Hírmorzsák 2021-03-19 (11:30)

Kyle Kuzma szerint LeBron Jamesnek legalább 8 MVP-címet kellett volna nyernie. A Hawks legtöbb játékosa megkapta a koronavírus elleni oltást. Marvin Bagley III törött kezét nem kell műteni. A Rockets hosszabbított volna P. J. Tuckerrel. Kyle Lowry és John Collins elcserélésére is kicsi az esély. Kérdéses, hogy mennyit adnának a csapatok Victor Oladipo játékjogáért. A Lakers a jövőt is szem előtt tarthatja a piac zárása előtt. Isaiah Thomas iránt a Lakers és a Bucks is érdeklődhet. A Knicks nyáron ráhajthat Lonzo Ballra. Monte Morris nigériai válogatott lesz.

Kyle Kuzma arról beszélt a Los Angeles Lakers ma hajnali, Charlotte Hornets elleni mérkőzése után, hogy LeBron Jamesnek pályafutása során legalább 8 MVP-címet kellett volna nyernie, de az is lehet, hogy 9-et vagy 10-et, és ezt mindenki tudja. Erről Jamest is megkérdezték, aki elismerte, hogy ő is úgy gondolja, hogy többször kellett volna nyernie, mint 4 szezonban, de nem nagyon töpreng ezen, és nem sír amiatt, hogy nem kapta meg többször ezt az elismerést. Biztos benne, hogy a legnagyobbak közül sokan érzik úgy, hogy többször kellett volna megkapniuk az MVP-t. Az idei szezont igyekezett úgy kezdeni, hogy MVP lehessen, vagy legalább felmerüljön a neve, és ez most egy újabb lehetőség számára, hogy egy adott szezon legjobbjaként ismerjék el. Reméli, hogy a továbbiakban is nagyszerű teljesítményt tud nyújtani, és majd kiderül, hogy ez mire lesz elég.

Frank Vogel is dicsérte Jamest, amiért minden este számíthatnak rá, és folyamatosan azt mutatja a fiataloknak, illetve az összes többi játékosnak is a ligában, hogy amikor jól érzi magát, akkor „szupermagas” szinten fog játszani és dominálni fog. Szerinte ő a liga MVP-je, és nemcsak a játéka miatt, hanem a mentalitása miatt is, illetve azzal is, hogy milyen sokféleképpen tud csapata számára meccseket nyerni. A szavazók részéről az egy hiba, hogy nem a legjobb játékosra teszik a voksukat. Sok olyan játékos van a mezőnyben, aki megérdemli a díjat, de James a második vagy a harmadik szezonja óta a legjobb játékos a ligában. Ebben az idényben is neki kellene kapnia, mert minden este teljesít és senki sem érdemli meg jobban.

Miután az Atlanta Hawks legyőzte az Oklahoma City Thundert, a csapat 14 játékosa megkapta a koronavírus elleni oltást, 3 kosarasuk viszont lemaradt erről, mivel nem feleltek meg a Georgia államban életben lévő szabályozásnak. Ezzel a Hawks a második csapat a New Orleans Pelicans után, ahol tömeges oltásba kezdtek, bár a Pelicans esetében nem lehet tudni, hogy a több tucat beadott vakcina közül mennyit kaptak játékosok, illetve mennyit a csapatnál dolgozók, annyi biztos, hogy Sindarius Thornwell és Nicolo Melli megkapták. Baxter Holmes (ESPN) információi alapján a két csapaton kívül is pár játékos már be lett oltva, de csak nagyon kevesen.

Marvin Bagley III néhány napja kéztörést szenvedett, és ezzel kapcsolatban szolgált némi információval a Sacramento Kings. Miután a játékos találkozott egy kézspecialistával, az a döntés született, hogy nincs szükség műtéti beavatkozásra, anélkül is teljes mértékben meg fog gyógyulni. Az állapotát 4 hét múlva fogják felülvizsgálni.

P. J. Tucker végül a Milwaukee Bucksnál kötött ki, ugyanakkor ez alakulhatott volna máshogy is. Adrian Wojnarowski és Tim MacMahon (mindketten ESPN) számoltak be róla, hogy a Houston Rockets sokáig úgy gondolta, hogy közel állnak egy esetleges hosszabbításhoz, bár a két fél elképzelései között valójában nagy volt a különbség. A Rockets 2 éves, 17 millió dolláros szerződést ajánlott, amiből 10 millió lett volna csak garantált, míg Tucker képviselői 2 évre 24 milliót kértek, teljesen garantált formában.

Barry Jackson (Miami Herald) osztott meg információkat arról, hogy Tucker, illetve Rudy Gay megszerzésével is próbálkozott a Miami Heat, és azt követően fordultak Trevor Ariza felé, hogy egyik esetben sem jött össze a megegyezés. A Heat LaMarcus Aldridge esetleges megszerzéséről is tárgyalt a San Antonio Spurs vezetőivel, de azok a beszélgetések nem vezettek sehova. A Heat más irányba is nézelődik, Ian Begley (SNY) forrásai alapján vizsgálják Spencer Dinwiddie megszerzésének a lehetőségét.

Kyle Lowry állandó szereplője a cserepletykáknak, ugyanakkor Josh Lewenberg (TSN) úgy tudja, hogy a Toronto Raptors minden érdeklődőnek azt a választ adja, hogy nem tervezik elcserélni őt a cserehatáridő lejárta előtt. Az újságíró szerint annak nagyobb az esélye, hogy Norman Powell kerül a következő napokban új helyre, mivel a kiváló szezont futó kosarasnak 11,6 millió dolláros játékosopciója van a nyáron, amiről minden bizonnyal le fog mondani, hogy egy sokkal nagyobb kezdőfizetésről induló szerződést írjon alá. A Raptorsnál attól félnek, hogy valamelyik újjáépülő csapat sokkal többet fog fizetni Powellnek, mint amennyit ők adnának neki, ezért lehet, hogy inkább most elcserélik, hogy kapjanak érte valami értéket.

Lowry mellett John Collins neve is sokat pörög a hírekben, ugyanakkor Adrian Wojnarowski úgy gondolja, hogy nem valószínű a deadline előtti elcserélése, mert nem tudnak megfelelő értéket találni érte az újoncszerződése miatt. Fontos tényező lehet, hogy Nate McMillan kinevezése óta 7-0-ra áll a Hawks, és a jó szereplés segíthet elrendezni a csapaton belüli jövőjét is. Az idény előtt 90 millió dolláros hosszabbítási ajánlatot utasított vissza Collins, a Hawks pedig könnyedén gondolkodhat úgy, hogy majd a nyáron elrendezik a korlátozott szabadügynökké váló játékosuk sorsát.

Wojnarowski szerint Victor Oladipo iránt nagy lehet a kereslet a következő napokban, ugyanakkor erősen kérdőjeles, hogy mekkora árat fizetnének érte. Tim Bontemps (ESPN) ehhez a témához annyit fűzött hozzá, hogy sokakat elriaszthat annak a kombinációja, hogy Oladipo nem úgy nézett ki a pályán, mint amilyen régebben volt, emellett lejár a szerződése, és még nagy pénzt is szeretne magának a nyáron.

Még mindig Wojnarowski: a Los Angeles Lakers aktív lehet a cserepiac zárása előtt, illetve a kivásárlásoknál is, és a következő napokban az is a szemük előtt lehet, hogy hosszabb távra kicsit rendbe tegyék a fizetési listájukat. Dennis Schröder, Alex Caruso és Talen Horton-Tucker szerződése is lejár, és mindhármukat szeretnék megtartani, ezért előfordulhat, hogy olyan játékost is elcserélnek, akinek szerződése van a következő szezonra is. A várakozások alapján Schröder éves fizetése bőven meghaladhatja a 20 millió dollárt.

Jon Krawczynski (The Athletic) arról számolt be, hogy a Lakers is azon csapatok között szerepel, akik esélyt adhatnak Isaiah Thomasnak a ligába való visszatérésre, és mellettük a Milwaukee Bucks is érdeklődik iránta.

Szintén a címvédőhöz kapcsolódó hír, hogy Bill Oram (The Athletic) arról írt egy cikket, hogy Lonzo Ballt anno azért is draftolták, mert a csapatot akkor vezető Magic Johnson és segítői szempontjából túl jó hollywoodi sztorinak tűnt a fiatal játékos ahhoz, hogy ne őt válasszák. Úgy gondolták, hogy azért is működnie kell ennek a választásnak, mert ez Hollywood, legalábbis két, egymástól független forrás is ezt állítja. Állítólag Donovan Mitchell, De’Aaron Fox és Markelle Fultz is meggyőzőbb volt a privát edzésén, mint Ball, mégis őt választották.

Marc Berman (New York Post) információi alapján a New York Knicks nyári kívánságlistáján előrébb szerepel Lonzo Ball, mint Victor Oladipo. Ball korlátozott szabadügynök lesz, vagyis a New Orleans Pelicans minden ajánlatot tarthat rá, ugyanakkor Bobby Marks (ESPN) szerint egy 18 millió dollárnál magasabb kezdőfizetéssel induló szerződés már sok lehet az ingerküszöbüknek.

A végére Monte Morris maradt, aki elkötelezte magát a nigériai válogatott mellett, és az olimpián is ott lehet. A csapatot Mike Brown edző irányítja, a keretükben pedig többek között Al-Farouq Aminu, Josh Okogie, Chimezie Metu és Ekpe Udoh is megtalálható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus