Hírmorzsák 2021-01-03 (10:45)

Damian Lillard szerint Stephen Curry pályafutása egyik legnehezebb szezonja előtt áll. Kyle Kuzma szeretné, ha a liga a koronavírus-helyzet után is fenntartaná az ugyanazon csapatokkal játszott back-to-back mérkőzéseket. Bam Adebayo reagált a Miamit ért kritikákra. D'Angelo Russell a saját bizonyítványát magyarázta. James Harden bokasérülés miatt volt kénytelen kihagyni a Sacramento elleni mérkőzést. Christian Wood révbe ért. Danilo Gallinari és Tyrese Haliburton is sérült listára került. Görögországban folytatja Ty Lawson.

Egyelőre eléggé hullámzó teljesítményt mutat a Golden State Warriors, melynek kapcsán a Portland Trail Blazers sztárja, Damian Lillard nyilvánított véleményt, miszerint Steph Curry karrierje legnehezebb szezonja előtt áll, ezzel összefüggésben pedig nagyon nehéz lesz megtalálnia a pályán az állandóságot. Az ötszörös All-Star Lillard kissé viccesen azzal zárta a mondandóját, hogy Kelly Oubre Jr. és Andrew Wiggins még nem nyitották ki a konyhát a séf számára. A megjegyzésekre többen is reagáltak, a Warriors vezetőedzője, Steve Kerr nagyrészt egyetértett az elhangzottakkal és leszögezte, hogy a két csapat január 3-i mérkőzésén a társaknak jobban kell segíteniük Curryt annak érdekében, hogy esélyük legyen legyőzni a Blazerst.

Kyle Kuzma támogatja az NBA, a koronavírus-helyzet következtében bevezetett azon újítását, hogy a csapatok időnként ugyanabban a városban játszanak back-to-back mérkőzéseket, szerinte a kevesebb repülés egyértelműen jót tesz a játékosok szervezetének, erőnlétének. A Lakers legutóbb a San Antonio ellen lépett kétszer is parkettre. Kuzma a közösségi médiában hangot is adott azon reményének, hogy a liga irányító testülete, megfontolja ennek a lebonyolítási rendnek a fenntartását a vírus lecsengését követően is.

A Miami centere, Bam Adebayo reagált azokra a kritikákra, miszerint igencsak csalódást keltő a Heat eddigi teljesítménye. Mint ismeretes a 2019/2020-as idény döntőse, két győzelem mellett három vereséggel várja a folytatást. „Ember, alig volt szünetünk, keveset voltunk együtt, majd rögtön a mély vízbe dobtak minket. Időre van szükségünk, és ennél jóval több munkát kell elvégeznünk ahhoz, hogy minél inkább összekovácsolódjunk” - válaszolta kissé ingerülten a Miami Herald újságírójának kérdésére, hozzátéve, hogy biztos abban, hogy idővel tökéletes szinkronba kerülnek. Ahogyan arra emlékezhetünk, alig két hónap telt el azóta, hogy a Miami alulmaradt a döntőben a Lakers ellenében.

Az elmúlt napok a magyarázkodásokról szóltak, D'Angelo Russell nem is a Timberwolves, mint inkább a saját bizonyítványát ecsetelte, bár a Minnesota csapatával szemben is megoszlanak a vélemények, egyesek a rájátszásba várják őket, míg mások biztosra veszik az arról való lemaradásukat. Russell egy icipicit odaszólt a szakmai stábnak, ugyanis szeretné, ha többször bíznák rá az irányítói szerepkört, több labdát követel, ám az most Ricky Rubio kezébe került, tőle pedig a Spalding nélküli mozgást kérik, amit nem annyira preferál. A statisztikák alapján, legutóbb a Lakersnél töltött 2016/2017-es idényben volt ilyen keveset nála a laszti, ami az átlagain is meglátszik, az első öt mérkőzést követően „csak” 16,6 pont és 4 gólpassz szerepel a neve mellett. Egy biztos, az elégedetlensége nem túl pozitív előjel a jövőre nézve.

James Harden kificamodott bokája miatt nem lépett pályára a Sacramento ellen, ezt maga a Houston csapata erősítette meg, eloszlatva azon pletykákat, miszerint a Rockets egyességre jutott volna valamelyik lehetséges cserepartnerével sztárjátékosa elpasszolását illetően. Köztudott, hogy Harden kérte a trade-et, minek kapcsán leginkább Brooklyn és Philadelphia kerültek előtérbe, mint lehetséges célpontok. A bedobó eleddig három mérkőzésen lépett pályára az idényben, melyeken 37,7 perc alatt 37 pontot és 11 gólpasszt átlagolt, 52,5%-os mezőny és 45,5%-os triplamutatóval.

Egyre inkább kezd előtérbe kerülni Christian Wood egykori frusztráltsága. A szezon eddigi egyik legpozitívabb meglepetése a magasember játéka. A UNLV egyetem ex-sztárja nem kelt el a 2015-ös drafton, pedig az első kör végére várták, melynek eredményeképpen akkori barátnője még azon az estén kiadta az útját. Ezt követően az NBA és a G-Liga között ingázott, megfordult Philadelphiában, Charlotte-ban, Milwaukee-ban, New Orleansban és Detroitban is, utóbbi kettőben már viszonylag jó számokat produkálva, ám az elmúlt idény végén az autóvárosiak sem marasztalták. Az idei szezonban a Rockets játékosaként 23,8 pontot és 10,8 lepattanót átlagol. Egykori csapattársa a jelenleg a spanyol Joventut Badalonát erősítő Tony Wroten írt arról, hogy Philadelphiában Wood teljesen a kispad végére szorult, Brett Brown vezetőedző hatalmas hibát követett el a mellőzésével, amely pályafutása következő éveire is kihatással volt.

Az Atlanta játékosa Danilo Gallinari bokasérülés miatt kénytelen mérkőzéseket kihagyni, bár az MRI szerencsére csak rándulást mutatott, de az olasz kosaras lábfeje olyannyira bedagadt, hogy a csapatorvos két hét pihenőt írt számára elő. Gallinari eddig mindössze két meccsen tudott pályára lépni a Hawks színeiben. A Kings ígéretes újonca Tyrese Haliburton bal csuklója húzódott meg egy dobás következtében, amely olyannyira fájdalmasnak bizonyult, hogy már nem is tért vissza a parkettre a Houston elleni mérkőzésen, így az idei draft tizenkettedik választottjára is kihagyás vár.

A görög Kolossos csapata hivatalosan is bejelentette Ty Lawson leigazolását. Az egykori North Carolina sztár 2009-ben került az NBA-be, ahol 587 mérkőzésen lépett pályára a Denver, a Houston, az Indiana, a Sacramento és a Washington színeiben. A Nuggetsnél töltött évek után kezdődött meg mélyrepülése, majd miután az NBA-ben csapatról csapatra vándorolt, Kínában kötött ki, az előző idényt a Fujian Sturgeons játékosaként abszolválta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus