Hírmorzsák 2021-08-18 (9:00)

Bucks-Nets rangadóval kezdődik a következő idény. Joel Embiid hosszabbított. Patrick Beverley a Timberwolvesban. Evan Fournier sign-and-trade ügyletben került a Knickshez. Kemba Walker úgy érzi, hogy hisznek benne New Yorkban. Taj Gibson végül 2 évre írt alá a Knicksnél. Isaiah Thomas, Darren Collison és Mike James is edzésen járt a Lakersnél. Ben Simmons a 76ers játékosaként kezdheti meg az edzőtábort. Isiah Thomas szerint nem lett volna a Malice at the Palace, ha akkor még ő a Pacers edzője.

Az NBA nyilvánosságra hozta a következő szezon programjának egy részét. Az első játéknapon a bajnok Milwaukee Bucks a Brooklyn Nets csapatával találkozik, Giannis Antetokounmpóék Kevin Duranték előtt kaphatják meg az aranygyűrűket. Az első nap másik mérkőzésén a Golden State Warriors a Los Angeles Lakershez látogat. A karácsonyi program is megvan, az elmúlt években megszokotthoz hasonlóan 5 meccset rendeznek december 25-én, sorrendben Knicks-Hawks, Bucks-Celtics, Suns-Warriors, Lakers-Nets és Jazz-Mavericks összecsapásokat. Érdekesség, hogy 2008 óta játszanak 5 meccset karácsonykor, és azóta most először fordul elő, hogy a regnáló MVP kimarad a programból, Nikola Jokics és a Denver Nuggets nem kapott meccset erre a napra. A teljes menetrendet augusztus 20-án este teszi közzé az NBA.

Arról tegnap beszámoltunk, hogy Joel Embiid 4 évre 196 millió dollárért hosszabbított a Philadelphia 76ersnél.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Patrick Beverley számára máris új csapatot talált a Memphis Grizzlies, a Minnesota Timberwolves Jarrett Culver és Juancho Hernangomez játékjogát adta érte.

A Boston Celtics és a New York Knicks megegyezett abban, hogy Evan Fournier sign-and-trade ügyletben kerüljön New Yorkba. A Celtics így kreált egy 17,1 millió dolláros TPE-t, amit egy évig használhat fel, a Knicks pedig kapott két második körös draftjogot, amiért belement ebbe, mivel ők sign-and-trade nélkül is le tudták volna igazolni a francia játékost. Adam Himmelsbach (Boston Globe) információ szerint két 2023-as draftjogot ad a Celtics, amiből az egyik a Hornets top55 védett választási joga, vagyis jó eséllyel át sem megy, míg a másik vagy a Thunder és a Wizards választási jogai közül a rosszabb, vagy a Mavericks és a Heat pickje közül a jobb lesz, ami a Knickshez kerül.

Kemba Walker is megérkezett a Knickshez, aki nagyon motivált, hogy megmutassa, még mindig képes elit szinten teljesíteni a ligában. Úgy érzi, hogy eljött annak az ideje, hogy hazatérjen New Yorkba, és nagyon izgatott amiatt, hogy hisznek benne a csapatnál, mert neki csak ennyire van szüksége. Egy ehhez kapcsolódó kérdés válaszaként elmondta, hogy szerinte Bostonban is hittek benne, és ugyan ennek ellenére is elcserélték, de nem gondolja, hogy ennek az lett volna az oka, hogy ne hittek volna benne.

Ugyancsak a Knickshez tartozó hír, hogy Taj Gibson végül mégsem egy évre ír alá a veteránminimumért, hanem egy 2 éves, 10,1 millió dolláros szerződést kap – erről a játékos ügynöke számolt be Adrian Wojnarowskinak.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) számolt be arról, hogy Isaiah Thomas, Darren Collison és Mike James is edzésen járt a Los Angeles Lakersnél. A hírek szerint Thomas ezen felül a minap együtt edzett LeBron James és Russell Westbrook kettősével is. Haynes értesülései szerint a Lakers még két játékost tervez szerződtetni az idény kezdetéig, míg egy helyet fenntartanának szabadon. Az is nagyon valószínűnek tűnik, hogy Jared Dudley nem kap új szerződést a következő idényre.

Jake Fischer (Bleacher Report) információi szerint Ben Simmons a Philadelphia 76ers játékosaként kezdheti meg szeptember 28-án az edzőtábort, és minden bizonnyal ezen csak az változtathatna, ha Damian Lillard elérhetővé válna.

A San Antonio Spurs two-way megállapodást kötött a draft 41. helyén elkelő Joe Wieskamppal.

Befejeződött a nyári liga, így a következő napokban várhatóan egyre több itt bizonyító játékos kaphat edzőtábormeghívót – az már el is dőlt, hogy a Detroit Pistons Jamorko Pickettnek, a Miami Heat DJ Stewartnak ad lehetőséget a bizonyításra.

Isiah Thomas úgy gondolja, hogy nem történt volna meg a „Malice at the Palace”, ha akkor még ő lett volna az Indiana Pacers vezetőedzője. Rick Carlisle vette át az ő helyét, akiről úgy gondolja, hogy jó munkát végzett, de Thomas azt is gondolja, hogy ő bajnoki címet nyert volna azzal a csapattal, ha nem rúgják ki, és vele a pálya szélén nem történt volna meg a hírhedt verekedés sem, mert a Detroit Pistons szurkolói máshogy viszonyultak volna egy olyan csapathoz, aminek Thomas az edzője. Thomas 3 év alatt 131-115-ös mérleget ért el az alapszakaszban, illetve 5-10-et a rájátszásban a Pacers edzőjeként, míg Carlisle 4 szezon alatt 181-147-et ment az alapszakaszban, valamint 18-17-es mérleget tudott felmutatni a rájátszásban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus