Hírmorzsák 2021-01-19 (10:15)

James Harden arról beszélt, milyen Kevin Durant mellett játszani. A Nets próbált egy első köröst szerzni, hogy Jarrett Allen náluk maradhasson. Durant és Damian Lillard a hét játékosai. CJ McCollum legalább egy hónapot kihagy, Caris LeVert várhatóan ennél is többet. Lonzo Ball visszatérhet. Újabb koronavírusos a Wizardsnál, de újrakezdenék az edzéseket. Victor Oladipo szerint nagyszerű csapat lehet a Rockets. Kevin Porter Jr. napjai meg vannak számlálva a Cavaliersnél.

Szokás szerint zajlik az élet a Brooklyn Nets háza táján, bár a Milwaukee Bucks legyőzése után pozitív a légkör a csapatnál. James Harden arról beszélt a meccs után, hogy ő és Kevin Durant nagyszerű játékkapcsolatot épített ki az Oklahoma City Thundernél, viszont akkor fiatalok voltak, akik csak zsákolni és pontot szerezni akartak, most viszont sokkal érettebbek. Tudja, hogy milyen játékos Durant, ezért nyugodt szívvel lép egyet visszább, hogy tegye a dolgát, mert csapattársa minden idők egyik legjobbja. Durant ehhez annyit tett hozzá, hogy sok mindenen mentek együtt keresztül, ezért könnyedén össze tudták hangolni a játékukat, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a remek indítás ellenére is van még hova fejlődniük.

Harden megszerzésének az előzményeiről két érdekesség is napvilágot látott. Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy a Nets aktívan árulta Landry Shamet játékjogát, szerettek volna szerezni érte egy első körös draftjogot, mert úgy gondolták, hogy azt is bedobva a Harden-cserébe meg tudták volna tartani Jarrett Allent. Ennek nagyon nagy a valószínűsége, mert a Rockets inkább választotta azt a Cavaliers által felkínált első köröst, ami eredetileg a Buckshoz tartozott, mintsem megtartotta volna a centert. A másik hír pedig Kelly Iko és Sam Amick (mindkettő The Athletic) párosától származik, akik úgy tudják, hogy a Philadelphia 76ers egy pont után már nem igazán érdeklődtek Harden iránt, viszont igyekeztek minél feljebb nyomni az árát, hogy több mindent kelljen feladnia a Netsnek, ezzel is javítva a saját jövőképüket. A két újságíró úgy tudja, hogy a Boston Celtics a tárgyalások kései fázisában is részt vett a beszélgetésekben.

Néhány napja fény derült arra a sajnálatos hírre is, hogy Caris LeVert veséjénél találtak valamit. Jelen állás szerint az tűnik valószínűbbnek, hogy meg is kell majd őt műteni emiatt, az viszont biztosnak látszik, hogy a következő 6-8 hétben még csak edzéseken sem vehet részt.

A Netsnél hamarosan Kyrie Irving is visszakerül a képbe, aki ma várhatóan több mint két hét után ma először fog ismét együtt edzeni a csapattal. Más miatt is bekerült Irving a hírekbe, ugyanis Stephen Jackson egy podcastben mesélt arról, hogy Irving a minap vásárolt egy házat George Floyd családjának. Marc J. Spears (The Undefeated) úgy tudja, hogy ez 5-6 hónappal ezelőtt történt, de csak most látott napvilágot a játékos jótékonykodása.

Még mindig a Netshez tartozik, hogy keleten Kevin Durant lett az elmúlt hét játékosa, miután 34 pontot és 8 gólpasszt átlagolt, a Nets pedig 3-0-t futott. Nyugaton Damian Lillard zsebelhette be ezt az elismerést, ő 30,3 pontot és 7,3 gólpasszt átlagolt, miközben a Portland Trail Blazers 3-1-et hozott a héten.

A Blazers háza tájáról rossz hírek is érkeztek: CJ McCollum legalább egy hónapot kihagy, miután egy kisebb hajszálrepedést találtak a bal lábában. Emellett egy talpficamból is fel kell épülnie, és Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint 4 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. A ma hajnali, San Antonio Spurs elleni mérkőzésen Rodney Hood vette át McCollum helyét a kezdőben, és a tervek szerint a sérült játékos visszatéréséig ez is marad a felállás a Blazersnél.

Lonzo Ball viszont visszatérhet a New Orleans Pelicansnál, miután az előző 3 meccset kihagyta térdfájdalmak miatt. Ball térdeit egy új kezelésnek és terheléses programnak vetették alá, hogy enyhítsék a fájdalmait. A csapat legutóbbi edzése után jól érezte magát, és ezt összességében is el tudta mondani, sokkal jobb állapotban érzi magát.

A Houston Rocketsnél jó játékkal és 32 ponttal mutatkozott be Victor Oladipo, aki úgy gondolja, hogy szebb napok várnak új csapatára, és várja, hogy ennek részese lehessen. Oladipo egy valamiben máris Harden nyomdokaiba lépett, csak ő szerzett nála is több pontot a bemutatkozó mérkőzésén, Szakáll 37 egységig jutott. Oladipo a mérkőzés után elmondta, hogy ők nem jó csapat akarnak lenni, hanem nagyszerű, és ehhez megvannak a képességeik, a játékosaik és az edzőjük is. Minden meccshez, minden labdabirtokláshoz úgy kell hozzáállniuk, mintha az lenne az utolsó, és ez a mentalitás az egész csapatra jellemző. Természetesen fejlődniük kell összhangban, védekezésben, de őszintén hiszi, hogy nagyszerű csapat lehetnek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy a Washington Wizardsnál jelenleg mindössze egészséges 6 játékos található, miután hétfőn egy újabb kosaras, illetve egy stábtag koronavírus tesztje is pozitív lett. A csapatnál ennek ellenére azt tervezik, hogy szerdán visszatérhetnek az edzésekhez, amikor páran kikerülhetnek a karanténból, viszont a Milwaukee Bucks elleni pénteki összecsapásuk így is kérdéses. Amennyiben lesz a Wizardsnak 8 bevethető játékosa, akkor sem biztos, hogy megrendezik a találkozót, előfordulhat, hogy az NBA biztosít némi extra felkészülési időt a Wizards játékosainak. A szerdára kiírt, Charlotte Hornets elleni meccsükről a liga már bejelentette, hogy halasztani fogják.

Kevin Porter Jr. napjai meg vannak számlálva a Cleveland Cavaliersnél. A játékos a szezon jelentős részét a csapattól távol töltötte, többek között egy novemberi incidens miatt, amikor ittasan karambolozott, ami után le is tartóztatták, mert fegyvert és füvet találtak nála. Amikor visszadolgozta magát a rotációba, azzal találta magát szemben, hogy a Netstől frissen megszerzett Taurean Prince megkapta az ő korábbi öltözőszekrényét. Porter ebből hatalmas balhét csinált, ordibált a csapat vezetőivel, ami után Brian Windhorst értesülései szerint közölték vele, hogy ürítse ki a szekrényét, majd a többi játékost arról tájékoztatták, hogy Porter a továbbiakban már nem a csapat tagja. A Cavaliers szeretné őt elcserélni, ha ez nem sikerül, akkor szabadlistára tehetik.

A Philadelphia 76ers szabadlistára tette a two-way szerződéssel rendelkező Dakota Mathiast. A 25 éves játékos 6 pontot és 1,6 gólpasszt átlagolt 8 meccs alatt.

A Sportico számításai szerint átlagosan 2,4 milliárd dollárt ért egy csapat az NBA-ben. Úgy kalkulálnak, hogy a pandémia miatt 2%-ot csökkent a csapatok értéke. 3 csapatot taksálnak 5 milliárd dollár fölé, szerintük a New York Knicks (5,42 milliárd), a Golden State Warriors (5,21 milliárd) és Los Angeles Lakers (5,14 milliárd) is ennél többet ér. A 3 legkisebb értékkel bíró franchise a Minnesota Timberwolves (1,43 milliárd), a Memphis Grizzlies (1,36 milliárd) és a New Orleans Pelicans (1,35 milliárd). A teljes lista ide kattintva érhető el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus