Hírmorzsák 2021-04-26 (10:45)

A Jazz már biztosan ott lesz a rájátszásban. Kevin Durant visszatért. Steve Clifford újabb pozitív tesztet produkált. Devin Cannady súlyos bokasérülést szenvedett. Stephen Curry megdöntötte James Harden rekordját. Klay Thompson rehabilitációja jól halad. Kevin Durant és Mike Conley Oscar-díjat nyert producerként.

Miután a Portland Trail Blazers kikapott a Memphis Grizzlies ellen, matematikailag is biztossá vált, hogy a Utah Jazz ott lesz a rájátszásban, ők az első csapat, akik biztosították a helyüket.

Kevin Durant 33 pontot szórva tért vissza a Phoenix Suns ellen, amivel kapcsolatban elmondta, hogy ez olyan, mint a biciklizés, ahogy ráteszi a lábát a pedálokra, előjönnek a régi berögződések. A csapattársai is folyamatosan keresték őt, és jó munkát végeztek ezen a téren, ő pedig arra koncentrált, hogy a pályán is megmutatkozzon az a munka, amit az edzésekbe tesz. Jó kezdés volt ez, és reméli, hogy a továbbiakban képes lesz építeni erre a teljesítményére. Arról is beszélt a Brooklyn Nets sztárja, hogy Steve Nash megkérdezte tőle, hogy kezdeni szeretne, vagy inkább a kispadról szállna be, és úgy érezte, hogy az utóbbi nagyobb kihívás lenne számára, ezért ezt választotta, mert kíváncsi volt arra, hogy miképp működne ez. Ha rosszul dobott volna, akkor valószínűleg szidná magát ezért, de nem így történt. Ellenfelükről úgy gondolja, hogy ezen a meccsen viszonyítási pontként tekintettek a Netsre, mivel nem régóta van a Suns a legjobbak között. Duranték fel akarták mérni azt a keménységet, gyorsaságot, amivel ők játszanak, de számukra ez csak egy meccs volt a sok közül.

Steve Nash hozzátette Durant mondandójához, hogy a kispadról becserélve jobban be tudták osztani a perceit, mivel előzetesen úgy gondolkodtak, hogy körülbelül 28 percet tölthet a pályán, és nem akartak abba a csapdába esni, hogy túlságosan hamar eléri ezt a limitet, és azt kell mondania a játékosának 3 negyed után, hogy befejezte a meccset. A körülményekhez képest úgy tudtak a lehető legrugalmasabbak lenni, hogy Durant a padról jött.

Ahogy arról tegnap is beszámoltunk, pozitív lett Steve Clifford koronavírus tesztje, és végül nem igazolódtak be azok a remények, hogy fals pozitív eredményről van szó, vasárnap is pozitív lett a tesztje. Az Orlando Magic edzője így már tegnap este sem ülhetett ott a kispadon, és további meccsektől is távol kell maradnia, bekerült a liga egészségügyi és biztonsági protokollja alá. Clifford az elmondása alapján tünetmentes, jól érzi magát. Az edző távollétében Tyrone Corbin veszi át a Magic irányítását.

Ugyancsak a Magichez kapcsolódó hír, hogy a tegnap esti, Indiana Pacers elleni vesztes találkozón Devin Cannady súlyos bokasérülés miatt dőlt ki. Cannady a mérkőzés 1. negyedében ért rosszul földet, aminek következtében nyílt bokatörést szenvedett. A 24 éves játékos a hónap elején került a csapathoz, és NBA-s pályafutása 8. meccsét játszotta a Pacers ellen.

Stephen Curry megdöntötte James Harden egy hónapban bedobott triplás rekordját. Harden 2019 novemberében dobott be 82 triplát, Curry a Sacramento Kings elleni 7 hármasával pedig már 85-nél jár idén áprilisban. A rekord növelésére is lesz még lehetősége, a Golden State Warriors még ebben a hónapban játszik a Dallas Mavericks és a Minnesota Timberwolves ellen is.

Steve Kerr arról beszélt, hogy Klay Thompson rehabilitációja jól halad, és közel áll ahhoz, hogy ismét futóedzéseket végezhessen. Thompson az utóbbi időkben együtt utazott a csapattal, de a Warriors legutóbbi idegenbeli túráján nem vett részt, hanem otthon dolgozott azon, hogy egyre jobb állapotba kerüljön. Kerr szerint Thompson nehezen élte meg a Kings elleni meccset, mert ott voltak a szurkolók, akik éreztették vele, hogy mennyire hiányzik nekik, és különben is nagyon nehéz számára, hogy lassan két éve távol van attól a játéktól, amit annyira szeret.

A végére a 93. Oscar-gála  maradt, amit magyar idő szerint hajnalban tartottak meg. A Legjobb rövidfilm kategóriában az a Two Distant Strangers című alkotás nyert, aminek az ügyvezető producerei között volt Kevin Durant és Mike Conley is, így ők is díjazottak lettek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus