Hírmorzsák 2021-01-05 (10:30)

Kevin Durant karanténban. Spencer Dinwiddie túl a műtéten. Eltört Derrick White egyik lábujja. A Raptorsnál többen is kongatják a vészharangot. Rick Carlisle szerint Luka Doncic egyre jobb fizikális állapotba kerül. Tobias Harris és Stephen Curry a hét játékosai. Curry és Draymond Green is nyilatkozott arról, hogy mire lehet képes a Warriors. Tim Frazier a Grizzliesnél. Az NBA szigorított a maszkhordási protokollján.

Reggel már beszámoltunk róla, hogy Kevin Durant az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja miatt 7 napra karanténba került, miután előkerült az ő neve is egy koronavírussal fertőzött személy kontaktkutatásakor.

Szintén a Brooklyn Netshez tartozik az a hír, hogy Spencer Dinwiddie tegnap átesett a műtétjén, várhatóan teljesen felépül az ACL-szakadásából. A csapat közben Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint igényelte a ligától a Disable Player Exceptiont, amivel az idény végéig igazolhatnak valakit, vagy cserélhetnek egy lejáró szerződésű játékosért, hogy pótolják a sérültjüket. Dinwiddie esetében 5,7 millió dolláros DPE-re lehet jogosult a Nets.

Sajnos a sérülésrovathoz kapcsolódik, hogy a hétvégén Derrick White visszatérése a lehető legrosszabbul sült el, miután eltört a bal lábán a második lábujja a Los Angeles Lakers elleni meccs 2. negyedében. A San Antonio Spurs játékosa a közelmúltban átesett egy hasonló sérülésen, amikor szintén a bal lábán tört el az egyik lábujja, és azt meg is kellett műteni, de a csapat beszámolója alapján a mostani sérülés nincs összefüggésben a korábbival. Egyelőre nem tudni, hogy mennyit hagy ki White.

A Toronto Raptors újabb veresége után 1-5-ös mérleggel áll, amivel kapcsolatban többen is megszólaltak a csapattól. Kyle Lowry úgy gondolja,hogy vissza kell szerezniük a magabiztosságukat, kicsit keményebben, kicsit csúnyábban kell játszaniuk, mert most nincs semmijük, a többi csapat nem fél ellenük játszani, és ez rossz érzés. Fred VanVleet szerint legtöbbüknek ismeretlen ez a terep, nem éltek át hasonló hullámvölgyet, ő biztosan nem. Nekik kell magukba nézniük, mert senki sem fog jönni, hogy megmentse őket, nekik kell megoldaniuk a problémáikat, és azokból most sok van. Nick Nurse úgy látja, hogy most nem védekeznek, és támadásban is keményebben kellene játszaniuk, ziccereket hibáznak, nem tudnak faulttal együtt dobásokat értékesíteni. Fel kell venniük az ütéseket.

Az NBA történetében ötödször fordult elő, hogy egy játékos 22 éves kora előtt 30 pontig, 15 lepattanóig és 10 gólpasszig jusson el egy mérkőzésen, ráadásul Luka Doncic már harmadszor érte el ezt a bravúrt, miközben Magic Johnson és Oscar Robertson volt csak erre képes korábban egy-egy alkalommal. Rick Carlisle nem lepődött meg játékosa kiváló teljesítményén, és a Houston Rockets elleni győzelem után ismét kiemelte, hogy jó irányba halad Doncic fizikális és erőnléti állapota, folyamatosan dolgozza vissza magát oda, ahol tartania kellene, és ez egyre inkább meg fog látszódni a pályán is.

Az NBA bejelentette, hogy Tobias Harris és Stephen Curry nyerte a Hét játékosa díjat keleten és nyugaton. Harris 23,3 pontos és 9,7 lepattanós átlagaival 3-0-s héthez segítette a Philadelphia 76erst, míg Stephen Curry 39,7 ponttal, 6 lepattanóval és 5 gólpasszal vette ki a részét a Golden State Warriors 2-1-es hetéből.

Stephen Curry egy videókonferencián elmondta, hogy úgy érzi, még mindig olyan csapatuk van, akik ellen a maximumon pörögnek az ellenfelek, annak ellenére is, hogy változott a keretük. A tavalyi buborékban részt vevő, a rájátszásba bejutó csapatokra is képesek még ilyen hatást gyakorolni, mert a meccseken belül is van egy meccs, ami magában hordozza, hogy mit értek el 5 éven keresztül, és ez szerinte rendjén is van.

Draymond Green úgy gondolja, hogy eddig két jó meccset játszottak, és csak kapargatják annak a felszínét, amire képesek lehetnek. Sok fiatal, tehetséges játékosuk van, akikre építhetnek, de hosszú utat kell még megtenniük, jobbá kell válniuk. Nem tudja, hogy készen áll-e a keret arra, hogy a legjobbakkal versenyezzenek, de küzdeni fognak velük, és ez is valami. Ha úgy védekeznek, illetve úgy járatják a labdát, ahogy az elmúlt két meccsen, akkor bárki jöhet velük szembe. A legfontosabb, hogy folytassák azt, amit elkezdtek felépíteni, folytassák a tanulást, egymás megismerését és a bizalom kiépítését, hogy jó csapat lehessenek.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla elsőként, hogy a Memphis Grizzlies szerződtette a tavaly február óta csapat nélküli Tim Fraziert. A 30 éves irányító 27 meccsen lépett pályára az előző idényben a Detroit Pistons színeiben, mielőtt szabadlistára került volna.

Az NBA szigorított a maszkhordási protokollján. A mai naptól kezdve minden játékosnak maszkot kell viselnie addig, amíg pályára nem lép. Lecserélés után erősen ajánlott ismét maszkot húzni, míg a nagyszünetben ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a mérkőzés kezdete előtt. Az inaktív játékosoknak eddig is kötelező volt maszkot viselniük a teljes mérkőzés alatt, ez a továbbiakban is így lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus