Hírmorzsák 2020-12-13 (10:15)

Andrew Wiggins kiemelt szerepet kaphat a Warriorsnál. A Miami Heat is harcba szállhat James Harden megszerzéséért. A Clippers kellő gondossággal felmérte a piacot, mielőtt hosszabbított volna Paul George-dzsal. Kérdéses Tristan Thompson szezonrajtja a Bostonnál, ahol Jayson Tatum lesz az első számú opció. December 21-ig kell döntést hoznia a Jazz vezetőségének Rudy Gobert szerződéshosszabbításának ügyében. Thaddeus Young lábfertőzéssel küzd. Bradley Beal aláírt a Jordan Branddel.

Klay Thompson sérülését követően Andrew Wiggins kulcsfontosságú szereplőjévé válhat a Golden State Warriors szezonjának, már amennyiben a kaliforniaiak mernek nagyot álmodni. A 2014-es draft első választottja az előző idény során 19,4 pontot átlagolt, s bár sokan csalódásnak tartják NBA-beli szereplését, sem ő, sem a csapat vezetősége nem foglalkozik a kritikákkal. „Valószínűleg Klay kiesése miatt több lehetőséget kap majd támadásban, mint azt előzetesen terveztük. Egyelőre látnunk kell, hogy miként férnek meg egymás mellett Steph Curryvel” - mondta Bob Myers, a Warriors GM-je. Wiggins csapata első, a Denver ellen megnyert előszezonbeli mérkőzésén szűk tizenkilenc perc alatt,nyolc pontot dobott.

Zach Lowe információi szerint a Miami Heat is harcba szállhat James Harden megszerzéséért. Mint arról már korábban beszámoltunk, jelen állás szerint Philadelphiában köthet ki a Houston sztárja, de egyelőre a Sixers ódzkodik attól, hogy Ben Simmonst is Texasba postázza, ám többen is úgy vélik, hogy a felek hamarosan megegyezésre jutnak. Mindeközben felmerült a Miami Heat is, mint potenciális cserepartner, mégpedig Tyler Herro köré építve egy eseteges üzletet. Gyorsan szegezzük le, hogy Lowe úgy fogalmazott az egyik podcastjében, hogy egyelőre nincs semmilyen információja arról, hogy az érintettek konkrét egyeztetéseket folytattak volna.

A minap Paul George négy évre, 190 millió dollárért hosszabbított a Los Angeles Clippers csapatával, ám a The Ringer forrásai szerint mielőtt az aláírások rákerültek a dokumentumokra, a kaliforniai klub kellő gondossággal szétnézett a piacon, elsősorban azt vizsgálva, hogy a 2021-es idényt követően – amely után már csak játékosopció volt képben – a riválisok milyen szerződést ajánlhattak volna George-nak. „Bíztam a hosszabbításban, tudtam, hogy hol akarok játszani. Ez az otthonom, innen szeretnék visszavonulni, a Clippers az a csapat, amelyet sikerre akarok vezetni” - nyilatkozta az érintett.

A Boston december 16-án kezdi meg előszezonbeli szereplését a Philadelphia 76ers vendégeként, ám Brad Stevens vezetőedző megerősítette, hogy egyik fontos új igazolásuk, Tristan Thompson combhajlító izom sérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a mérkőzést. Emiatt sajnos kérdéses a december 23-i Milwaukee elleni nyitányon való szereplése is. Thompson a Cleveland csapatától érkezett, amely klub nem került be a floridai buborékba, így a center március óta nem játszott, sérülése miatt pedig még egyetlen edzésen sem vehetett részt, így időre lesz szüksége ahhoz, hogy újra felvegye a játék ritmusát. Mint köztudott, Kemba Walker is kihagyja az idény elejét, bal térdének problémái miatt csak január elején léphet pályára.

Ha már szóba került Kemba Walker, maradva a massachusettsi csapatnál egyértelmű, hogy az irányító kiesésével és Gordon Hayward távozásával Jayson Tatum lett a csapat első számú opciója. Tatum bízik abban, hogy az előttünk álló idényben még tovább javulhat, szeretné maximalizálni lehetőségeit és egyenletes ütemben fejlődni. „Igyekszem a liga egyik példamutató játékosává válni” - fogalmazott a minap Bobby Manning interjújában, ahol azt is kiemelte, hogy még mindig nagyon fiatal, így tudja, hogy a játéka minden elemében van még hová fejlődnie.

Továbbra is bizonytalan Rudy Gobert sorsa a Utah Jazznél. Mint ismeretes, a francia center szeretne a maximum közelében hosszabbítani, ám logikusan nézve a csapat érdekei ellentétesek ezzel, ráadásul Derrick Favors érkezésével kissé átalakulhat a Jazz palánk alatti játéka is. A történet egyetlen hátulütője, hogy a szakvezetésnek december 21-ig igent vagy nemet kell mondania erre az opcióra, mivel ez az a határidő, ameddig Gobert megkaphatja a szupermaxot, amely a pletykák szerint öt évre mintegy 247 millió dollár lehet.

Thaddeus Young lábfertőzés miatt hagyta ki a Chicago Houston elleni előszezonbeli nyitányát. Billy Donovan vezetőedző megerősítette, hogy játékosa sajnos már hetek óta küszködik a problémával, amely szerencsére napról napra javul, viszont türelmesnek kell lenniük.

A Washington Wizards kiválósága, Bradley Beal a közösségi médiában jelentette be, hogy aláírt a Nike leányvállalatával, a Jordan Branddel. A fővárosiaknál szép lassan kialakul egy mag, amely az egykori tulaj márkáját képviseli, hisz Beal mellett Russell Westbrook, Rui Hachimura és Moritz Wagner is a Jumpman preferáltja, sőt a csapat az idegenbeli kék szerelésén alapból is Jordan logóját viseli.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus