Hírmorzsák 2020-12-10 (10:30)

Giannis Antetokounmpo nem foglalkozik a szerződése meghosszabbításával. Kevin Durant centert is fog játszani. James Hardennek 6 negatív tesztet kell produkálnia. J.J. Barea távozhat Dallasból. Pau Gasol szeretne lehetőséget kapni. Steph Curry szerint hatalmas hullámvasút volt az elmúlt 5 év. Shaquille Harrison a Jazznél. A játékvezetőket is naponta teszteli a liga, a meccsek halasztására viszont nincs még protokoll. Kareem Abdul-Jabbar beteg.

Giannis Antetokounmpo nem foglalkozik a szerződése meghosszabbításával. A kétszeres MVP elmondta, hogy ügynöke, Alex Saratsis, valamint a Bucks vezetői és tulajdonosi köre törődik ezzel. Antetokounmpo csak arra koncentrál, hogy miképp lehet jobb játékos, hogy tudja a társait jobbá tenni, illetve arra, hogy készen álljanak a szombati meccsre. Hogyha nem ezekkel foglalkozna szüntelenül, akkor nem is jutott volna ilyen messzire. Ha nem dolgozna ennyire keményen, nem lenne ilyen helyzetben, nem nyerne meccseket, nem fejlődött volna szüntelenül, és akkor a jelenlegi mentalitása sem lenne meg. Ez ő, és ezen nem tud változtatni. Az is lehet, hogy az újságírók előbb tudják meg, hogy mi történik, mert általában így szokott lenni. Annyit azért megjegyzett, hogy minden bizonnyal pályafutása legjelentősebb döntése előtt áll.

Antetokonmpo arról is mesélt, hogy mit szólt Khris Middleton speciális születésnapi ajándékához - ahogy arról beszámoltunk, egy tollat kapott csapattársától, hogy írja vele alá a szerződését. Először nem is értette, hogy miért egy tollat kapott, majd amikor rájött, nevetett rajta. Ugyanígy nevetett, amikor megkapta a második és a harmadik tollat is, de végül körülbelül 20 darabot kapott, és a végére kicsit unalmas lett ez a poén.

Kevin Durant a Brooklyn Nets rendszeréről, illetve a csapaton belüli szerepéről osztott meg néhány morzsát. Úgy gondolja, hogy többféleképpen is használni fogják őt, így centerként is, míg máskor pedig neki kell majd felvinni a labdát, mindenre készen kell állnia. Steve Nash edző a pozíciók nélküli kosárlabdát akarja még jobban elültetni a csapatban, így az is előfordulhat, hogy Kyrie Irving lesz a látszólagos dobóhátvéd, miközben Caris LeVert hozza fel a labdát. Saját visszatéréséről csak annyit mondott, hogy pályára küldik, majd meglátják, hogy szervezete miként reagál a meccsterhelésre.

James Harden még napokig nem vehet részt a Houston Rockets közös edzésein. Miután megérkezett csapatához, elkezdték tesztelni koronavírusra, és a liga protokollja alapján 6 napon keresztül végig negatív teszteket kell felmutatnia ahhoz, hogy részt vehessen a közös gyakorlásokon.

A Dallas Mavericksnél jelenleg 16 játékos rendelkezik garantált szerződéssel, és Tim MacMahon (ESPN) értesülései szerint J.J. Barea lehet az, aki létszámfelettivé válik. A veterán hátvéd a közelmúltban egy évre írt alá a minimumért, de egyes értesülések szerint már ekkor sem igazán számoltak vele, csak Mark Cuban tulajdonos így is szerette volna őt megjutalmazni a csapatért tett szolgálataiért. Az edzőtábor idejére az a Courtney Lee veheti át a helyét a keretben, aki az előző szezon során szintén a Mavericks szolgálatában állt.

Zach Lowe (ESPN) Pau Gasollal beszélgetett. A legendás spanyol center különleges lehetőségnek nevezte, amikor szóba került, hogy esetleg visszatérne a Lakershez. Miután az öccse, Marc is Los Angelesben írt alá, még különlegesebb lenne számára, ha korábbi sikerei színhelyén tudna ismét aláírni, mert együtt játszhatna testvérével. Jelenleg viszont nincs abban a helyzetben, hogy válogasson a lehetőségek közül, nincs 10 szerződésajánlat az asztalán. Szeretne lehetőséget kapni egy csapattól, és „nem csak ott lenni valahol”. Szeretné élvezni azt a lehetőséget, amit kap, és általában a kosarasok azt élvezik, ha játszanak.

Stephen Curry a Damon, Ratto & Kolsky rádióműsor vendégeként elmondta, hogy olyan most, mintha egy frissítés utáni újraindítást hajtottak volna végre. Nem érezte ezt feltétlenül szükségesnek, mert élvezte az előző 5 évet, de mindenképpen hasznosnak gondolja. Bízik benne, hogy egy új perspektívát nyernek, és szembe tudnak nézni az új kihívásokkal. Hatalmas hullámvasút volt az elmúlt 5 év, de most olyan, mintha a kiindulópontnál állnának, ami valami fantasztikus. Curry magabiztos azt illetően, hogy Draymond Green személyesnek veszi az őt ért kritikákat, és jó szokásához híven ismét megmutatja, hogy milyen sokféleképpen tudja befolyásolni a meccseket. Mindenki másnak is meg kell ezt tenni, mert mindannyiukat az alapján ítélik meg jelenleg, amit mostanában elértek.

Curry új csapattársát, James Wisemant is megdicsérte. El sem tudja képzelni, hogy hogyan lehetséges az, hogy egy 19 éves srác miként tudja azt a rengeteg információt feldolgozni, azt a rengeteg tanulnivalót elsajátítani olyan rövid idő alatt, ami most nekik rendelkezésre áll a szezon kezdetéig, de Wiseman azokat a dolgokat már most is jól csinálja, amiket nem lehet tanítani. Az első pillanattól fogva tudják használni a méreteit, az atletikusságát, a festékbeli jelenlétét védekezésben, és azt is, amilyen gyorsan fel tud érni az ellenfél palánkjához. Minden bizonnyal teljesen más játékos lesz a szezon első és utolsó meccsén, de az első pillanattól fogva értékes lesz a jelenléte.

A Utah Jazz egyéves, veteránminimumról szóló szerződést adott a Chicago Bullstól távozó Shaquille Harrisonnak.

Az NBA bejelentette, hogy a játékvezetőkre többé-kevésbé ugyanazok a szabályozások fognak vonatkozni, mint a játékosokra és edzőkre. Őket is naponta fogják tesztelni, és nekik is el kell kerülni az olyan helyeket, mint a bárok, szórakozóhelyek és nyilvános edzőtermek.

Szintén a ligához, illetve a következő szezon lebonyolításához tartozik, hogy egyelőre nincsen általános útmutató arra, hogy miként fogják kezelni a koronavírus miatt elhalasztott meccseket. Az sem ismert egyelőre, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a halasztás, esetleg a törlés mellett döntsenek egy-egy meccs esetében.

Fred Katz (The Athletic) információi szerint a Washington Wizards és a New Orleans Pelicans arról tárgyal, hogy közös csapatot indítsanak a G-League következő idényében, vegyes kerettel vennének részt az atlantai buborékban. Az esetleges egyesülés mögött anyagi motiváció is állhat, mivel csak nevezési díj ellenében vehetnek részt a csapatok a buborékban.

A végére Kareem Abdul-Jabbar maradt, aki cikket írt azokról az egészségügyi kockázatokról, amik a feketéket veszélyeztetik. Minden idők egyik legnagyszerűbb játékosa ebben az írásában először tett említést arról, hogy prosztatarákkal küzd. Arról már korábban is tudni lehetett, hogy 2008 óta a leukémia egyik fajtájától is szenved.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus