Hírmorzsák 2021-01-01 (11:00)

Büntetésből nem játszatta Pascal Siakamot a Raptors. TJ Warrent hosszabb időre elvesztette a Pacers. Kris Dunn még hetekig nem játszhat. John Wall több mint két év után tért vissza, az ő dolga most James Harden segítése. Derrick White már bevethető a Spursnél. Luka Doncic dolgozik a tripláin, tudja, hogy nem játszik jól. Jrue Holiday szerint jót tesz a Bucksnak, hogy ennyi különböző stílusú ellenféllel találkoztak már. JJ Redick visszatérhet a Pelicans kezdőjébe. Szenzorokat kell viselniük a csapattagoknak a meccseken kívül. 

Büntetésből nem játszatta a ma hajnali, New York elleni mérkőzésen vezérnek szánt játékosát, Pascal Siakamot a Toronto Raptors. Az esetről Nick Nurse nem árult el konkrétumokat, csak annyit, hogy Siakam büntetést kapott, mert az egész csapatnak egy egységnek kell lennie, de ez egy belső dolog, amivel kapcsolatban ezt a döntést hozták, maradjunk ennyiben. Annyi derült ki, hogy Siakam hozzáállásával és viselkedésével nem voltak elégedettek a klubnál, méghozzá azzal, hogy a Sixers elleni vereség során még a meccs vége előtt bement az öltözőbe, amikor kipontozódott - ezt nem tűrik el a Raptorsnál, úgyhogy ezért ültették ki egy meccsre. A hírek szerint egyébként pénzbüntetéssel nem járt a dolog és a következő mérkőzésen már visszatérhet az erőcsatár.

Nem játszott tegnap este TJ Warren, a Pacers kicsatára sem, neki viszont a jelek szerint hosszabb időt kell kihagynia - elsőre nem tűnt még ilyen súlyosnak az eset, csak erről a meccsről volt szó. Most azonban kiderült, hogy műteni kell egy, a bal lábában lévő kisebb csonttörés miatt és az ESPN úgy tudja, hogy jelentősebb ideig nem számíthat rá a csapata - nem tudni, hogy pontosan meddig, a klubnál sem jelöltek ki időpontot a visszatérésre, ami azért általában nem túl jó jel.

Szintén nem játszhat még Kris Dunn, az Atlanta Hawks új irányítója, akinek a bokáját kellett megműteni és most két hét pihenésre "ítélték" - azt követően döntenek arról, hogy hogyan tovább és hogy mikor kezdheti meg a szezont, de egyelőre ő is messze van attól, hogy bevethető legyen.

Játszott viszont John Wall, aki 735 nap után lépett újra pályára NBA-mérkőzésen - 2018 december 26-án láthattuk utoljára akcióban, még a sérülései előtt. A Rockets irányítója 22 ponttal és 9 gólpasszal debütált, a találkozó után pedig elmondta, hogy mennyire nagy dolog ez most számára - hozzátette, hogy a szerepe most az, hogy James Hardent segítse, az ő dolgát megkönnyítse a játékával és örül, hogy ez most sikerült, mert meg tudták nyerni a Sacramento Kings elleni mérkőzést

A San Antonio Spurs aktiválta Derrick White-ot, aki augusztusi műtétje óta most először elérhető - a texasiak a Lakersszel találkoznak holnap hajnalban.

Luka Doncic és a Dallas Mavericks elég gyengén kezdte az idei alapszakaszt, a szlovén játékos pedig el is mondta, hogy nagy szerepe van a gyengébb eredményekben. Főleg a tripláival van gond, mert eddig négy meccsen 2/21-et (!) dobott kintről, amivel kapcsolatban hozzátette, hogy dolgozik rajtuk minden nap és úgy gondolja, hogy ha ezt folytatja, akkor ezek a dobásai előbb-utóbb elkezdenek beesni - ebben bízik és kell is, hogy ő maga javuljon annak érdekében, hogy a csapat eredményesebb legyen.

Szintén gyengébben kezdte a szezont a vártnál a Milwaukee Bucks, amely két kiütéses győzelem mellett háromszor is kikapott már. A gárdánál kicsit áttervezték a játékot elöl és hátul is, a jelek szerint pedig ez még nem megy tökéletesen - Jrue Holiday, az együttes új irányítója szerint ez okozza náluk a hullámzást, de nagyon jót tesz nekik, hogy ennyi különböző csapattal találkoznak már a szezon elején, a Miamiban lejátszott back-to-back különösen sokat segített nekik a játék csiszolásában.

A The Athletic szerint a New Orleansnál hamarosan megváltozhat a kezdőötös, mert a Bledsoe-Ball páros nem igazán tud spacinget generálni és nem hoznak elég pontot együtt, külön-külön viszont hatékonyabbak lehetnetk. JJ Redick vár arra, hogy visszakerüljön a kezdőbe és "kiegyenesítse" az esetleges gondokat, ha pedig ez megtörténik, akkor még többet lehet a labda a kiteljesedő Brandon Ingramnél - a kérdés az, hogy Ball, vagy Bledsoe kerül a padra.

Az NBA azt tervezi, hogy minden játékos és csapattag viseljen szenzorokat január hetedikétől a csapatok által szervezett, meccsen kívüli eseményeken - kötelező lesz ezeket hordani edzéseken, utazások során, az edzőközpontokban, repülön, buszon, az arénáig és az onnan hazafelé vezető utakon is. Nem kell viszont hordani meccseken és a hotelekben, de az említett kötelezettségek elmulasztása büntetést von maga után, igaz, azt konkrétan nem tudni, hogy mit. Állítólag akkor kapcsolódnak be ezek a szenzorok, ha meghatározott közelségbe kerülnek egy másik ilyen szenzorral - rögzíti, hogy ki kivel, mennyi ideig tartózkodott az előírt távolságon belül. Ugyanilyen szenzorokat használt az NBA az orlandói buborékban, de ott még csak önkéntes alapon, az utóbbi egy hétben pedig tovább teszlték ezek működését - egyébként az NFL is használt ilyeneket az elmúlt hónapok során.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus