Hírmorzsák 2021-08-03 (11:00)

Elkezdődött az átigazolási szezon. Marc Gasol kitölti a szerződését a Lakersnél. Kyle Lowry szobrot kaphat Torontóban. Kawhi Leonard a Clippers mellett leül más csapatokkal is tárgyalni. Luka Doncic csak az olimpia után foglalkozik a hosszabbításával. A Celtics hajlik Marcus Smart elcserélésére. Russell Westbrook 2019-ben szeretett volna összeállni Kawhi Leonarddel.

Elkezdődött az átigazolási szezon – az első órák igazolásairól, eseményeiről itt számoltunk be.

A piac nyitásához szorosan kapcsolódó hír, hogy végül 112,4 millió dollárnál húzták meg a fizetési sapkát, míg a luxusadós határ 136,6 milliónál lesz az előttünk álló szezonban. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a következő szezonra 119 millióra várják a fizetési sapkát, ami 4 millióval több a korábbi várakozásoknál, így a 2022/23-as idényre 145 millió lehet a luxusadós határ.

Spanyolország számára véget ért az olimpia, miután vereséget szenvedtek a Team USA ellen. A mérkőzést követően Pau Gasol és Marc Gasol is arról számolt be, hogy többet nem lépnek pályára a válogatottban. Pau még nem döntött arról, hogy folytatja-e a játékospályafutását, Marc viszont úgy számol, hogy visszatér a következő szezonra is a Lakershez és kitölti náluk a szerződését.

Toronto polgármestere, John Tory egy közleményben köszönte meg a Miamiba igazoló Kyle Lowry szolgálatait, amiben a Raptors történetének legjobb játékosának nevezte őt. A játékos méltatása mellett Tory azt is leírta ebben, hogy Lowry egy szép napon szobrot fog kapni a városban, ezzel is szeretnék bebetonozni az örökségét.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) értesülései szerint Kawhi Leonard várhatóan nem fog szerződni az első napokban, és meghallgatja más csapatok ajánlatait is, mielőtt aláírna a Clippershez – a várakozások szerint maradni fog jelenlegi csapatában.

Marc Stein (Substack) információi szerint Carmelo Anthony iránt két csapat mutat érdeklődést, a Lakers és a Knicks. Stein számolt be arról is, hogy Patty Mills iránt érdeklődik a Lakers, a Nets és a Warriors is.

Trae Young és Shai Gilgeous-Alexander után Luka Doncic is várhatóan aláírja az idő előtti hosszabbítását, ugyanakkor Stein értesülései alapján ez csak az olimpiát követően történhet meg, Doncic egyelőre csak arra koncentrál, hogy a lehető eredményt érje el Szlovéniával. Miután Doncic az előző két szezonban egyaránt All-NBA volt, már most jogosult a szupermaxra, ami az esetében 5 évre 202 millió dollárt jelenthet a jelenlegi számítások alapján.

Chris Mannix (Sports Illustrated) információ szerint a Celtics hajlik a szerződése utolsó évét megkezdő Marcus Smart elcserélésére, mivel Brad Stevenst az elmúlt években egyre inkább frusztrálta a kosaras kiszámíthatatlan játéka. Egy keleti konferenciában dolgozó vezető szerint egy első körös draftjog és egy rotációs játékos lehet az ára, és ugyanez a személy azt is hozzátette, hogy Danny Ainge olyan értékként kezelte őt, mintha egy All-Star játékos lett volna.

Ramona Shelburne (ESPN) egy érdekes történetről számolt be: Russell Westbrook 2019-ben megkereste Kawhi Leonardöt, hogy csatlakozzanak közösen a Clippershez, mivel úgy érezte, hogy közelít a végéhez a Thundernél töltött időszaka, ezért szeretett volna hazatérni Los Angelesbe. Leonard állítólag elgondolkodott ezen a lehetőségen, viszont utána Westbrook csapattársát, Paul George-ot kereste meg egy ugyanilyen tervvel. George a hírek szerint eddig a pontig elkötelezett volt a Thunder irányába, ráadásul Westbrookkal is jó kapcsolatot ápolt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint több NBA-s csapat is érdeklődést mutat Tyler Dorsey iránt. A 25 éves kosaras korábban már megfordult a Hawksban és a Grizzliesben is, az elmúlt két idényt pedig a Maccabi Tel Aviv színeiben töltötte, ahol két bajnoki címet nyert.

A végére pedig a pletykarovat maradt Jake Fischer (Bleacher Report) tollából. Lauri Markkanen iránt a Spurs, a Pistons és a Timberwolves mutat érdeklődést. Jelenleg nem tűnik valószínűnek, hogy a Cavaliers el tudja cserélni Collin Sextont. A Nets továbbra is próbál megszabadulni DeAndre Jordan szerződésétől, a Thunder segítheti ki őket. Paul Millsap a Warriorsban vagy a Hawksban köthet ki. Andre Iguodala iránt a Warriors és a Lakers is érdeklődik. Danny Green állítólag szívesen csatlakozna a Heathez. A Timberwolves nem zárkózik el a draft éjszakáján megszerzett Taurean Prince továbbcserélésétől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus