Hírmorzsák 2021-07-28 (21:00)

A Heat, a Raptors és a Wizards lehet a legesélyesebb Ben Simmons megszerzésére. Damian Lillard kivár, hogy mit csinál a nyáron a Blazers. Mike D’Antoni távozik a Netstől. A Kingsnek tetszene a Kuzma-Harrell csomag Hieldért. A Warriors felcserélne Jalen Suggsért. A Cavaliers Shai Gilgeous-Alexanderért adná az 1/3-at? Az első hat sorrendje elég egyértelműnek tűnik a drafton, ha nem lesz csere. A Hawks Cam Reddisht felhasználva cserélne be a lotterybe. A Nets aktívan árulja Landry Shamet játékjogát. A Jazz jó eséllyel indul Mike Conley megtartásáért. Jason Hart lesz az Ignite új edzője. Jaxson Hayest letartóztatták.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint a Miami Heat, a Toronto Raptors és a Washington Wizards a három legfőbb esélyes arra, hogy megszerezze Ben Simmonst a Philadelphia 76erstől. A szakíró szerint nagyon valószínű, hogy el fogják cserélni az irányítót, ugyanakkor ennek az idejét az is befolyásolhatja, hogy mikor rendeződik Damian Lillard, illetve Bradley Beal helyzete – várhatóan Simmons irányt jobban meg fog nőni a kereslet azt követően, hogy eldől a másik két játékos sorsa.

Ha már Lillard szóba került, akkor folytassuk is a Portland Trail Blazers irányítójával, vele kapcsolatban arról írt Amick, hogy várhatóan megvárja azt, hogy milyen erősítéseket hajt végre a csapata, és csak azt követően dönt majd arról, hogy kérjen-e cserét – ez egyébként teljesen egybevág a korábbi híresztelésekkel, itt az az érdekes, hogy egy újabb forrás erősítette ezt meg.

Mike D’Antoni egyetlen szezon után távozik a Brooklyn Nets segédedzői posztjáról, számolt be róla Adrian Wojnarowski (ESPN). D’Antoni a jövőben valószínűleg megpróbál ismét vezetőedzői állást szerezni, idén nyáron is döntős volt a Trail Blazersnél.

Ahogy arról reggel is írtunk, a Los Angeles Lakers Buddy Hieldről tárgyal a Sacramento Kings csapatával, és a már többször említett Amick szerint a Kingsnek tetszik is az a csomag, amiben Kyle Kuzma és Montrezl Harrell érkezne a csapathoz, mivel úgy gondolják, hogy mindketten remekül illeszkednének De’Aaron Fox és Tyrese Haiburton mellé. A csere alapfeltétele, hogy Harrell lehívja a 9,7 milliós játékosopcióját a Lakersnél.

Chris Ford (Substack) információi szerint a Golden State Warriors szeretne feljebb cserélni a 7. helyről, és állítólag készek felajánlani James Wiseman játékjogát is az 1/7 mellett. A Warriors kiszemeltje Jalen Suggs lenne, akit a legtöbb mock draft a 4. helyre vár, vagyis jelen állás szerint a Toronto Raptorshoz kerülne nagy valószínűséggel. Ford arról is beszámolt, hogy a Cavaliers több szándékot mutat arra, hogy kicseréljen az első háromból, mint a Pistons és a Rockets, ami önmagában némiképp ellentmond a korábbi híreknek. A Cavaliers sem feltétlenül akar hátrébb cserélni, arra azonban mutatkozik esély, hogy feladják az 1/3-at, ha a Thunder bejelentkezik náluk egy olyan csomaggal, amiben Shai Gilgeous-Alexander is benne van. Ezzel kapcsolatban egy nem megnevezett GM elmondta, hogy ő a Cavaliers helyében így sem csinálná ezt a cserét, mert nekik sztárra van szükségük, és Gilgeous-Alexander akármennyire is jó, ő nem az a szint, amit Evan Mobley vagy Jalen Green elérhet.

Jonathan Givony (ESPN) draftguru egy nappal a játékosbörze előtt kiadta a frissített mockját, ami alapján az első hat helyen nincs változás a legutóbbi várakozásaihoz képest, sorrendben Cade Cunningham, Jalen Green, Evan Mobley, Jalen Suggs, Scottie Barnes és James Bouknight kelhet el a draft legelején. A Thunder úgy néz ki, hogy tényleg inkább Bouknight felé hajlik, ugyanakkor Jonathan Kuminga is nagy hatást tett rájuk.

Givony szerint Franz Wagner lehet a befutó a Warriorsnál a 7. helyen, már amennyiben itt fognak húzni és nem cserélik el a választási jogukat, és ennek Memphisben örülhetnek valószínűleg, mert ha így történik, akkor Josh Giddey nagy valószínűséggel leesik hozzájuk az 1/10-re – Kevin O’Connor nemrégiben azt jósolta, hogy Giddey kimehet a 7. helyen, pedig a Grizzlies miatta cserélt fel a 10. helyre. Érdekesség, hogy Givony arról ír, hogy a Grizzlies számára az ő forgatókönyve szerint azért lesz egyértelmű választás Giddey, mert a másik kiszemeltjük, Wagner már nem lesz elérhető.

Kumingát valószínűleg nem hagyja bent a 8. helyen a Magic, ahhoz túl nagy tehetség, ugyanakkor lehetnek kételyeik afelől, hogy mennyire ideális az, ha őt és Barnest is a csapathoz viszik. Kumingával kapcsolatban arról számolt be Shams Charania (The Athletic), hogy cipőszerződést kötött a Nike-val.

Amennyiben nem tudja elcserélni az 1/9-et a Kings, akkor Moses Moody lehet náluk a befutó, ugyanakkor ezt más cserék is befolyásolhatják, a csapatnak ugyanis az a célja, hogy elegendő pénzt teremtsen Richaun Holmes visszaigazolásához, akinek csak Early Bird jogai vannak. Hogyha nem jön össze a takarítás, akkor Alperen Sengün is lehet a kiválasztottjuk, akivel így Holmes pótlását oldanák meg.

Chris Kirshner (The Athletic) megerősítette azokat a korábbi híreszteléseket, hogy az Atlanta Hawks elcserélné Cam Reddisht. A Hawks arra próbálhatja meg felhasználni őt, hogy az 1/20-szal összecsomagolva becseréljenek a lotterybe.

Ian Begley (SNY) arról számolt be, hogy a Brooklyn Nets aktívan árulja Landry Shamet játékjogát, és a Los Angeles Lakers, a Dallas Mavericks, a New York Knicks és a New Orleans Pelicans is érdeklődhet iránta. Shamet a negyedik szezonjára készül a ligában, és jó eséllyel meglesz hamarosan a negyedik csapata is.

Tony Jones (The Athletic) információi szerint a Utah Jazz a legesélyesebb arra, hogy a nyáron szerződtesse Mike Conleyt, várhatóan marad a jelenlegi csapatánál. Eddig leginkább a Mavericks érdeklődéséről lehetett hallani, de várhatóan a Jazz megoldja azt, hogy olyan szerződést tudjon ajánlani neki, amit a játékos is szívesen elfogadna.

Adrian Wojnarowski számolt be róla, hogy valószínűleg Jason Hart lesz a G Ligás Ignite csapatának az új vezetőedzője. A 43 éves szakember eddig a USC társult vezetőedzőjeként dolgozott, és a Los Angeles Clippers vezető segédedzői állását elfogadó Brian Shaw helyét veheti át a fejlesztőliga tehetségképző csapatánál.

A végére pedig Jaxson Hayes maradt, akit letartóztattak azt követően, hogy kihívták a rendőrséget egy háztartási vitához, és Hayes erőszakosan lépett fel az intézkedni kívánó járőrökkel szemben. A New Orleans Pelicans fiatal centerét a hírek szerint sokkolóval kellett leszerelni, és minden bizonnyal eljárás indul ellene a rendőrök elleni fellépése miatt, illetve amiatt is, amiért eleve kihívták a hatóságokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus