Hírmorzsák 2021-03-21 (11:00)

Solomon Hillt támadták a közösségi médiában a Lakers játékosai. LeBron James sorozatban az 1036. mérkőzésén is eljutott legalább tíz pontig. Jaylen Brown nem foglalkozik a Celticsnél szóba kerülő cserepletykákkal. A Knicksnél fontos, hogy lépésről lépésre haladjanak. Norman Powell is vihető a Raptorsnál. Jason Kidd a UNLV edzői széke felé tart. Lezajlott a March Madness első köre.

Mint arról már beszámoltunk a Lakers Atlanta elleni mérkőzésének második játékrészében, egy ártalmatlannak tűnő szituációban Solomon Hill esettLeBron James lábára, akinek ennek következtében kifordult a jobb bokája. A lefújást követően a közösségi média oldalakon kezdtek el forrni az indulatok. „Teljesen felesleges volt ez a megmozdulás, Hillnek esélye sem adódott a labda megszerzésére - mondta Dennis Schröder a Los Angeles-iek részéről, de Kyle Kuzma és Montrezl Harrell is nyíltan bírálta a Hawks játékosát, sőt utóbbi egyenesen szándékosságot vélt felfedezni. „Tisztelem ezt a játékot, soha nem tennék szándékosan ilyet. Ezt LeBron is tudja, imádkozom a gyors felépüléséért” - reflektált nem sokkal később Hill.

Maradva ennél az esetnél, érdekes, hogy a sérülést követően LeBron James még visszatért a parkettre és bedobott egy hárompontost, amivel sorozatban az 1036. mérkőzésén is eljutott legalább tíz pontig. Vajon ezt tudatosan tette? Az örökranglistán ebben a kategóriában egy bizonyos Michael Jordan áll a második helyen 866 meccsel, míg az aktív játékosok közül Kevin Durant érdekelt 562 összecsapással. A Lakers ikonja utoljára a 2007-es idényben maradt tétmérkőzésen tíz pont alatt.

A március 25-i cserehatáridő lejárta előtt folyamatosak a pletykák a csapatok körül, elég sokszor kerül szóba a Celtics is, melynél szemmel láthatóan nagyon hiányzik egy fontos láncszem a gépezetből, akinek a segítségével előrébb léphetnének. A Boston egyik legjobbja Jaylen Brown megérti a kételkedőket, ám ő nem foglalkozik a mendemondákkal, legfőbb célja, hogy mint játékos tudjon fejlődni. „Az a dolgom, hogy amikor pályára lépek a lehető legjobban kosárlabdázzak, ezzel inspirálva a csapattársaimat. Fontos, hogy ők is keményen játszanak, akarják a győzelmet. Ez nem munka, ez egy kihívás. Elfogadom ezt a helyzetet, tisztában vagyok azzal, hogy jobbá kell vállnom ahhoz, hogy több győzelmet szerezhessünk - nyilatkozta Brown a minap a Sacramento ellenében elveszített mérkőzést követően, melynek eredményeképpen 20-21-re módosult a massachusettsiek mérlege, ezzel a keleti konferencia nyolcadik helyére csúszva vissza.

A Knicks háza táján is rendre fel felbukkan egy-egy pletyka, ennek kapcsán a New York Post újságírója Marc Berman beszélgetett Tom Thibodeau mesterrel, aki elmondta, hogy a csapat fiataljaira kívánja fektetni a legfőbb hangsúlyt, ami úgy tűnik, hogy eleddig igencsak jól működik, hisz stabilan rájátszást érő helyen tanyáznak. „Fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk, és ne próbáljuk a kelleténél gyorsabban véghez vinni a dolgokat. Az idei év célja az alapok megszilárdítása. Az elsődleges a játékosaink fejlődése, csak ezt követően tekintünk a draftra valamint a szabadügynökpiacra” - vélekedett a vezetőedző.

Nagyon úgy tűnik, hogy Torontóban ellenben hajlandóak tovább bontani a csapatot, Kyle Lowry nevétől hetek óta hangos az pletykarovat, ám most az élete szezonját futó Norman Powell is terítékre került, köszönhetően annak, hogy 17-24-es mérlegükkel egyelőre csak futnak a rájátszást érő helyek után. Powell meccsenként 19,6 pontot és 3,1 lepattanót átlagol, ez a teljesítmény pedig arra következtet, hogy a megtartásához mélyen a zsebébe kellene nyúlnia a kanadai alakulatnak, holott Fred VanVleet, Pascal Siakam és OG Anunoby révén már három igencsak sok pénzt elvivő, hosszú távú szerződéssel bírnak.

A Brooklyn legújabb szerzeménye Blake Griffin várhatóan március 21-én a Washington ellenében mutatkozhat be új csapata színeiben. Mint ismeretes a játékos még március elején egyezett meg a Detroit Pistonsszal a kivásárlásáról, majd néhány nappal később alá is írt a szezon végéig a Netshez, melynek keretében időarányosan a minimum fizetést fogja kapni, ami az ő esetében 1,2 millió dollár. A magasember a 2-es mezszámot választotta, az edzői stáb pedig cserecenterként számol vele.

A Las Vegas Review-Journal értesülései szerint a UNLV egyetemen felmerült annak a lehetősége, hogy Jason Kidd kerüljön a méltán népszerű kosárlabda-program élére, mint vezetőedző. A jelenleg a Los Angeles Lakers szakmai stábjában érdekelt egykori kiváló irányítót már 2019-ben is megkörnyékezték, ám most úgy tűnik, hogy Kidd érdeklődést is mutat az állás iránt. A Rebels idén 12 győzelem mellett 15 vereséggel zárt, így nem került be az NCAA rájátszásába.

Hamár szóba került a March Madness, lezajlottak az első kör mérkőzései, amelyet egy indianapolisi buborékban rendeztek meg – a város több csarnokát is igénybe véve. Vaskos meglepetésekből természetesen ezúttal sem volt hiány, a nyugati ágon a #13 Ohio ejtette ki a #4 Virginiát, délen a #13 North Texas fennállása első Madness győzelmét ünnepelhette a #4 Purdue ellenében, a legnagyobb skalpot ellenben ugyanezen az ágon a #15 Oral Roberts gyűjtötte be a #2 Ohio State 75-72-es legyőzésével. Persze a keleti és a középnyugati régiók sem maradtak upsetek nélkül, előbbiben a #14 Abilene Christian jutott túl a #3 Texas csapatán, míg utóbbiban a #12 Oregon State fektette két vállra az #5 Tennessee legjobbjait. Sajnos a koronavírus is közbeszólt, a nyugati régióban érdekelt #10 Virginia Commonwealth játékosai közül ugyanis többen is pozitív tesztet produkáltak, így a #7 Oregon játék nélkül jutott tovább a második körbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus