Hírmorzsák 2021-07-10 (9:30)

Torrey Craig megúszta a súlyos sérülést, állapotát naponta vizsgálják. Scott Brooks lesz Billups fő segítője, a Nets megszerezte David Vanterpoolt.A Wolves rámehet Simmonsra, de Russellt is meg akarják tartani - nincs pickjük idén, de ez változhat. A Pelicans jó veteránért adhatja a 10. picket. Ujiri marad Torontóban? Spencer Dinwiddie konkrétan megnevezte az árat, amiért maradna Brooklynban. 16 éves játékos kötött 1 millió dolláros szerződést az Overtime Elite ligával. Újra lesz kaliforniai nyári liga. James a legtámadottabb személy a Twitteren, több kosaras a Top20-ban. Tristan Thompson burkoltan megfenyegette Lamar Odomot.

Pozitív híreket hozott Torrey Craig MRI-je: nincs szakadás vagy egyéb komolyabb elváltozás a Suns kiscsatárának jobb térdében, jelentette Adrian Wojnarowski (ESPN). Craig a nagydöntő második meccsének harmadik negyedében ütközött szerencsétlenül Giannis Antetokounmpóval, és megsérült a térde, nem is tudta a saját lábán elhagyni a játékteret. A vizsgálat alapján a játékos státusza jelenleg day-to-day, vagyis akár már a vasárnap este rendezendő harmadik összecsapásra is felépülhet. 

A Washington Wizards ex-vezetőedzője, Scott Brooks Portlandben folytatja pályafutását, az újonc vezetőedző, Chauncey Billups első számú segítője lesz. Az 56 éves, 2010-ben az Év Edzőjének megválasztott Brooks 2008 és 2015 között a Thundernél, 2016 és 2021 között a Wizardsnál irányította a csapatot. Érdekesség, hogy játékos-pályafutása befejezését követően 2003 és 2006 között a Denver Nuggetsnál volt segédedző, így együtt dolgozhatott Carmelo Anthony-val, a Blazers veteránjának első három szezonjában. 

A Brooklyn Nets is megtalálta a Bostonba távozó Ime Udoka utódját, a Minnesota Timberwolvestól távozó, igen magasan jegyzett David Vanterpool fogadta el az ajánlatukat és lesz Steve Nash segítője. Vanterpool Európában játszott, majd 2007 és 2012 között a CSZKA Moszkva segédedzője lett, 2012 és 2019 között a Portlandnél dolgozott, 2019 és 2021 között pedig a Wolves társult vezetőedzője volt. Korábban számos csapatnál indult jó esélyekkel a vezetőedzői pozícióért, de az elmúlt két év minnesotai sikertelensége megtépázta a renoméját, idén szinte fel sem merült a neve, ráadásul amikor szezon közben a Wolves Chris Finch-et nevezte ki új vezetőedzőnek, Vanterpoolt nem is interjúvolták meg. 

Ha Ben Simmons átigazolhatóvá válik, akkor a Minnesota Timberwolves be fog szállni a licitbe, mondták el csapatközeli források Jon Krawczynskinek (The Athletic). Simmons rossz teljesítményt nyújtott az idei playoffban, különösen a második körben, ráadásul januárban James Hardenért már felajánlották, de akkor a Rockets más megoldást választott. Áttételes módon a Houston ennél a lehetséges ügyletnél is szerepet játszhat, hiszen a 76ers döntéshozója, Daryl Morey, illetve a Wolves elnöke, Gersson Rosas hosszú évekig dolgozott együtt a texasi csapatnál. 

Ugyancsak Krawczynski írta meg, hogy bár D’Angelo Russell eddigi minnesotai munkássága hagyott kívánnivalót maga után, a csapat magjának tekintik és vele terveznek a jövőben is. A még mindig csak 25 éves, korábbi All-Star irányítónak még kétéves, 30, illetve 31.4 milliós szerződése van. 

Még egy kis Minnesota: bár nem rendelkezik draftjoggal az idei börzén, a Wolves betársult a Jazzhez és közös workoutokat tartanak a draftra készülő játékosoknak. Rosas azt nyilatkozta, hogy most ugyan nincs pickjük, de ez változhat a draft estéjéig - nem lehetnek felkészületlenek, mivel több olyan játékosuk van, akik értékesek mások számára, így vannak lehetőségeik. 

Ha pedig draftpickek cseréje, Zach Harper (The Athletic) szerint egyre többen gondolják úgy a ligában, hogy a New Orleans Pelicans lemond a 10. pickről, ha cserébe használható veterán játékost kap. 

Egy helyi újságíró, Michael Grange szerint arra utalnak a jelek, hogy Masai Ujiri hosszabbítani fog a Toronto Raptorsszal. Ujiri szerződése a szezon végén lejár, de úgy viszi az ügyeket, mint aki jövőre is itt lesz, emellett egy játékosügynök is azt nyilatkozta, hogy vissza fog térni, egy másik forrás szerint pedig az NBA-combine-on úgy viselkedett, mint aki egy újabb bajnoki címet akar nyerni a Raptorsszal.

Spencer Dinwiddie szokatlanul őszintén beszélt a szabadügynökké válásáról Howard Becknek (SI). A Nets hátvédje azt üzente azoknak, akik azt gondolják, hogy el akar menni, hogy a döntés a Nets kezében van. A maximum szerződés, amit kaphat, valahol 5 év/196 millió dollár körül van, de mielőtt bárki megpróbálná megölni ezért a mondatért, nem fog ennyit kapni. De a Nets megteheti azt, amit más csapat nem, ha például ajánl öt évre 125 milliót, akkor arra azt tudja mondani, hogy ennyiért vissza fog térni - de ha azt mondják, hogy van 60 milliójuk három évre, azt bárhol máshol megkaphatja. 

A 2016-ban alapított, kosárlabda-utánpótlással foglalkozó médiavállalkozás, az Overtime, amely anno többek között Trae Younggal is dolgozott együtt, nemrég bejelentette, hogy egy teljesen új profiligát hoz létre, amelyben kizárólag 16-18 éves játékosok lépnek pályára. Az Overtime Elite névre hallgató liga a 2023-as drafton igen magasan rangsorolt Jalen Lewist már le is igazolta, a most 16 éves center 1 millió dollár körüli összegért írt alá két évre. Lewis ezzel minden idők legfiatalabb profijátékosa lett az Egyesült Államokban, és egyébként olyan egyetemek ajánlatát utasította vissza, mint a Kentucky, a Duke, a UCLA és a Michigan. 

Az olimpiára készülő nigériai válogatottban nem lesz ott Monte Morris, akinek a térdsérülése nem jött rendbe, így megbeszélte Mike Brown szövetségi kapitánnyal, hogy elővigyázatosságból kihagyja az ötkarikás játékokat. Így is több NBA-s játékos ott van a 15 főre szűkített keretben: Precious Achiuwa, KZ Okpala, Miye Oni, Josh Okogie, Jordan Nwora, Chimezie Metu, Jahlil Okafor és Gabe Vincent. 

A Grand Rapids Drive G-Ligás csapata a következő szezontól már a Denver Nuggets-cal fog kooperálni, és a franchise neve meg is változik: 2021-22-től Grand Rapids Gold néven fut majd. 

A Sacramento Kings 2018 és 2019 után újra megrendezi a 2020-ban a pandémia miatt elmaradt kaliforniai Summer League-et. A rendezvényre augusztus 3-4-én kerül sor (egy időben a Utah Summer League-gel), a Kings mellett a Lakers, Warriors és Heat vesz részt rajta - a rendes, minden csapatot magába foglaló nyári ligát Las Vegasban rendezik augusztus 8-17. között. 

LeBron James az elmúlt egy évben messze a legtöbbet támadott sportoló volt a Twitteren. A Pickswise elemezte a 2020 júniusa és 2021 júniusa közötti adatokat, és az jött ki, hogy James több, mint 122 ezer sértegető üzenetet kapott - majdnem négyszer annyit, mint a második helyen végző Marcus Rashford, a Manchester United csatára. Az NBA felülreprezentált a Twitteren, így nem csoda, hogy több más játékos is bekerült a Top20-ba: Kevin Durant (4., 24 ezer), Damian Lillard (6., 21 ezer), Steph Curry (9., 11 ezer), James Harden (15., 9 ezer) és Kyrie Irving (17., közel 8 ezer). 

Ha pedig verbális agresszió, Lamar Odom egy emojikkal tűzdelt “Hottie”-t küldött volt felesége, Khloe Kardashian fürdőruhás Insta-képe alá, amit Kardashian jelenlegi párja, Tristan Thompson meglehetősen keményen kontrázott meg. Annyit írt Odomnak, hogy Isten első alkalommal még visszahozta, de ne játsszon a tűzzel, legközelebb lehet más is az eredmény...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus