Hírmorzsák 2021-07-30 (9:45)

Lezajlott a draft, Cade Cunningham az 1/1. Russell Westbrookot a Lakersbe cseréli a Wizards. Részletek a Rubio-Prince csere kapcsán. Sok draftolatlan játékos is elkötelezte magát. Bradley Beal nem tervezi elhagyni a Wizardsot. Lonzo Ballnak több kérője is lesz a piacon. Jön az NBA 75. idénye, a liga meg fogja nevezni a története 75 legjobb játékosát. Jaxson Hayes bíróság elé fog állni.

Éjszaka lezajlott a 2021-es NBA draft. Az első helyen nem okozott meglepetést a Detroit Pistons, Cade Cunninghamet választották ki, ahogyan mögötte is a várakozásoknak megfelelően Jalen Green került a Rocketshoz, Evan Mobley a Cavaliershez. Az éjszaka legnagyobb cseréjét a Los Angeles Lakers és a Washington Wizards kötötte, Russell Westbrook minden bizonnyal csapatot vált, de csak augusztus 6-a után. A Wizards Kyle Kuzmát, a játékosopcióját lehívó Montrezl Harrellt, Kentavious Caldwell-Pope-ot, illetve az idei 22. picket kapja, és Westbrook mellett két jövőbeli második köröst küld a Lakershez. Az 1/22-n kihúzott Isaiah Jackson megy is tovább a Pacershez Aaron Holidayért és a 31. helyen kiválasztott Isaiah Toddért cserébe. A draft összefoglalóját itt olvashatják, míg az élő eseménykövetésünket itt.

Ellentmondásos információk jelentek meg az éjszaka folyamán azzal a cserével kapcsolatban, amit a Minnesota Timberwolves és a Cleveland Cavaliers kötött egymással. Az biztos, hogy Ricky Rubio és Taurean Prince váltott csapatot, ugyanakkor Adrian Wojnarowski először arról számolt be, hogy a Timberwolves adott egy jövőbeli második köröst és készpénzt a Cavaliersnek Rubio mellett, míg Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint a Timberwolves kapta ezeket Prince mellett. Úgy tűnik, hogy az utóbbi lehet a valós, mert később Wojnarowski már arról írt, hogy a Wizards 2022-es második köröse került bele a cserébe, ami eddig Clevelandben volt.

A drafton el nem kelő játékosok közül szokás szerint többen is lehetőséget kapnak a bizonyításra. Aaron Henry a 76ers, Joel Ayayi a Lakers, Duane Washington a Pacers, McKinley Wright a Timberwolves, Chris Smith a Pistons, Sam Hauser a Celtics csapatával kötött two-way megállapodást. Yves Pons a Grizzlieshez írhat alá, Trendon Watford a Trail Blazershez tervezi elkötelezni magát, Justin Champagnie a Raptorshoz szerződhet. Eugene Omoruyi és Carlik Jones a Mavericksnél, Javonte Smart és RJ Nembhard pedig a Heatnél próbálhat szerencsét. AJ Lawson is elígérkezett a Heathez. Romeo Weems a Grizzliestől, Justin Turner a Spurstől, Asbjorn Midtgaard a Magictől kapott Nyári Ligás meghívót. Mac McClung a Lakerstől, DJ Steward a Kingstől, Terry Taylor a Pacerstől, DJ Carton a Hornetstől kapott meghívót az edzőtáborra.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Bradley Beal nem tervezi elhagyni a Washington Wizards csapatát, ami egybevág azzal, amit Tommy Sheppard GM is elmondott tegnap. Beal a következő nyáron jogosult lesz egy 5 éves, 235 millió dolláros hosszabbításra, és nem lenne meglepő, ha ezt alá is írná.

Charania szerint a Chicago Bulls, a Boston Celtics, a Toronto Raptors és az Indiana Pacers lehetnek Lonzo Ball legfőbb kérői. A New Orleans Pelicans korlátozott szabadügynökké váló irányítója a híresztelések szerint évi 21-22 millió dolláros fizetésre számíthat.

Adam Silver a draft előtt jelentette be, hogy az NBA úgy is tervezi megünnepelni a következő, 75. idényét, hogy megnevezik a liga történetének 75 legjobb játékosát. Várhatóan októberben kerül erre sor, majd a 2022-es All-Star gála folyamán fogják megünnepelni a legjobbakat. Mint ismert, az 1996/97-es idényben az 50. évforduló kapcsán is készült egy hasonló névsor, arról azonban nincs információ, hogy csak kibővítik a már meglévő listát, vagy esetleg az új névsorból ki is maradhat olyanok, akik az előzőn szerepeltek.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, Jaxson Hayes rendőrségi ügybe keveredett, és ezzel kapcsolatban a Los Angeles-i rendőrség is tájékoztatást adott. Hayes ellen aközben kellett intézkedni, hogy a rendőrség kiszállt hozzá, hogy családon belüli erőszak vádjával kapcsolatban vizsgálódjon. Amikor a rendőrök megérkeztek, és próbáltak bejutni a házba, Hayes nem engedte őket, hiába mondták neki, hogy beszélniük kell valakivel odabent. Később, amikor néhány rendőr már bent tartózkodott, a többi rendőr utasítása ellenére Hayes megpróbált bemenni az épületbe, és a rendőrök testkamerája azt is megmutatta, hogy próbálták hátra szorítani a kezét, de kiszabadult, majd egy rendőrt nekilökött a falnak. Ezt követően fizikai erővel és két sokkolóval tudták őt leszerelni. A rendőrségi beszámoló szerint két és fél percig kellett sokkolót alkalmazni ellene, mire meg tudták bilincselni.

Az esetet követően Hayes és egy rendőr is kórházi ellátásra szorult, majd Hayest két órával a letartóztatását követően 25,000 dolláros óvadék fejében elengedték. A rendőrség azt is elmondta, hogy nem működött velük együtt az a nő, aki abban a házban tartózkodott, ahová Hayes nem engedte be őket. A New Orleans Pelicans szűkszavú közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amiben csak annyit írtak, hogy együttműködnek az NBA-vel az esetet illetően. Hayes első bírósági meghallgatását 2022. január 24-ére írták ki. Eljárás azonban nemcsak ellene indulhat, a rendőrség ugyanis belső vizsgálatot indított a letartóztatása körülményei kapcsán, azt vizsgálják, hogy a rendőrök gyakoroltak-e valamilyen erőkifejtést Hayes nyakára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus