Hírmorzsák 2021-05-09 (10:00)

Russell Westbrook történelmet írt, azt mondta, hogy rá ne mondhassa senki, hogy alibiik - Scott Brooks szerint Westbrook mindent a csapatért tesz és miatta javultak fel ennyire. Steph Curry figyelte, hogy Bradley Beal mit csinált, ezért (is) reagált 49 ponttal utóbbi 50-esére, Beal viszont megsérült. Egyre többen ismerik el az Atlantát, most Monty Williams dicsérte és playoff-késznek nevezte őket. Karl-Anthony Towns szerint Anthony Edwards az Év Újonca, mert nincs más elsőéves, akit duplázna az ellenfél. Nikola Jokics szerint ők már barátok Michael Malone-nal. Rodney Hood kéztörést szenvedett. Juan Toscano-Anderson végleges szerződést kap a Golden State-től. Igazol a Milwaukee.

A ma hajnali játéknap fő sztorija Russell Westbrook rekordbeállítása volt, hiszen a Wizards sztárja 181. alkalommal hozott össze tripla-duplát. amellyel utolérte Oscar Robertsont. A legendás játékos 1962 óta őrizgette ezt a rekordot, amit Westbrook most beállított és a következő meccsén minden bizonnyal meg is fog dönteni - a korábbi MVP annyit mondott erről, hogy ő minden este 101%-ot akar kiadni magából és az a célja, hogy soha senki ne mondhassa rá, hogy elalibizett egyetlen meccset is, vagy hogy azon az estén nem teljesített a lehető legmagasabb szinten. Scott Brooks vezetőedző is dicsérte játékosát, elmondta, hogy hihetetlen Westbrook elkötelezettsége és motivációja - hozzátette, hogy Westbrook igenis csapatjátékos, mindent a csapatáért tesz és ő a fő oka annak, hogy ilyen jó együttessé váltak az alapszakasz végére.

Volt azért rossz hír is a Wizardsnál, ugyanis Bradley Bealnek megsérült a bokája és a combhajlítója is, így hiába dobott 50 pontot, a hosszabbítást ki kellett hagynia. Brooks annyit mondott erről, hogy remélhetőleg nem komoly a dolog, a játékos vissza is akart menni a pályára, de az orvosok megmondták, hogy ezt most engedje el, óvatosan kell kezelni a dolgot - elővigyázatosságból ültették ki, most alaposan kivizsgálják, de kell 1-2 nap ahhoz, hogy lássák, pontosan miről is van szó.

Bealhez kapcsolódik az este másik elképesztő egyéni teljesítménye is, ugyanis Steph Curry vele áll óriási harcban a pontkirályi címért. Curry 49-et dobott az OKC-nek úgy is, hogy csökkentett percet játszott a kiütéses győzelem miatt, de azt nem tagadta, hogy tudta, Beal mit csinált az ő mérkőzésük kezdete előtt - annyit mondott, hogy természetesen figyelte, mit tett a rivális. Curry ezzel 31,9 pontos átlagot hoz a szezon során és nem sokkal, de vezet Beal előtt, kiélezett küzdelem az övék a pontkirályi címért, az utolsó pár meccs dönt ebben is - mindketten nagyon szeretnék ezt behúzni, de a Wizardsnál most inkább Westbrooktól hangos minden.

A Warriorsszal kapcsolatos hír továbbá, hogy a two-way szerződéssel játszó Juan Toscano-Anderson meggyőzte Steve Kerr vezetőedzőt és a következő héten véglegesítik a kontraktusát, ott lesz a GSW hivatalos 15 fős keretében. Eric Paschall visszatérése erősen kérdéses a csapatnál ebben az alapszakaszban, míg James Wiseman Kerr szerint türelmesen, éretten végzi a rehabját a térdműtéte után, hogy a következő szezon edzőtáborára készen álljon.

Volt egy komolyabb sérülés is ma hajnalban, Rodney Hood ugyanis kéztörést szenvedett - a Raptors swingmanjének szezonja ezzel minden bizonnyal véget ért, 16 meccset játszott a csapatnál a Portlanddel eszközölt csere után és 3,9 pontot átlagolt.

Karl-Anthony Towns szerint nem lehet kérdés, hogy csapattársa, Anthony Edwards az Év Újonca. A Minnesota 1/1-ese lassan lendült bele, de most már hosszú hetek óta parádézik, az utóbbi négy meccsén pedig 30 pontot, 6,5 lepattanót, valamint 5 gólpasszt átlagol közel 50%-os triplázással, ilyen teljesítményt egyik újonc sem nyújtott idén - Towns szerint egyértelműen Edwards a díj várományosa, nem pedig a sokak által ide várt LaMelo Ball. A center úgy látja, hogy nincs még egy újonc, akit már most dupláznának az ellenfelek, vagy akivel kezdődne a scouting report a felkészülésnél, márpedig Edwards már most itt tart.

Az MVP-cím fő várományosa viszont Nikola Jokics, aki arról beszélt, hogy mekkora segítség neki Michael Malone munkája és jelenléte. A korábbi években sokszor volt téma az, hogy Malone esetleg nem a legjobb edző Denverben, de Jokics szerint együtt építettek fel egy győztes kultúrát a csapatnál és ő annyit kapott az edzőtől minden téren, hogy miatta tart itt - megvan a bizalom, megvan a neki fekvő szerep, a neki fekvő játék és úgy fogalmazott, hogy ők már túl vannak a kosárlabdás munkakapcsolaton, bátran kijelentheti, hogy barátokká váltak.

Ligaszerte egyre többen beszélnek elismerően az Atlanta Hawksnál zajló munkáról - nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a fogadóirodáknál a töredékére csökkent a bajnoki címük szorzója, annyian fogadtak rájuk, most pedig többen is megdicsérték őket. Rajon Rondo is megemlítette, hogy milyen jó kultúra alakult ki a klubnál, amit az ő elcserélése, illetve annak kezelése is bizonyított, az igazi dicséretet azonban a ligamásodik Suns vezetőedzője, Monty Williams adta. A tréner szerint ez a Hawks most bárkire veszélyes, a Young-Bogdanovics páros óriási kinti tűzerő és pontmennyiséget jelent, Clint Capela elzárásai biztosítják a betöréseket, leszedi a támadópattanókat, védekezésben pedig elfedi a hátul nem jó hátvédek hibáit, hozzájuk pedig olyanok csatlakoznak, mint a sokoldalú pontszerző Danilo Gallinari, vagy éppen John Collins. Williams szerint egy jól dobó Atlantával senki nem akar játszani és neki úgy tűnik, hogy a Hawks playoff-formába lendült, mindenük adott ahhoz, hogy a rájátszásban is letegyék a névjegyüket.

A végére pedig a Milwaukee Bucks maradt, mert a keleti harmadik helyen álló csapat sajtóértesülések szerint kiteszi a keretéből Rodions Kurucsot, hogy leigazolja a Maccabi Tel-Avivtól Elijay Bryantet - állítólag kétéves szerződést adnak az amerikai dobóhátvédnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus