Hírmorzsák 2021-02-28 (11:30)

James Harden és Luka Doncic egymást dicsérte. Kevin Durant marad az All-Star csapat kapitánya. Több csapat is érdeklődik Spencer Dinwiddie iránt. Sergio Scariolo szerint nem volt más a Raptorst irányítani, mint amit korábban tapasztalt. Pascal Siakam kihagyja a következő 3 meccset. Jrue Holiday visszatérhet. Jeremy Lin nem árulja el, ki nevezte őt koronavírusnak. Dejounte Murray pénzbüntetést kapott. Az Ignite komolyan gondolja a tehetségek gyűjtését.

Ma hajnalban a Dallas Mavericks legyőzte a Brooklyn Nets csapatát, utóbbinál ugyanakkor a már eddig is hiányzó Kevin Durant mellett nem lépett pályára Kyrie Irving sem, hogy pihentetni tudja a korábban sérült jobb vállát. Ezzel kapcsolatban James Harden elmondta, hogy bárki is játszik, annak jobban kell teljesítenie, mint ahogy azt ma tették, és ez a sor vele kezdődik. A mérkőzés után arra is megragadta az alkalmat, hogy néhány elismerő szót szóljon Luka Doncicról. A szlovén játékost a jelenlegi érából pont hozzá szokták hasonlítani, míg a korábbi legendák közül Larry Bird és Magic Johnson neve is elő szokott kerülni, és Harden úgy gondolja, hogy nem teljesen alaptalanok ezek az összehasonlítások. Doncic mindig a saját játékát hozza, nem engedi kikényszeríteni, hogy eltérjen a saját ritmusától, és mindig eléri azt a pályán, amit akar. Elképesztően ritka, hogy valaki ilyen fiatalon képes legyen erre, ahogyan arra is, hogy teljes irányítása alatt tartson egy mérkőzést, és emiatt nagyon fényes jövő vár rá.

Doncic szóhoz sem tudott jutni, hogy Harden ilyen dicsérő jelzőkkel illette őt, főleg annak fényében, hogy rengeteget tanulmányozza az ő játékát. Egy fantasztikus és különleges játékos Harden, ezért nagyon sokat jelent neki, hogy ilyeneket mondott róla. Rick Carlisle ehhez annyit fűzött hozzá, hogy a két kosaras köré hasonlóan építkeznek a csapataik, de a Mavericks játékstílusa egészen más, mint amilyen a Rocketsé volt, vagy amilyen most a Netsé, és ebből fakadnak különbségek. Ahhoz viszont kétség sem férhet, hogy mindketten generációs tehetségek.

Szintén a Brooklyn Netshez kapcsolódik közvetve, hogy annak ellenére is Kevin Durant marad az egyik All-Star csapat kapitánya, hogy sérülés miatt ki kell hagynia a gálát. Durant és LeBron James március 4-én fogják draftolni a két csapatot.

Ian Begley (SNY) információi szerint több csapat is érdeklődik az ACL szakadásából lábadozó Spencer Dinwiddie iránt, köztük korábbi csapata, a Detroit Pistons is. Dinwiddienek 12,3 millió dolláros játékosopciója van a szezon végén, és a Netsnek nagyon súlyos luxusadót kellene fizetnie, amennyiben kilépne a szerződéséből és hosszabbítani kellene vele, illetve mellette megtartanák a Pistonsból korábban megszerzett Bruce Brownt is, ezért nem lenne meglepő, ha még a cserehatáridő lejárta előtt értékre váltanák.

Sergio Scariolo még tegnap nyilatkozott arról, hogy milyen volt főedzőként irányítani a Toronto Raptorst. Mint ismert, a csapatnál 6 edző, köztük Nick Nurse is bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, ezért Scariolo dirigált a Houston Rockets ellen, de elmondása alapján ez a meccs sem volt számára más, mint az az 1500 találkozó, ami a háta mögött van edzőként. Felkészülten várhatta a találkozót, mert mindenki elvégezte a munkáját, rengeteg segítséget kapott, és ettől csapatsport a kosárlabda. Különböző helyzetekre kellett reagálnia a mérkőzés során, és a végén nyertek, és csak ez számít.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései alapján Pascal Siakam kihagyja a Raptors utolsó 3, All-Star szünet előtti mérkőzését, miután ő is bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. Siakam már a Rockets ellen sem léphetett pályára, és nagyon úgy néz ki, a Chicago Bulls, a Detroit Pistons és a Boston Celtics elleni találkozókat is ki kell hagynia.

A Milwaukee Bucks ugyanakkor jó hírt kapott, 10 kihagyott mérkőzés után ugyanis nagy valószínűséggel visszatérhet Jrue Holiday ma este, és pályára léphet a Los Angeles Clippers elleni rangadón. A játékos sokat dolgozott az erőnlétén az elmúlt héten, és a Bucks tegnapi edzésén is teljes értékű munkát végzett. A csapatnál azért is örülhetnek a visszatérésének, mert nélküle csak 5-5-ös mérleget tudtak felmutatni az elmúlt hetekben.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy vizsgálódás indult azzal kapcsolatban, hogy Jeremy Lint a „koronavírus” megszólítással illette egy játékos, és most az érintett megosztott néhány gondolatot az esetről. Tudja, hogy most csalódást okoz sokaknak, de nem fogja megnevezni vagy befeketíteni azt az illetőt, aki így hívta őt, mert annak nem lenne semmi pozitív hozadéka, nem oldana meg semmilyen problémát sem a rasszizmussal kapcsolatban.

Dejounte Murray 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott, miután az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen a lelátóra rúgott egy labdát.

A végére pedig a G Liga tehetséggyűjtő csapata, az Ignite maradt, akikről Jonathan Givony (ESPN) említette meg, hogy nagyon agresszívan próbálják meg a következő évben magukhoz csábítani a legtehetségesebb végzős középiskolásokat. A legígéretesebb fiatal kosarasok közül jó eséllyel Jaden Hardy és Michael Foster is őket választja majd az egyetem helyett, de Chet Holmgren és Efton Reid is a kiszemeltjeik között van.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus