Hírmorzsák 2021-08-27 (10:00)

Vegyes fogadtatásban részesült a Suns új mezének tervezete. Az NBPA segít a legendás Rucker Park felújításában. Stephen Curry az alma materének adományoz, illetve kikérte Tom Brady tanácsát, hogy miképp tudná elnyújtani a pályafutását. Sidney Lowe a Cavaliers edzői stábjában. Ron Baker visszavonul. Isaia Cordinier bizonyítási lehetőséget kap a Netstől. Stephen A. Smith Magic Johnsonnal és Michael Wilbonnal csinálna műsort az ESPN-en.

Új mez terveit mutatta be a Phoenix Suns, amit azték szimbólumok díszítenek, és ezzel a mai Phoenix feltételezett korai lakosai, az aztékok, illetve a csapat mexikói és mexikói-amerikai szurkolói előtt szerettek volna tisztelegni. A mez vegyes fogattatást kapott, sok szurkoló felrótta a csapatnak, hogy az aztékoknak semmi közük ehhez a területhez. A Sunsnak mentegetőznie is kellett, és arra hívták fel a figyelmet, hogy vannak arra irányuló kutatások, tanulmányok, hogy az aztékok ősei Arizona területéről vándoroltak délebbre. A csapat emellett azt is bejelentette, hogy a 2022/23-as szezonra egy olyan mezzel is készülnek, amivel Arizona őslakos népei előtt fognak tisztelegni. Az azték mez jelen állás szerint egyetlen mérkőzésen sem kap szerepet a 2021/22-es idényben, a Suns most a további visszajelzéseket várja, és az alapján döntenek arról, hogy milyen irányba induljanak ezzel a koncepcióval.

Az NBPA bejelentette, hogy segítik a New York-i Rucker Parkban található kosárlabdapálya felújítását. Michele Roberts, a játékosok szakszervezetének elnöke kifejtette, hogy a Rucker legendásnak számít kosaras körökben, nagyon sok korábbi és jelenlegi játékos csiszolta itt a játéktudását. 1950-ben egy helyi tanár, Holcombe Rucker szervezett gyerekek számára kosaras tornát a parkban, majd az 1960-as évekre a Rucker nyári liga legendássá vált, a legmagasabban jegyzett egyetemi és profi kosárlabdázók is rendre megfordultak itt, az évtizedek során Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain, Julius Erving, Kobe Bryant és Kevin Durant is játszott ezen a pályán.

Stephen Curry és felesége, Ayesha egy ösztöndíjat hívott életre, ami a Davidson egyetemen sportoló nőket támogatja. Curry a bejelentésekor kihangsúlyozta, hogy azt szeretné, ha a két lánya úgy nőhetne fel, hogy semmilyen megkötésekkel sem kell szembenézniük a jövőben. Curry korábban is beszélt arról, hogy a nők egyenjogúsága az átlagosnál személyesebb ügy számára, mivel van két lánya, míg idén márciusban amiatt is felszólalt, hogy az NCAA sokkal kedvezőtlenebb körülmények között teremtett buborékot a nők tornájához, mint a férfiakéhoz.

Curry a napokban másról is említést tett, mégpedig arról, hogy Tom Brady-vel is beszélgetett arról, hogy miképp tudja az ember minél hosszabb ideig elnyújtani a profi pályafutását úgy, hogy közben továbbra is magas szintet képviseljen. Brady sem tudott neki túl sok mindent mondani erről, de a saját tapasztalataiból azt megosztotta, hogy a 30-as évei elején elkezdett úgy gondolkodni, hogy még 2 év biztosan van benne, úgyhogy emiatt megpróbált mindent megtenni azért, hogy a lehető legjobb állapotban legyen fizikálisan és mentálisan is. Ahogy teltek az évek, minden egyes alkalommal úgy érezte, hogy még 2 év van benne, és most ott tart a Tampa Bay Buccaneers 44 éves irányítója, hogy a következő szezonban is biztosan játszani fog.

Sidney Lowe csatlakozik a Cleveland Cavaliers edzői stábjához, ő lesz J. B. Bickerstaff egyik segédedzője. Lowe Mike Fratello irányítása alatt dolgozott már a csapatnál 1994 és 1999 között, majd hosszú éveken át volt vezetőedző az NCAA-ben, mielőtt visszatért volna az NBA-be, az elmúlt 3 évet a Detroit Pistons segédedzőjeként töltötte. Bickerstaff az újdonsült kollégája kapcsán a tapasztalat mellett azt is kiemelte, hogy a személyiségével hozzájárulhat a csapaton belüli kapcsolatok erősítéséhez is, illetve annak a kultúrának az építéshez, amit szeretnének megteremteni.

Két kisebb játékosmozgás történt az elmúlt nap folyamán. Skylar Mays two-way megállapodást kötött az Atlanta Hawksnál, míg a Phoenix Suns felbontotta Ty-Shon Alexander ugyanilyen szerződését.

A New York Knicksnél és a Washington Wizardsnál is megforduló, majd magát Oroszországban is kipróbáló Ron Baker a sérülései miatt úgy döntött, hogy befejezi a profi pályafutását. Baker egy egészségügyi ellátással foglalkozó szervezet projektmenedzsereként helyezkedik el.

Isaia Cordinier bizonyítási lehetőséget kap a Brooklyn Netstől, edzésre utazik a csapathoz. A 24 éves francia hátvédet a 2016-os draft 44. helyén az Atlanta Hawks választotta ki, majd 2018-ban kerültek a Netshez az NBA-s jogai. Cordinier az eddigi pályafutását hazájában töltötte, idén nyáron viszont szabadon igazolhatóvá vált, ezért is nézi meg őt a Nets.

A tegnapihoz hasonlóan a mai morzsát is egy ESPN-es hírrel zárjuk, Stephen A. Smith állítólag egy olyan műsor létrehozását szeretné keresztülvinni, amiben Magic Johnson és Michael Wilbon szerepelne mellette. Hogy ez milyen műsor lenne, még nem tudni, de az is elképzelhető, hogy az NBA Countdown, amiben Jalen Rose, Jay Williams és Adrian Wojnarowski is biztos hellyel bír, és mellettük Richard Jefferson, Kendrick Perkins és Chiney Ogwumike is jelölt lehet arra, hogy csatlakozzon ehhez a műsorhoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus