Hírmorzsák 2021-03-12 (11:30)

Stan Van Gundy elkeseredett. PJ Tucker nem játszik a továbbiakban a Rocketsban. A Heat érdeklődik LaMarcus Aldridge iránt. LeBron James szerint ideje feljebb kapcsolnia. Anthony Davis és Marc Gasol továbbra is maródi. Caris LeVert közel a visszatéréshez. Meyers Leonard megkapta a büntetését. Kristaps Porzingis egyre jobban érzi magát. Patrick Ewingot nem ismerték fel az MSG biztonsági őrei. LeBron James és a Lakers mezei fogynak a legjobban. Megvan, hogy kik közül kerül ki az Egyesült Államok olimpiai kerete.

Stan Van Gundy elkeseredettségének adott hangot, miután a New Orleans Pelicans 30 pontos vereséget szenvedett a Minnesota Timberwolves ellen. Tisztában van azzal, hogy amit védekezés címszóval művelnek, az hátborzongató, és azzal is, hogy ez nagyrészt az ő hibája, de ebben a játékosok keze is benne van, nekik is felelősséget kell vállalni ezért. Ezen a meccsen nem is küzdöttek, nem segítették egymást, és nem játszottak össze, egyszerűen szörnyű volt. Hogyha valaki nem küzd, az a mélypont. Nem dobtak jól a Timberwolves ellen, és a jelenlegi védekezésükkel nem fér bele, hogy rosszul támadjanak, sőt, még az sem, hogy közepes teljesítményt nyújtsanak támadásban. Ellenfelük jól és motiváltan játszott, de úgy tűnt, hogy ez őket nem izgatja, így azt kapták, amit megérdemeltek. Már a meccsnap előtti edzésen sem volt energiájuk, pályafutása egyik legrosszabb edzését tudta le. Talán a hosszabb pihenő rossz hatással volt rájuk, és ellustultak ettől, míg ellenfelükkel ennek az ellenkezője történt. Majd kiderül, hogy tudnak-e ennél jobban játszani a következő meccsükön.

Szintén a Pelicanshoz kapcsolódó hír, hogy J.J. Redick legalább egy hetet kihagy, miután a jobb sarkán egy műtét nélküli beavatkozást hajtottak végre, hogy enyhítsék a fájdalmát. Jelenleg a csapattól távol tartózkodik, és ahhoz, hogy ismét csatlakozni tudjon a társaihoz, át kell esnie az NBA egészségügyi és biztonsági protokollján is.

Reggel arról már beszámoltunk, hogy PJ Tucker a tervekkel ellentétben mégsem lépett pályára a Houston Rocketsban, mivel nagyon frusztrálja őt, hogy még nem cserélték el. A továbbiakban várhatóan nem kap szerepet a csapatban, és a felek azon fognak dolgozni, hogy mindkét oldal számára előnyös cserében találjanak új csapatot Tuckernek. A texasi csapattal kapcsolatos további hír, hogy Eric Gordon ágyéksérüléssel küzd, és hamarosan MRI vizsgálatot fognak rajta végezne. Tucker és Gordon kiesésével mindössze 8 bevethető játékosa maradt a Rocketsnak a Jazz elleni ma esti találkozóra.

A minap hasonló helyzetbe került LaMarcus Aldridge és a San Antonio Spurs is, mint Tucker, bár a jelek szerint azon a szálon sokkal nagyobb a békesség és az egyetértés. Anthony Chiang és Barry Jackson (mindketten Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat érdeklődik Aldridge iránt, ahogyan több más csapat is.

LeBron James szerint itt az ideje, hogy feljebb kapcsoljon, ahogyan máskor is szokott a szezon második felére. Az idény első felét általában arra használja, hogy egyes, kettes és hármas fokozatban játsszon, majd a második felében négyes, ötös és hatos fokozatban szokott lenni inkább, míg a rájátszás kezdetére hetesben. Az elmúlt években mindig így tett, ahogyan mentek előre a hónapok és közelített a rájátszáshoz, úgy kapcsolt egyre magasabb fokozatba.

Frank Vogel elmondta, hogy a Los Angeles Lakers továbbra sem számíthat Anthony Davis szolgálataira, viszont az Indiana Pacers elleni találkozó után felül fogják vizsgálni az állapotát. Tegnap súlyzós edzéseket végzett Davis, de a csoportos munkába nem kapcsolódott be. Marc Gasol és Kostas Antetokounmpo sem léphet pályára a Lakersben a liga egészségügyi és biztonsági protokollja miatt, és előbbi játékos kapcsán elmondta Vogel, hogy nincs kijelölt dátum arra, hogy várhatóan mikor térhet vissza.

A Lakers-Pacers meccs előtt a vendégek jó hírt kaptak, Nate Bjorkgren ugyanis arról számolt be, hogy Caris LeVert a csapattal edzett, egyre közelebb a visszatéréshez, és arra is mutatkozik némi esély, hogy ezen a találkozón pályára tud lépni. Amennyiben ez mégsem történik meg, akkor is valószínű, hogy a csapat jelenlegi idegenbeli túráján bemutatkozhat új csapatában. A Pacers szombat este Phoenixben, hétfő este Denverben játszik.

Megkapta a büntetését Meyers Leonard, miután pár nappal ezelőtt egy antiszemita kifejezést használt streamelés közben. A játékos egy héten át nem látogathatja a Miami Heat csapatkomplexumait, nem vehet részt a közös eseményeken, valamint 50,000 dolláros büntetést is kapott. Leonardnak továbbá részt kell vennie egy kulturális diverzitásról szóló programban is. Adam Silver szerint a játékos szavai megbocsáthatatlanok és fájdalmasak voltak, aminek nincs helye sem az NBA-ben, sem a társadalmukban, azt ugyanakkor elhiszik, hogy Leonard őszintén megbánta ezt. Sokan úgy gondolják, hogy nagyobb pénzbüntetést is kaphatott volna, ezzel kapcsolatban Silver elmondta, hogy a jelenlegi szabályozásaik alapján ez a maximum, amit kiszabhattak ilyen cselekedetért. Ugyanide tartozik, hogy Bobby Marks (ESPN) szerint a csapattól kapott eltiltása nem jár fizetésmegvonással, mivel jelenleg sérült, ellenkező esetben viszont további 324,000 dollártól esett volna el.

Tim MacMahon (ESPN) információi szerint a liga vezetőinek körében az az általános vélekedés, hogy Kristaps Porzingis elérhető, annak ellenére is, hogy Mark Cuban és Rick Carlisle is nyilvánosan cáfolta ezt. A játékos nem erről, hanem a jelenlegi állapotáról osztott meg néhány gondolatot. Úgy érzi, hogy egyre jobban összeáll ismét a játéka, de folytatnia kell a munkát, mert a műtét után nem érezte stabilnak a lábát, és csak a munka segít azon, hogy elmúljon ez az érzés. Minden nappal és minden meccsel egyre jobban érzi magát, a kellő munkát is megcsinálja, és ez magabiztossá teszi, hogy szabadon játszhat.

Az NBA tulajdonosainak testülete (Board of Governors) jóváhagyta azt a javaslatot, hogy erre a szezonra töröljék el a two-way játékosok pályára lépési limitjét, így az ilyen szerződéssel rendelkező kosarasok 50 meccsnél is több alkalommal játszhatnak, illetve a rájátszásban is be lehet őket vetni. A módosítás értelmében azok a játékosok, akik meghaladják az 50 meccset, ligaminimumnak megfelelő fizetést fognak kapni, vagyis többet annál, mint amennyire egy two-way megállapodás értelmében jogosultak lennének.

Patrick Ewing a Georgetown egyetemi csapatát vezetve a Madison Square Gardenben játszott mérkőzést, ami után elmondta a New York Knicks legendás centere, hogy szörnyű érzés számára, hogy a csarnok biztonsági őrei folyamatosan megállítják őt és belépőket kérnek tőle, mert azt hitte, hogy ez az ő otthona. Ebben az épületben mindenkinek tudnia kellene, hogy ki ő, mégis mindig belebotlik a biztonságiakba. Ezzel kapcsolatban Ewing felhívta James Dolan tulajdonost is, amiben megerősítette ezt a problémáját, derült ki az MSG Entertainment közleményéből. Ebben azt is hangsúlyozták, hogy mindannyian tudják, tisztelik és elismerik, hogy Ewing mit jelent a Madison Square Gardennek és New Yorknak.

Tegnap beszámoltunk az európai mezeladási statisztikákról, azóta pedig nyilvánosságra kerültek a globális adatok is. Világszerte LeBron James, illetve a Los Angeles Lakers mezei fogynak a legjobban, vagyis ebben az európai trendek megegyeznek az általános tendenciákkal. A játékosoknál Luka Doncic, Kevin Durant, Stephen Curry, Giannis Antetokounmpo, Kyrie Irving, Anthony Davis, Jayson Tatum, James Harden és Zion Williamson szerepel még az első 10 között, míg a csapatoknál a Brooklyn Nets, a Golden State Warriors, a Boston Celtics, a Philadelphia 76ers, a Miami Heat, a Chicago Bulls, a Dallas Mavericks, a Toronto Raptors és a Milwaukee Bucks követi a Lakerst a sorrendben.

A végére pedig az Egyesült Államok válogatottja maradt, ugyanis kihirdették, hogy melyik 57 játékosból kerül ki az a 12, aki részt vesz majd az olimpián. A bő keretben végül nem kapott helyet Marcus Smart, akivel kapcsolatban úgy értesült Shams Charania (The Athletic), hogy azért utasította vissza a meghívást, mert fél egy esetleges sérüléstől, miután az előző szezonban is sokkal kevesebb ideje maradt pihenni, és nem akar egymást követő több évben rövid nyarat magának. A bő keretben az alábbi játékosok kaptak helyet:

Bam Adebayo (Miami Heat), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Jarrett Allen (Cleveland Cavaliers), Harrison Barnes (Sacramento Kings), Bradley Beal (Washington Wizards), Devin Booker (Phoenix Suns), Malcolm Brogdon (Indiana Pacers), Jaylen Brown (Boston Celtics), Jimmy Butler (Miami Heat), Mike Conley (Utah Jazz), Stephen Curry (Golden State Warriors), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), DeMar DeRozan (San Antonio Spurs), Andre Drummond (Cleveland Cavaliers), Kevin Durant (Brooklyn Nets), Paul George (LA Clippers), Eric Gordon (Houston Rockets), Jerami Grant (Detroit Pistons), Draymond Green (Golden State Warriors), Blake Griffin (Brooklyn Nets), James Harden (Brooklyn Nets), Montrezl Harrell (Los Angeles Lakers), Joe Harris (Brooklyn Nets), Tobias Harris (Philadelphia 76ers), Gordon Hayward (Charlotte Hornets), Jrue Holiday (Milwaukee Bucks), Dwight Howard (Philadelphia 76ers), Brandon Ingram (New Orleans Pelicans), Kyrie Irving (Brooklyn Nets), LeBron James (Los Angeles Lakers), DeAndre Jordan (Brooklyn Nets), Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers), Zach LaVine (Chicago Bulls), Kawhi Leonard (LA Clippers), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Kyle Lowry (Toronto Raptors), JaVale McGee (Cleveland Cavaliers), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Victor Oladipo (Houston Rockets), Chris Paul (Phoenix Suns), Mason Plumlee (Detroit Pistons), Julius Randle (New York Knicks), Duncan Robinson (Miami Heat), Mitchell Robinson (New York Knicks), Jayson Tatum (Boston Celtics), Myles Turner (Indiana Pacers), Fred VanVleet (Toronto Raptors), Kemba Walker (Boston Celtics), John Wall (Houston Rockets), Russell Westbrook (Washington Wizards), Derrick White (San Antonio Spurs), Zion Williamson (New Orleans Pelicans), Christian Wood (Houston Rockets), Trae Young (Atlanta Hawks).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus