Hírmorzsák 2021-05-08 (11:00)

Donovan Mitchellre további egy hét kihagyás vár. Rick Carlisle bízik benne, hogy Kristaps Porzingis még az alapszakasz vége előtt visszatérhet. Kelly Oubre Jr. megúszta műtét nélkül. Anthony Davis játszott, ám a Portland nyerte a rangadót, így a Lakers lecsúszott egy play-in helyre. Mexikóvárosban alapíthatnak G-League franchise-t. A New York Post szerint Marv Albert és Chris Webber is távozik a TNT televíziós csatornától. Chicagóban már a jövőt tervezik, Lonzo Ball és Dennis Schröder is célkeresztben.

A Utah kiválósága, Donovan Mitchell még április közepén egy az Indiana elleni mérkőzésen sérült meg, mint arra emlékezhetünk a jobb bokája fordult alá, melyet követően elég nehezen jutott el már az öltözőig is. Visszatérésének pontos dátuma már akkor sem volt megjósolható, bár a legoptimistább előrejelzések mindössze egy hetet prognosztizáltak, ám azóta már közel egy hónap telt el. A Jazz orvosi stábja a minap vizsgálta felül a dobógép állapotát, melyet követően még legalább egy hétre taksálják azt, hogy újra pályára léphessen. A liga legjobb mérlegével rendelkező csapata a távollétében 8-4-es  futással bír.

Rick Carlisle a Dallas vezetőedzője bízik abban, hogy Kristaps Porzingis még az alapszakaszban visszatérhet. A lett magasember folyamatos térdfájdalommal küszködik, többek között ennek okán is volt kénytelen összesen már 27 mérkőzést kihagyni ebben az idényben. „Nagy szükségünk van rá, hisz nyilvánvalóan a csapat egyik legjobb játékosáról beszélünk. Minél hamarabb visszatér, annál hamarabb lesz esélyünk arra, hogy nagyobb elánnal vessük bele magunkat a riválisainkkal szembeni harcba - mondta Carlisle.

Kelly Oubre Jr. megúszta műtét nélkül, így vélhetően mindössze egy-két hét kihagyás vár rá. A Golden State Warriors játékosa már egy ideje fájlalta a csuklóját, s bár az első vizsgálatok nem mutattak ki szakadást, mintegy másfél héttel később ismét az orvosnál kötött ki, a diagnózis pedig a szalagszakadás mellett egy törést is feltárt a tenyerében.

Szerencsére Anthony Davis sérülése – bokaprobléma és hátgörcs – nem bizonyult súlyosnak, így a Lakers centere a Portland elleni rangadón már ott lehetett a csapatban, sőt 36 pontos és 12 lepattanós dupla-duplájával az övéi legjobbja volt. Mindezek ellenére a mérkőzést a Trail Blazers nyerte, ezzel pedig a Los Angeles-iek visszacsúsztak a nyugati konferencia hetedik helyére, amely ugyebár már csak play-int érő pozíció. A bokasérüléssel bajlódó LeBron James a tervek szerint május 12-én a New York Knicks vagy egy nappal később a Houston Rockets ellenében térhet vissza.

Mexikóvárosban alakulhat új G-League franchise a 2021/2022-es idényben. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint az alapításra a sportmenedzsmentben jártas, korábban a South Bay Lakers és a Los Angeles Lakers stábjában is megforduló Nick Lagios kapott felkérést. A ligának, mint az közismert, immáron hosszú évek óta gazdasági igénye, hogy az Amerikai Egyesült Államok déli szomszédjában is legyen valamiféle érdekeltsége.

A New York Post értesülései szerint sem Marv Albert, sem pedig Chris Webber nem lesz a TNT közvetítő csapatának a tagja a következő idénytől. A 79 esztendős Albert szerződése a szezon végén lejár, s már egy jó ideje hallani lehetett a nyugdíjba vonulásáról. Webber hozzáállásával pedig a pletykák szerint gondok voltak az NCAA March Madnessét megelőzően, így valószínűsíthetően ezért köszönnek el tőle.

Április 28-a óta 428 koronavírus tesztet végeztek a ligában, ebből négy játékos esetében született pozitív eredmény. Az ezt megelőző időszakban, mindössze két esetben érkeztek vissza nem negatív végkifejlettel az értékek.

Azon csapatok háza táján, akik már biztosan esélytelenné váltak az utószezonra, máris megkezdődtek a találgatások, hogy vajon miként erősíthetik meg a kereteiket a következő idényre. A dolgok nem éppen úgy alakultak idén Chicagóban, mint ahogyan azt előzetesen vagy még a trade deadline után eltervezték, így Adrian Wojnarowski forrásai szerint a Bulls, Zach LaVine és Nikola Vucsevics mellé egy irányítót keres, mégpedig a tervek szerint Lonzo Ball vagy Dennis Schröder közül kerülhet ki az, aki a „szeles városba” költözhet. Előbbiről már egy jó ideje pletykálnak, míg utóbbi esetében az idő előtti szerződéshosszabbítása eset kútba, aminek következtében akár távozhat is Los Angelesből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus