Hírmorzsák 2021-06-23 (12:00)

A Pistons nyerte a lotteryt. Chris Paul egyre közelebb a visszatéréshez, Kawhi Leonard viszont nem. Körvonalazódik a Team USA kerete. Daryl Morey szerint 25-26 csapat irigyli a Sixers helyzetét. Marihuána birtoklása miatt őrizetbe került Alex Caruso. A Mavericks nem kér kompenzációt Rick Carlisle következő csapatától. Ime Udoka áll a Celtics kívánságlistájának az élén. Az NBA szabályt tervez bevezetni a nem természetes büntetőkiharcolásokkal szemben.

Ahogyan arról reggel már beszámoltunk, a Detroit Pistons nyerte a 2021-es draft előtti lotteryt, így ők húzhatnak az 1/1-gyel. Az általános várakozások alapján Cade Cunningham a legesélyesebb arra, hogy az első helyen válasszák ki, és Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a játékos egyetlen csapathoz fog csak elmenni privát edzésre, a Pistonshoz. Az ESPN szakírója még a sorsolás előtt arról számolt be, hogy nem lenne meglepő, ha a Cleveland Cavaliers, a Minnesota Timberwolves vagy a Houston Rockets elcserélné az előkelő draftjogát egy fiatal, de már bizonyított játékosért - mivel a Timberwolves nem került be az első négy közé, így az esetükben ez tárgytalan, mert így az ő választási joguk átmegy a Warriorshoz.

A Phoenix Suns másodszor is nyerni tudott a Los Angeles Clippers ellen. A találkozót Deandre Ayton zsákolása döntötte el, amivel kapcsolatban az érintett elmondta, hogy sokáig nem tudta, hogy örülhet-e, mert nem volt benne biztos abban, hogy szabályos-e az, amit csinál, de bízott az edzőiben, és Monty Williams is azzal az utasítással küldte fel, hogy próbáljon zsákolni. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Devin Booker orra jó eséllyel eltört, amikor ütközött Patrick Beverley-vel, és a Suns játékosa erről annyit mondott, hogy a meccs után megröntgenezik a sérült testrészt, és legfeljebb kap egy maszkot a következő meccsre.

A már említett Adrian Wojnarowski arról beszélt a második mérkőzést megelőző műsorban, hogy a Sunsnál optimisták azt illetően, hogy Chris Paul visszatérhet a harmadik meccsen. Ugyanez nem mondható el Kawhi Leonard és a Clippers esetében, a Los Angeles-iek attól tartanak, hogy sztárjuknak akár az egész párharcot ki kell majd hagynia.

Alakul az amerikai válogatott kerete, újabb három játékos kötelezte el magát a részvétel mellett. A Milwaukee Bucks duója, Khris Middleton és Jrue Holiday annak ellenére menne az olimpiára, hogy csapatuk még érintett az NBA rájátszásában, és mellettük Kevin Love is vállalja a részvételt. Chris Paul viszont végül nemet mondott az ötkarikás játékokra, noha tegnap néhány órán keresztül az a hír járta, hogy ő is megy, viszont vele kapcsolatban tévesnek bizonyultak a többnyire nagyon jól értesült Shams Charania (The Athletic) információi. Kyle Lowry sem vállalja a szereplést, ő szabadügynök lesz a nyáron, és inkább erre szeretne koncentrálni.

Daryl Morey nem érti, hogy miért gondolják azt az emberek, hogy a Philadelphia 76ers rossz helyzetben lenne. Ha ez így volna, akkor se ő, se Doc Rivers nem választotta volna ezt a csapatot. 25-26 csapat szeretné, ha olyan helyzetben lenne, mint amilyenben a Sixers, van egy MVP-kaliberű játékosuk, egy All-Star kosarasuk és egy majdnem All-Starjuk is, emellett nagyszerű fiatal játékosok, akik hosszú időre szerződés alatt vannak, és jó veteránjaik is. Nagyon jó az alap náluk, úgyhogy csak az kell, hogy mindenki jobban teljesítsen a jövőben. Nagyon erős csapatuk van, amiben hisznek is, és ugyan nem tudják megmondani, hogy mit hoz a jövő, de szeretik mindazt, amit Ben Simmons, Joel Embiid és Tobias Harris ad nekik. Természetesen azt fogják csinálni, ami a csapat számára a legjobb, amivel maximalizálhatják az esélyüket arra, hogy bajnoki címet nyerjenek.

Morey azt is megjegyezte, hogy teljesen egyértelmű, miben is kell fejlődniük egyes játékosoknak, amivel érezhetően Simmons dobására célzott. Úgy látja, hogy támadásban kell jobbnak lenniük, mert hiába gondolja úgy, hogy ebben a formában is tovább tudtak volna jutni néhány módosítással, a valóság az, hogy kiestek a második körben, és ez neki azt mondja, hogy jelenleg nem elég jók ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjenek. Végül azt is megjegyezte a szakvezető, hogy Embiid az állapotától függetlenül fantasztikus dolgokat művelt a Hawks ellen is, ő a csapat szíve és lelke. A center hamarosan átesik egy teljes körű egészségügyi vizsgálaton, és azt követően dönt arról az orvosi stáb, hogy mi lesz számára a következő lépés.

Ramona Shelburne (ESPN) arról számolt be, hogy Alex Carusót letartóztatták Texasban, mivel marihuánát, valamint kábítószer fogyasztásához használatos eszközöket találtak nála, amikor repülőre akart szállni. A játékosnál kevesebb mint két uncia füvet találtak, így óvadék ellenében elengedték.

Shams Charania információi alapján Spencer Dinwiddie teljesen felgyógyult a részleges szalagszakadását követően. A játékost megműtő orvos engedélyezte a Brooklyn Nets szabadügynökké váló irányítójának, hogy megkötések nélkül visszatérjen a kosárlabdázáshoz kapcsolatos tevékenységekhez.

Tim MacMahon (ESPN) arról számolt be, hogy a Dallas Mavericks nem fog kompenzációt kérni Rick Carlisle következő csapatától, szabadon elengedik a még két évig szerződéssel rendelkező edzőt. A Mavericksnél továbbra is Donnie Nelson utódjának a megtalálása a prioritás, és csak azt követően fognak edzőt keresni, és Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a várakozásoknak megfelelően Michael Finley valóban ott lesz a jelöltek között Nelson pótlására. Stein arról is beszámolt, hogy Masai Ujiri és Danny Ainge viszont nem lesz ott a jelöltjeik között.

Szintén Stein értesülése, hogy a Boston Celtics kispadjára a Brooklyn Netsnél segédedzőként dolgozó Ime Udoka a legesélyesebb, ő áll a csapat kívánságlistájának az élén. Wojnarowski pedig arról számolt be, hogy a New Orleans Pelicans engedélyt kért a Netstől, hogy a csapat másik segédedzője, Jacque Vaughn interjúzhasson náluk a vezetőedzői posztért, de ugyanilyen megbeszélésre megy hozzájuk a Milwaukee Buckstól Charles Lee is.

A közelmúltban már felmerült, hogy az NBA változtatásokat tervez bevezetni a nem természetes büntetőkiharcolásokkal szemben, Shams Charania pedig ezzel kapcsolatban osztott meg néhány részletet. A szabály szerint a természetellenes mozdulatokat a jövőben nem fújják le, vagy ha igen, akkor támadóhibának fogják ítélni. Ilyen mozdulat, ha a dobó természetellenes szögben ugrik a védője felé a kontakt kiharcolásáért, ha indokolatlan szögben kirúg a lábával maga alól, de az is szabálytalan lesz, ha a támadó indokolatlanul oldalirányba vagy hátrafelé ugrik azért, hogy találkozzon a védővel. A játékvezetők külön képzést fognak kapni, hogy megfelelően tudják megítélni ezeket az eseteket.

Jelentősen javultak az Egyesült Államokban a nézettségi adatok az előző rájátszáshoz képest, idén az első két kör mérkőzéseit 39%-kal többen követték, mint tavaly. Az eddigi legnézettebb találkozó a Nets-Bucks hetedik meccs volt, amit 6,9 millióan követtek, míg a második legtöbb nézőt a Sixers-Hawks párharc hetedik ütközete vonzotta, 6,2 millióan nézték, ahogy a Hawks jut be a keleti döntőbe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus