Hírmorzsák 2021-02-16 (11:15)

Anthony Davis valószínűleg csak az All-Star szünet után térhet vissza. Joel Embiid az utolsó pillanatban dőlt ki a Jazz elleni meccs előtt. Andre Drummond és Blake Griffin sem játszik már jelenlegi csapatában. Saddiq Bey és Devin Booker a hét játékosa keleten és nyugaton. Draymond Green kifakadt. James Harden szerint megmutatták, mi a víziójuk. John Wall először tért vissza Washingtonba. John Collinsért lotterybe szóló draftjogot akar a Hawks. Andre Roberson a Netsben. Már március 10-én folytatódhat a szezon az All-Star szünet után.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Anthony Davis többhetes kihagyásra számíthat, miután meghúzódott a vádlija, és emiatt ismét elkezdett fájni az Achillese. Jó hír, hogy a Los Angeles Lakers tájékoztatása alapján az MRI nem mutatott ki szakadást az Achillesében, de amint visszarepül Los Angelesbe, egy újabb vizsgálatnak vetik alá. A csapat nagyon óvatosan fogja kezelni a magasember sérülését, várhatóan 2-3 hét múlva fogják felülvizsgálni az állapotát, és minden bizonnyal valamikor az All-Star szünet után vethetik be legközelebb.

A játéknap rangadóján a Utah Jazz legyőzte a Philadelphia 76ers csapatát, de utóbbinál nem léphetett pályára Joel Embiid. Doc Rivers még közvetlenül a mérkőzés előtt is úgy nyilatkozott, hogy a center pályára fog lépni, de a bemelegítésnél meghúzta a hátát, így kénytelen volt kiülni a találkozót. Embiid hiányában Ben Simmons lépett elő, aki 42 pontos karriercsúcsot ért el, amiről az edző azt mondta, hogy centere sérülése után az volt az egyértelmű játéktervük, hogy Rudy Gobert fogja Simmonst, hogy őt sebességből verje meg. Simmons annyit nyilatkozott a mérkőzés után, hogy az elmúlt hetekben sokat dolgozott a mentalitásán, a legutóbbi pár meccsén ez a pontátlagán is meglátszott. Úgy gondolja, hogy nem könnyű változtatni a játékfelfogásán, de egyre jobban ráérez arra, hogy miként lehet ponterősebb.

Az elmúlt 24 órában Andre Drummond és Blake Griffin is megegyezett a Cleveland Cavaliers, illetve a Detroit Pistons csapatával, hogy a továbbiakban nem fognak játszani jelenlegi kenyéradójuknál, és megpróbálják elcserélni őket. Drummond iránt a Toronto Raptors mutat állítólag érdeklődést, de Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy egy esetleges kivásárlás után a Brooklyn Nets és a Dallas Mavericks is bejelentkezne nála. Egyelőre nem valószínű, hogy kivásárolják, legalábbis Wojnarowski szerint még nem folytak ilyen jellegű beszélgetések a Cavaliers és a játékos között. Blake Griffin esetében más a helyzet, iránta sokkal kisebb lehet az érdeklődés a cserepiacon, mivel idén 36,6, jövőre pedig 39 millió dollárt keres.

A Pistons azért is szeretne megválni Griffintől, mert sokkal nagyobb szerepet terveznek adni a fiatal játékosaiknak, különösen Saddiq Beynek. Az újonc játékos kiválóan teljesített az elmúlt héten, 17,8 pontot és 5,5 lepattanót átlagolt, 69,6%-kal dobott a mezőnyből, miközben csapata 3-1-et ment, így Bey lett a hét játékosa keleten. Nyugaton Devin Booker kapta az elismerést, aki 32,3 pontot, 5,3 gólpasszt és 5 lepattanót átlagolva vezette 4-0-s héthez a Phoenix Sunst.

Ugyancsak a Pistonhoz kapcsolódik az a hír, hogy elhalasztják a ma esti, San Antonio Spurs elleni mérkőzésüket, mivel a Spursnél valaki pozitív tesztet produkált. A liga egészségügyi és biztonsági protokollja miatt kontaktkutatást végeznek a csapatnál, ami miatt nincs 8 bevethető játékosuk, így nem tudnak kiállni.

Draymond Green kikelt magából a Golden State Warriors Cleveland Cavaliers elleni győzelme utáni sajtótájékoztatón, és felháborodását fejezte ki, hogy miként kezelik a játékosokat a ligában. Nem tetszett neki, hogy ellenfelüknél Andre Drummondot azért ültették, mert el akarják cserélni, ez szerinte hülyeség. Nem tetszik Greennek az a kettős mérce sem, hogy James Hardent mi mindennek elhordták, amikor cserét kért Houstonban, miközben bármelyik csapat megteheti, hogy azt mondja, el akarnak cserélni valakit, ezért nem játszatják, és ha ezt nem kezeli profin, akkor egyből öltözői ráknak pecsételik meg. Példának felhozta Harrison Barnes esetét, akit a kispadról rángattak el anno, hogy elcserélték, míg DeMarcus Cousins az All-Star gálán egy interjú közben tudta meg, hogy új csapata lett, és mégis a játékosokat utasítják arra, hogy maradjanak professzionálisak.

Green szerint a játékosokat ugyanolyan tisztelettel kell kezelni, mint a csapatokat, és nekik is ugyanolyan jogok járnak. Ha játékosként mást akarsz, mint a csapat, te vagy a legrosszabb ember a világon, miközben a csapat bármikor elcserélhet. A ligának valamikor meg kell oldania azt a problémát, hogy ne bélyegezzék meg egyből öltözői ráknak azt, aki a csapatok elmondása alapján nem elég professzionális, csak mert mást akar, mint a csapat. Jelenleg nem is beszélhetnek ilyesmiről, mert egyből megbüntetik őket, Anthony Davis is 100,000 dollárt fizetett azért, mert cserét kért, miközben Drummondot a nagy nyilvánosság előtt is árulhatja a csapata.

A Brooklyn Nets 27 triplát dobott ma hajnalban a Sacramento Kings ellen, 7 játékosuk is legalább 3 alkalommal betalált kintről, és erről azt mondta James Harden, hogy ezt a játékot vizionálják maguk előtt, ez a meccs megmutatja, hogy milyenek akarnak lenni. Mindannyiuknak tudniuk kell teljesíteni, amint pályára kerülnek, állandóan készen kell állniuk. Szerinte minden játékosukban megvan ez a mentalitás, és ez önmagában bajnoki címre esélyes csapattá teszi őket. Kyrie Irvingről külön is áradozott, akinek a játékát úgy jellemezte, hogy egészen olyan, mintha egy filmet nézne, sokszor meg is feledkezik arról, hogy ő is pályán van, és Irving az egyik ok, amiért itt van Harden.

John Wall először tért vissza Washingtonba, mióta elcserélte őt a Wizards, de a mérkőzés után nem nagyon akart erről beszélni, mivel úgy gondolja, hogy mindent elmondott már egy korábbi nyilatkozatában, és szerinte hagyni kellene, hogy ami elmúlt, az a múltban maradjon. Annyit azért elmondott, hogy az emlékei sokkal inkább arról szólnak a Washingtonban töltött idejéről, amit a közösségért tudott tenni. Nagyszerű dolgokat tehetett, amikre szeretne emlékezni, mint amikor összebarátkozott egy 6 éves rákos kislánnyal, aki nem sokkal később elhunyt, vagy arra, hogy a helyi Ketcham iskolában megígérte az ötödikeseknek, hogy nem áll meg, és megy tovább. A Wizards videóval köszöntötte korábbi játékosát, amivel kapcsolatban elmondta, hogy a városért és a szurkolókért játszott 10 éven keresztül. Érzékeny és szenvedélyes ember, szerette volna, ha a szurkolók is ott lehettek volna a pálya mellett. Azt is szerette volna, ha az édesanyja látja őt játszani, ahogy visszatér Washingtonba, aki mindig és mindenben mellette volt. Tudja, hogy figyelte őt odafentről, és nagyon büszke arra, ahogy játszott.

A már említett Charania két cserepletykával kapcsolatban is szolgált információkkal. Egyrészt az Atlanta Hawks csak olyan csomagért cserébe hajlandó megválni John Collinstól, amiben lotterybe szóló draftjogot is kapnak. Mint ismert, a csapat és a játékos nem tudott megegyezni az idény előtti hosszabbításról, így Collins a nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Másrészt pedig ismét meglebegtette azt a pletykát, hogy a Chicago Bullst érdekli Lonzo Ball, ugyanakkor még nem folytattak konkrét tárgyalásokat a New Orleans Pelicans vezetőivel.

A Brooklyn Nets szerződtette az előző szezon vége óta csapat nélküli Andre Robersont. A védekezéséről híres játékos az eddigi pályafutását az Oklahoma City Thundernél töltötte, és éveken át volt Kevin Durant csapattársa. Ahhoz, hogy a Nets szerződtetni tudja őt, meg kellett válniuk valakitől, emiatt a közelmúltban igazolt Norvel Pelle szabadlistára került.

Az Orlando Magic is közel áll egy igazoláshoz, two-way megállapodást kaphat tőlük Chasson Randle. Ahhoz, hogy alá tudjanak írni vele, fel kell szabadítaniuk egy helyet a keretben, és ennek a kárvallottja valószínűleg Frank Mason lesz.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az All-Star gála lebonyolítása várhatóan úgy fog alakulni, hogy a főmérkőzés előtt tartják az ügyességi versenyt, valamint a tripladobót, míg a meccs félidejében a zsákolót, és egyre inkább úgy tűnik, hogy valóban ez lesz a program. A gála után várhatóan egy nappal a tervezettnél előbb, március 10-én folytatódhat a szezon, főleg olyan csapatokkal, akiktől senki sem megy a gálára, vagy csak kevesen. Így azok a csapatok, akiknek több kosarasuk is résztvevő lesz, valamivel több pihenőt kaphatnak.

A végére pedig Jalen Smith maradt, akit a Phoenix Suns leküldött a fejlesztőligába. Smith mindössze 8 alkalommal lépett pályára a szezon során, és a Los Angeles Clippers G Ligás csapatához, az Agua Caliente Clippershez kerül most.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus