Hírmorzsák 2021-08-19 (9:00)

Davion Mitchell és Cam Thomas a nyári liga két MVP-je. Kevin Durant és Draymond Green az előbbi Warriorstól való távozásáról beszélgetett. A Timberwolves nem tett le Ben Simmons megszerzéséről. Masai Ujiri szerint komolyan visszavetné a Raptorst, ha jövőre sem játszhatnának hazai pályán. Carmelo Anthony anno ígéretet kapott a Pistonstól, hogy őt draftolják. Rasheed Wallace a Memphis egyetem segédedzője lesz. Dennis Rodman meglepődve tapasztalja, hogy 60 évesen még él.

Kiosztották a nyári liga díjait. Az MVP-címet ketten vitték el, miután a Sacramento Kingstől Davion Mitchell, illetve a Brookyln Netstől Cam Thomas holtversenyben zárt a média szavazásán. Ugyancsak holtverseny miatt az esemény álomcsapatába 7 játékos került be a szokásos 5 helyett, a két MVP mellett Jalen Johnson (Atlanta Hawks), Trey Murphy III (New Orleans Pelicans), Payton Pritchard (Boston Celtics), Jalen Smith (Phoenix Suns) és Obi Toppin (New York Knicks) fért még be ide. A draft első két választottja, Cade Cunningham (Detroit Pistons) és Jalen Green (Houston Rockets) a nyári liga második csapatába fért be, őket Paul Reed (Philadelphia 76ers), Patrick Williams (Chicago Bulls) és Luke Garza (Detroit Pistons) egészíti ki.

Arról külön is beszámoltunk, hogy Kevin Durant és Draymond Green leült beszélgetni arról, hogy előbbi távozását milyen okok váltották ki – erről itt olvashattok részletesebben.

Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint Patrick Beverley megszerzése nem jelenti azt, hogy a Minnesota Timberwolves letett volna arról, hogy Ben Simmonsért cseréljen, az ausztrál irányító továbbra is a kiszemeltjük. A szakíró arról is beszámolt, hogy a 76ersnek olyan játékosok kellenek, akikkel azonnal a győzelemért tudnak harcolni, emiatt valószínűleg egy harmadik csapatot is be kellene vonni egy esetleges cserébe, és az sem kizárt, hogy Beverley is belekerülne egy ilyen ügyletbe.

Az Oklahoma City Thunder visszaigazolta Josh Hallt, az előző szezonhoz hasonlóan two-way szerződésen lesz. A Philadelphia 76ers szabadlistára tette Rayjon Tuckert, hogy a helyére beférjen egy másik two-way szerződés – a befutó az a Grant Riller lett, aki az előző idényben a Charlotte Hornetsben játszott ugyanilyen megállapodással.

Masai Ujiri a reményeit fejezte ki azt illetően, hogy a Toronto Raptors a következő idényben ismét Kanadában játszhatja a hazai mérkőzéseit, már csak azért is, mert úgy érzi, hogy 5 évvel vetné őket az vissza, ha egy újabb szezont Torontótól távol kellene tölteniük. A kanadai kormány még nem döntött a Raptors sorsáról, noha az új idény menetrendje holnap már nyilvánosságra kerül.

Ujiri arra is kitért, hogy mit gondol Kyle Lowry Miamiba igazolásának a körülményeiről, és arról, hogy felmerült a tampering gyanúja: erre viccesen annyit mondott, hogy egészen elképesztőnek tartja, hogy a piac nyitása után 2 perccel már ennyi üzletet megkötnek ezek a csapatok. További mondandója nem is volt az esettel kapcsolatban, mindössze annyi, hogy átadta a telefonját az NBA illetékeseinek, hogy megvizsgálják azt.

Carmelo Anthony Matt Barnes és Stephen Jackson podcastjében vendégeskedett, ahol elmondta, hogy 2003-ban a Detroit Pistons ígéretet tett neki arra, hogy őt fogják kiválasztani a draft 2. helyén, és a játékosbörze napján is úgy gondolta, hogy Detroitban fog kikötni. A Pistons végül Darko Milicsics mellett tette le a voksát, amivel kapcsolatban Anthony úgy gondolja, hogy ha ő került volna ide, akkor nemcsak a 2004-es bajnoki címet húzták volna be, hanem a következőt is.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően Rasheed Wallace valóban csatlakozik a Memphis egyetem edzői stábjához, ő is Penny Hardaway munkáját fogja segíteni.

A végére pedig Dennis Rodman maradt, aki minap arról beszélt, hogy mennyire meglepő az, hogy 60 évesen még életben van. Mint mondta, sok ember beszélt arról, hogy nem fogja megélni a 40, 45, 50 vagy 55 éves kort, és saját meglepetésére is még itt van az élők sorában. Biztos benne, hogy valaki felülről rajta tarja a kezét a vállán, mivel még sok mindent kell elérnie a világban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus