Hírmorzsák 2021-05-10 (10:15)

Bradley Beal nem játszik ma este. De'Andre Hunter visszatérhet. Luka Doncic flagrent 2-je nem volt szándékos. Kawhi Leonard kézsérülést szenvedett. David Griffin pénzbüntetést kapott. Brad Stevens kritizálta magát és a csapatát is.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy az Indiana Pacers elleni meccs hajrájában megsérült Bradley Beal combhajlítója, és emiatt biztosan kihagyja a ma esti, Atlanta Hawks elleni találkozót. Arról nem adott tájékoztatást a Washington Wizards, hogy pontosan mennyire súlyos a helyzet, azt viszont tudni lehet, hogy Beal állapotát napról-napra felül fogják vizsgálni, vagyis remélhetőleg nincs nagy gond.

Ugyancsak a Hawks-Wizards meccshez tartozik, hogy a hazaiaknál reális esély mutatkozik arra, hogy De'Andre Hunter március 24-e után ismét pályára lépjen. A visszatérése attól függ, hogy miként reagál a szervezete a tegnapi edzésre, illetve közvetlenül a meccs előtt is felülvizsgálják az állapotát. Nate McMillan természetesen nagyon várja, hogy bevethesse őt, mert vele több mindenre lehetnek képesek, támadásban és védekezésben is tudná őket segíteni, függetlenül attól, hogy az első vagy a második sorban kap majd helyet.

Luka Doncicot kiállították a Cleveland Cavaliers ellen egy flagrant 2-es szabálytalanság miatt a mérkőzés 3. negyedének elején. Doncicot azt követően küldték ki, hogy megütötte Collin Sextont az ágyékánál. Az esettel kapcsolatban elmondta, hogy egyáltalán nem volt szándékos, és szerinte sokszor előfordul az ilyesmi, és most is csak két kosaras küzdött egy lepattanóért. Ugyanezen a véleményen van Sexton is, úgy gondolja, hogy csak ki akarta őt zárni a Dallas Mavericks játékosa.

Kawhi Leonard mindössze 9/26-os mezőnymutatót tudott felmutatni a Los Angeles Clippers New York Knicks elleni veresége során, ami után elmondta, hogy megsérült a bal keze, de ezen a nehézségen át kell küzdenie magát, elvégre a szezon ezen szakaszában mindenkinek vannak már kisebb-nagyobb horzsolásai. Leonard elmondta, hogy a meccs elején ráesett a kezére, de azt leszámítva jól van, a bokája is rendben van, és ennél nehezebb helyzeteket is megélt már, úgyhogy nem aggódik emiatt, csak megy tovább.

A Boston Celtics fontos meccset veszített a Miami Heat ellen. Brad Stevens szerint mindannyian tudják, hogy milyen helyzetben vannak, mindenki tisztában van azzal, hogy hol állnak a tabellán, ők is tudták, a Heat is tudta, és ellenfelük lejátszotta őket a pályáról, amiért el kell ismerni a teljesítményüket. Stevens hozzátette, hogy jobb munkát kell végeznie azon a téren, hogy az első félidőben ne kerüljenek nagy hátrányba. Azt is látja, hogy a Heat nagyon jó, a Celticsnek minden párharccal tele volt a keze. Mindentől függetlenül jobban kell játszaniuk az első félidőben, hogy esélyt adjanak maguknak. Úgy gondolja, hogy mostanában jobban védekeznek a festékben, mint korábban, de ez nem látszott ezen a meccsen, emellett lassan reagálnak arra, ahogy járatják velük szemben a labdát, és nem játszanak annak megfelelően, ahogy egy alacsonyabb szerkezetű csapatnak kellene. Tavaly kicsit magasabbak voltak, mégis nagyobb nyomást tudtak helyezni az ellenfeleikre hátul, jobban zártak ki a dobásokra, idén viszont mindig le vannak maradva egy lépéssel.

A New Orleans Pelicans vezetőségében dolgozó David Griffin 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért nyíltan kritizálta a játékvezetőket. Mint ismert, Griffin azt nehezményezte, hogy a játékvezetők nem védik megfelelő módon Zion Williamsont, és ez odáig vezetett, hogy eltört az egyik ujja.

A korábban játékosügynökként dolgozó Andy Miller csatlakozik a Klutch Sports ügynökséghez, és a szervezet azon új divízióját fogja vezetni, ami NBA-s edzők képviselésére fog szakosodni. Miller jelenlegi ügyfelei közé tartozik Nick Nurse és Chauncey Billups is.

A végére pedig az Oral Roberts másodéves játékosa, Max Abmas maradt, aki bejelentkezett a draftra, de megtartja a visszalépési opcióját. A kosaras azt tervezi, hogy a lehető legtöbb visszajelzést begyűjti a csapatoktól, miközben igyekszik elérni, hogy kiválasszák az első körben, esetleg valaki garantált szerződést ígérjen a második körből, és ennek fényében dönt majd arról, hogy bent hagyja-e a nevét a kiválasztható játékosok listáján. Abmas az ESPN 100-as rangsorában a 30. pozíciót foglalja el jelenleg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus