is készen áll - az első idénye mindkét szempontból sok volt számára, de szüksége volt erre a tapasztalatra. Úgy érzi, újoncként nem sikerült mindent megmutatnia magából - túlságosan rágörcsölt arra, hogy beilleszkedjen a csapatba, és ne ő legyen az elsőéves, aki elrontja a dolgokat. Most új szakmai stábbal, tiszta lappal indulnak, és reményei szerint gyorsabban sikerül összeállniuk. Rákérdeztek a céljára, amire annyit mondott, hogy szeretne egyszerűen kosaras lenni - ki kell ismernie a csapattársait, a játékokat, hogy ki hol lesz, és akkor tud hatékonyabb lenni akár pontszerzés, akár játékszervezés terén.

A Golden State-nél Steph Curry arról beszélt, hogy szerinte James Wiseman azonnal fontos szerepet játszhat náluk a meccsek megnyerésében - nem feltétlenül a statisztikái fogják eldönteni, sikeres szezonja lesz-e, hanem ez. Curry úgy érzi egyébként, hogy hatalmas lehetőségek vannak az újonc centerben, főleg az atletikus képességek terén, éppen ezért lehet majd hasznos a Warriorsnak rögtön az első naptól kezdve. Azt is hozzátette a kétszeres alapszakasz MVP, hogy ettől függetlenül rengeteget kell még tanulnia Wisemannek, ráadásul a nyári liga és a nyári edzések is kimaradtak számára. Hatalmas elvárások lesznek vele szemben, hiszen 1/2-es választott volt - ezt nem tudja megúszni.

A liga bejelentette, hogy nem fognak tesztelni marihuána-fogyasztást a 2020/21-es idény közben - ez volt már az orlandói buborékban is. Azt is hozzátette az NBA, hogy azt viszont elküldik tesztre, aki komoly, alapos indokot ad erre, vagy a múltban volt már ezzel kapcsolatban kihágása.

LeBron James a Road Trippin' Podcastben elmondta, hogy mielőtt Luka Doncic aláírt a Jordan Brandhez, el akarta indítani a Team LeBron márkáját a Nike-nál, és szerette volna megszerezni hozzá a Dallas Mavericks szlovén szupersztárját. Ebből aztán nem lett semmi - LeBron szerint a Nike-nál nem álltak készen erre.

A végére pedig szerződtetések maradtak és egy pletyka. A Los Angeles Lakers megegyezett Quinn Cookkal - múlt hónapban tették ki a keretből, de most visszaveszik. A Sacramento Kings lehívta Marvin Bagley III csapatopcióját, és 3 éves szerződést kötött a draft második körében kiválasztott Jahmi'us Ramsey-vel.

Az pedig szintén a Kingshez tartozik, hogy Sam Amick (The Athletic) forrásai szerint az Atlanta Hawks az OKC 2022-es, lottery védett első körösét akarta adni Bogdan Bogdanovicsért egy sign-and-trade keretein belül, amire a Kings nemet mondott. A Hawks emiatt úgy gondolta, hogy nem biztos, hogy a 4 éves, 72 milliós ajánlatukat nem fogja meccselni a kaliforniai alakulat - ettől függetlenül ez végül nem történt meg. Azt is hozzá kell tenni, hogy valószínűleg két második köröst bukott ezzel a Kings 2024-ből és 2025-ből, mivel a Thunder épp most kezdett masszív újjáépülésbe, az elsőkörös pedig e két második körössé változott volna, ha nem megy át '22-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus