Hírmorzsák 2021-04-27 (11:30)

John Wall vélhetően kihagyja az idény hátralevő részét. A Clevelandnél szinte alig maradt már bevethető játékos. Megszakadt a New York kilencmeccses sorozata. Rudy Goberten ment el a Jazz győzelme? A Clippers az idény végéig szóló szerződést kínált DeMarcus Cousins számára. Luka Doncic és Bradley Beal lettek a Hét Játékosai. Folyamatosan gond van a bíróküldéssel. 5,2 millió dollárért kelt el LeBron James egyik újonc kártyája.

Rafael Stone a Houston Rockets általános igazgatója jelentette a rossz hírt, miszerint a csapat egyik ásza, John Wall nagy valószínűséggel jobb combhajlító izom sérülés miatt már nem lép pályára az idény hátralevő részében. A diagnózist az MRI vizsgálatot követően Dr. Steven Flores erősített meg. Egyes források tudni vélik, hogy Wall sérülésének általános gyógyulási ideje körülbelül három hét, ám miután a csapat már biztosan lemaradt a play-in helyekről is, így a vezetésnek nem áll szándékában játszatni a legjobbját, aki az idei idényben mérkőzésenként 20,6 pontot és 6,9 gólpasszt átlagolt.

Sérülések tizedelik a Cleveland csapatát is, elsőként Larry Nance Jr. jobb hüvelykujja tört el még a Cavaliers április 25-i Washington elleni mérkőzésén, melynek következtében, a már eddigi is vontatott idényt teljesítő magasember, vélhetően kihagyja a szezon további részét. A hátvéd Matthew Dellavedova évéről inkább már ne is beszéljünk, hisz az ausztrál játékos február elején már a visszavonuláson gondolkodott. A kiváló védőmunkájáról elhíresült kisember hónapok óta egy korábbi agyrázkódásának a következményeivel küzd, melynek kapcsán állandó fejfájásra panaszkodik. Ezt tetézve a hónap közepén vakbélműtéten esett át. Április 2-án végre valahára pályára léphetett, ám az NBA legutóbbi játéknapján a Toronto ellenében már nem lehetett ott, miután a Wizards otthonában összefejelt egy riválisával, a sebét pedig négy öltéssel kellett összevarrni. Sajnos a Raptors ellen ugyancsak az agyrázkódás protokoll miatt voltak kénytelenek nélkülözni Isaiah Hartenstein és Lamar Stevens kettősét – ráadásul Collin Sexton is hasonló okokból hiányzik, visszatérésének a dátuma egyelőre nem ismert.

Chris Paul vezérletével győzte le a Phoenix a New York csapatát, ezzel megszakítva a Knicks kilencmeccses győzelmi sorozatát. A Suns irányítója az utolsó percekben hét pontot szórt, közte alig bő tíz másodperccel a végső dudaszó megszólalása előtt egy kulcsfontosságú hármast, ezzel lezárva az összecsapás végkimenetelét. A Gardenben mindig különleges játszani, van itt valamiféle furcsa energia, ami egy teljesen másfajta érzést kölcsönöz” - mondta a lefújást követően Paul.

Rudy Gobert teljes mértékben magára vállalta a felelősséget a Minnesota elleni vereség után, hisz az Év Védője díjra is esélyes francia magasember egyszerűen elváltotta magát, így négy másodperccel a meccs vége előtt D'Angelo Russell dobhatott senkitől sem zavartatva ziccert, amivel le is győzték a ligaelsőt. „Volt egy váltás, amit fel kellett volna ismernem. Mike Conley megtette, ami a dolga volt, én pedig nem, így teljes egészében az én hibám volt az, ami történt. Amikor az ismétlést visszanéztem, egészen hülyének éreztem magam” - így Gobert.

A Clippers két tíznapos kontraktust követően egy az idény végéig szóló szerződést kínált DeMarcus Cousins számára. A center négy meccsen átlag 14 percet töltve a parketten 8 pontot és 6,3 lepattanót tett be a közösbe, ez pedig meggyőzte a Los Angeles-iek vezetőségét. A tizenegyedik idényét taposó harminc esztendős veterán 20,6 pontos és 10,6 lepattanós karrierátlaggal bír.

A Dallas Mavericks kiválósága Luka Doncic és a Washington hátvédje Bradley Beal lettek a Hét Játékosai nyugaton és keleten. Doncic meccsenként átlag 26 ponttal, 9 lepattanóval és 10 gólpasszal vezette 3-0-s teljesítményre övéit, míg Beal 31,3 pontot és 5,8 lepattanót jegyzett a Wizards 4-0-s menetelésében.

A ligában jelen pillanatban tíz olyan játékvezető van, aki valamilyen sérülés vagy éppen a COVID-19 protokoll miatt nem hadra fogható. Az egészségvédelmi és biztonsági szabályzat értelmében eleddig huszonnégy sípmesternek kellett a 2020/2021-es idényben egy vagy több mérkőzést visszamondania. A legtöbb esetben kontaktkutatás miatt kerültek oldalvonalra. „Azért ebben az idényben bőven van gond a játékvezetéssel. Sokszor fiatal és tapasztalatlan bírók kerülnek a középpontba” - mondta egy meg nem nevezett csapat általános igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy amíg ők charter járatokkal utaznak, addig a játékvezetők a kereskedelmi gépeket használják, ami szintén növeli a kockázatot.

A legfrissebb játékosmozgások között szemezgetve az Oklahoma City Thunder tíznapos szerződést kínált Charlie Brown Jr. számára, aki az Iowa Wolves G-Leauge csapatában 13 meccsen 12,5 pontot és 5,5 lepattanót átlagolt.

A végére pedig egy kis érdekesség a kosaras kártyák világából. Nem kevesebb, mint 5,2 millió dollárért kelt el ugyanis LeBron James egyik újonc lapja, mégpedig egy 2003/2004-es Upper Deck Exquisite Collection RPA, amely ezzel letaszította a trónról Luka Doncic 2018-19-es Panini National Treasures Logoman RPA-ját, amely akkor 4,6 millió dollárért cserélt gazdát. „Az Exquisite 2003-ban egy forradalmian új termék volt, hisz a valaha kiadott legdrágább kiskereskedelmi árukén, dobozonként 500 dollárba került, ráadásul csak 2003 és 2009 között árulták; így a ritkasága ma nagy súlyt jelent a gyűjtők és a befektetők számára is” - mondta Jesse Craig szakértő.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus