Hírmorzsák 2021-03-22 (11:00)

Eltört LaMelo Ball csuklója. Dennis Schröder szerint járatnia kell a labdát a Lakersnek. Blake Griffin bemutatkozott a Netsben. Megbeszélést tartottak a Celtics játékosai. Giannis Antetokounmpo élvezi, hogy nem beszélnek róla. A szokásos nevek pörögnek a cserepletykákban: Kyle Lowry, Victor Oladipo, Aaron Gordon, John Collins, Lonzo Ball, Andre Drummond. Pénzbüntetést kapott Nick Nurse. Wes Iwundu és Jahlil Okafor is nigériai válogatott lehet.

Sajnos egy sérüléssel kell kezdenünk: ahogyan arról reggel is beszámoltunk, eltört LaMelo Ball csuklója. A Charlotte Hornets egyelőre nem adott tájékoztatást a sérülés súlyosságáról, de valószínűleg a szezon hátralévő részében mér nem játszhat Ball.

Dennis Schröder a Phoenix Suns elleni vereség után arról beszélt, hogy a játékuk a szöges ellentéte annak, mint amikor LeBron James és Anthony Davis is mellettük van a pályán. A Los Angeles Lakers hátvédje szerint járatniuk kell a labdát, szét kell húzniuk a pályát és a védekezésükön is változtatni kell. Mindenki, aki lehetőséget kap, el kell hinnie, hogy értékesíteni tudja a dobásait, vagy védekezésben hatással tud lenni a mérkőzés alakulására. Frank Vogel szerint a két sztár hiányában Schröder áll a sor elejére, az ő kezében lesz a legtöbbet a labda, de sok veterán játékosuk van, akiknek mind vezérként kell tetszelegniük.

Blake Griffin bemutatkozott a Brooklyn Netsben, és rögtön megtörte egy hosszú sorozatát, ugyanis 2019. december 12-e óta először zsákolt. Amint ez megtörtént, tudta, hogy ezzel foglalkozni fognak, ezért igyekezett nem odanézni a kispadhoz, de aztán mégis odasandított, és azt látta, hogy DeAndre Jordan kikelt magából, és mindenki más is felállt, úgyhogy neki is mosolyognia kellett. Örül, hogy ez a dolog a múlté, és már nem kell azzal foglalkoznia, hogy mennyi ideje nem zsákolt. Jól érezte magát a pályán, de tudja, hogy van hová fejlődnie. Úgy érzi, hogy többet is tudott volna játszani, de az edzői stábbal ennyiben maradtak. A cél az, hogy a rájátszásra ne legyenek időbeli megkötései.

Szintén a Netshez kapcsolódó hír, hogy 10 napos szerződést kapott tőlük Alize Johnson, aki azt követően csatlakozhat hozzájuk, hogy kikerült a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alól – számolt be róla Adrian Wojnarowski (ESPN).

Marcus Smart arról mesélt, hogy a Boston Celtics játékosai tartottak egy megbeszélést, amin arra jutottak, hogy van még idejük megfordítani a szezonjuk alakulását. Egymást kérdezgették arról, hogy miként akarják befejezni az idényt, hogyan akarnak erre a szezonra emlékezni, és mindenki egyetértett abban, hogy rossz érzés tölti el őket az eddigiek miatt. Nem akarnak a jövőben úgy visszatekinteni erre a szezonra, hogy azt érezzék, többet is elérhettek volna. Még van idejük, de az egyre jobban fogy, és mindent megpróbálnak, hogy kijavítsák a hibákat. Tisztában vannak vele, hogy nem felelnek meg az elvárásoknak, a saját maguk által támasztott elvárásaiknak sem. Fiatal csapatuk van, még a tanulófázisnál tartanak, és ennek tán a legfontosabb eleme, hogy megértsék és elfogadják a hibáikat egyénileg és csapatszinten is. A megbeszélésükön egymást és a csapatot próbálták segíteni, nem magukat egyénenként, és azt a célt tűzték ki, hogy megpróbálnak mindenkit a legjobb helyzetbe hozni a pályán.

Ezen a téren előrébb jár a Milwaukee Bucks, ahol Giannis Antetokounmpo mondta el, hogy egymásért játszanak, és nem azért, hogy beszéljenek róluk. Tetszik neki az a felállás, hogy nem ő áll a hírek középpontjában, és egyedül hagyják, sosem szerette a rivaldafényt, és azt sem, hogy az emberek róla beszéltek, mert ez rá és a csapattársaira is nyomást helyez. Élvezi, hogy radar alatt vannak, élvezhetik egymás társaságát és a játékot is. Lesznek olyan időszakok, amikor többet fognak róluk beszélni, majd megint olyanok, amikor nem, és ő az utóbbit szereti jobban, amikor radar alatt van. Folytatniuk kell azt, amit most csinálnak, továbbra is élvezni egymás társaságát, meccseket nyerni és a megfelelő módon játszani.

Továbbra is az elmúlt hetekben megszokott nevek pörögnek a cserepletykákban, ezúttal Kevin O’Connor (The Ringer) gyűjtött össze egy nagyobb csokor híresztelést a forrásaira hivatkozva.

A Miami Heat szeretné megszerezni Kyle Lowry játékjogát, akivel kiváló kapcsolatot ápol Jimmy Butler, míg a Toronto Raptors Tyler Herro és Duncan Robinson kettősét kérheti érte. Ahhoz, hogy a fizetések is kiegyenlítsék egymást a cserében, Goran Dragic vagy Kelly Olynyk szerződésére is szükség lehet. A Heat tényleg érdeklődik LaMarcus Aldridge iránt, de csak akkor, ha a San Antonio Spurs kivásárolja, viszont ilyen feltételek mellett a veterán magasember korábbi csapata, a Portland Trail Blazers is bejelentkezhet érte.

A Houston Rockets és az Orlando Magic egy olyan cseréről tárgyal, amiben Victor Oladipo és Aaron Gordon is csapatot váltana, ugyanakkor a Magic nem tart igényt a korábbi játékosára, Oladipo minden bizonnyal egy harmadik csapathoz kerülne. A Magic egy első körös draftjogot és fiatal játékosokat szeretne kapni Gordonért cserébe, és O’Connor forrásai alapján már tárgyaltak róla a Golden State Warriors, a Boston Celtics, a Minnesota Timberwolves és a Portland Trail Blazers csapatával is.

A minap Adrian Wojnarowski arról számolt be, hogy John Collins valószínűleg marad a cserehatáridő után is az Atlanta Hawksnál, de ez nem jelenti azt, hogy ne tárgyalna róla a csapata. Az érdeklődők között szerepel a Boston Celtics, a Sacramento Kings, a Dallas Mavericks, a Detroit Pistons, és a Minnesota Timberwolves is, utóbbi ugyanakkor visszautasította a Hawks ajánlatát, amiben Malik Beasley játékjogát és egy első körös draftjogot kértek Collinsért. A Hawks ehhez hasonló csomagot szeretne, amiben egy fiatal és egy első körös draftjog érkezik hozzájuk. A Celtics egy olyan cserében gondolkodik állítólag, amiben a magasember mellett Bogdan Bogdanovics is hozzájuk kerülne.

Bogdanovics elcserélésre megnőne az esély, ha a Hawks meg tudná szerezni Lonzo Ballt a New Orleans Pelicanstól, akik egy erős első körös draftjogot vagy egy fiatal játékost szeretnének kapni. A Hawks állítólag egy Cam Reddish köré épülő csomagot készül beajánlani, míg a Chicago Bulls a híresztelések alapján már fel is kínálta Tomas Satoransky játékjogát, illetve egy második körös draftcetlit.

A Dallas Mavericks és a Toronto Raptors is mutat némi érdeklődést azzal kapcsolatban, hogy cseréljenek Andre Drummondért, akiért a Cleveland Cavaliers legalább egy második körös draftjogot remél. Amennyiben hosszabb szerződést is át kell venniük egy cserében, nagyobb kompenzációt várnak.

Nick Nurse 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért még a Toronto Raptors március 19-i, Utah Jazz elleni veresége alkalmával a maszkját dühében a lelátóra hajította, illetve nem megfelelő nyelvezetet használt a játékvezetők irányába.

A végére pedig a nigériai válogatott maradt, akikhez néhány nappal ezelőtt elkötelezte magát Monte Morris, és a szövetségi kapitányként dolgozó Mike Brown nem fejezte be a toborzást a Denver Nuggets irányítójánál. Az elmúlt napokban igyekezett meggyőzni Wes Iwundu és Jahlil Okafor kettősét, hogy képviseljék Nigériát az olimpián, mellettük pedig több, jelenleg is NBA-ben játszó kosaras is megkereste őt, hogy szeretne bekerülni a keretbe, ráadásul a ligában dolgozó edzők közül is többen jelentkeztek, hogy szeretnének részt venni a felkészítésben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus